reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Strasznie szybko ten czas leci, az za szybko jak dla mnie. Zaczynam sie bac [emoji14] W ogole to mam manie kupowania. Co jestem gdzies w sklepie to musze cokolwiek kupic dla malej. Pieluch mam juz jakies 11 paczek [emoji14] podobnie z gabeczkami i duzymi wacikami do mycia pupki, bo ja mokrych chusteczek nie bede uzywac. Tez macie takie parcie na kupowanie? M do mnie mowi, zebym wyluzowala, bo potem w sklepie tez bedzie [emoji14]
Ja mam cc, wiec wychodzi na to, ze ja wczesniej urodze od Ciebie, no chyba ze Lenka sie pospieszy ;)
Polecam jednak kupic mokre chusteczki na wyjscia z domu. Maluch moze Ci zrobic 8 kup dziennie w tym np. 2 na spacerze. Bez chusteczek sie po prostu nie da. Ja kupowalam mustelli, wyczytalam u Sroki, ze maja dobry sklad, bez zbednej chemii. A na codzien w domu waciki i woda najlepsze.
A co do kupowania to Lili ma 15miesiecy i mi nadal nie przeszlo [emoji38][emoji23]

Strasznie szybko ten czas leci, az za szybko jak dla mnie. Zaczynam sie bac [emoji14] W ogole to mam manie kupowania. Co jestem gdzies w sklepie to musze cokolwiek kupic dla malej. Pieluch mam juz jakies 11 paczek [emoji14] podobnie z gabeczkami i duzymi wacikami do mycia pupki, bo ja mokrych chusteczek nie bede uzywac. Tez macie takie parcie na kupowanie? M do mnie mowi, zebym wyluzowala, bo potem w sklepie tez bedzie [emoji14]
Ja mam cc, wiec wychodzi na to, ze ja wczesniej urodze od Ciebie, no chyba ze Lenka sie pospieszy ;)
Właśnie jak tu się przygotować, pampersami? U mnie przy blizniakach wiadomo x2 ale mniej więcej to jakie paczki po ile sztuk kupujecie?

Polecam tę chusteczki
Screenshot_20180621-191139.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180621-191139.jpg
    Screenshot_20180621-191139.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 360
Ja na zaś kupiłam tylko pampers premium care jedynki x3 i dwójki "zapas na miesiąc" na necie i faktycznie na tyle wystarczyło. A później już na bieżąco. Zwłaszcza, że mój Dady toleruje i po 2 miesiącu na nich glownie jedziemy.

Co do mokrych chusteczek kupuje water wipes i z babydream te pomarańczowe. One też mają spoko skład. Zależy co w promocji dorwę. Używam ich jedynie na wyjście do przychodni, bo tam zawsze wymiana Pampa, na spacerach i w nocy, bo nie chce mi się latać (moczę zawsze w ciepłej wodzie).

Polecam jednak kupic mokre chusteczki na wyjscia z domu. Maluch moze Ci zrobic 8 kup dziennie w tym np. 2 na spacerze. Bez chusteczek sie po prostu nie da. Ja kupowalam mustelli, wyczytalam u Sroki, ze maja dobry sklad, bez zbednej chemii. A na codzien w domu waciki i woda najlepsze.
A co do kupowania to Lili ma 15miesiecy i mi nadal nie przeszlo [emoji38][emoji23]
Mokre chusteczki zawsze nam, bo czyszcze tylek mojej suczki po spacerze :p Ale masz racje, jakies bez chemi musze Malej kupic.

A podajesz wodę czy tylko mm? Bo teraz głównie mm daje plus odciągnięte moje, ale teraz takie upały... i babcie mówią,ze powinnam podawać wodę [emoji848]

Od poczatku woda lub herba rumiankowa ale taka prawdziwa nie jakies granulki dla dzieci. Mam dawac ok 10-15 ml godzine po karmieniu lub godzine przed. Dzieki temu nie wiem co to zaparcia kup mamy ok 3-4dziennie a na mm to uwazam ogromny sukces. Tylko mm dostaje od poczatku.

Gratulacje kochana [emoji8]
Poród ciężka sprawa, ale po BardO ciężkim tygodniu wszystko wraca do normy. Dziś mi mija 2 tyg i czuje sie świetnie tylko niewyspana [emoji12]

reklama
Właśnie jak tu się przygotować, pampersami? U mnie przy blizniakach wiadomo x2 ale mniej więcej to jakie paczki po ile sztuk kupujecie?
Ja mam ze 4 paczki z numerem 1 i 7 dwójek. Kupilam Libero ale wieszosc mam z lidla, podobno bardzo dobre, mam tez kilka paczek z gratisow z roznych dunskich marketow.
W Pl podobno fajnie sie speawdzaja pieluszki Dada.

Do góry