reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Oj cos czuje ze @jasani tuli.już córeczkę❤
Oj chaiałabym bardzo, ale niestety nie jest mi to dane na razie. Codziennie jeżdżę na ktg i mimo, że wody odeszły wczoraj rano to odsyłają mnie do domu. Dzisiaj rozwarcie tylko na 1 cm. Dostałam tabletki misoprostol na wywołanie skurczy i większe rozwarcie szyjki. Mam je brać co dwie godziny. Do tego antybiotyk aby jakaś infekcja się nie wdała. Dobija mnie ta cała sytuacja. Moje wyobrażenie na temat porodu prysnęło jak bańka mydlana :(

Oj chaiałabym bardzo, ale niestety nie jest mi to dane na razie. Codziennie jeżdżę na ktg i mimo, że wody odeszły wczoraj rano to odsyłają mnie do domu. Dzisiaj rozwarcie tylko na 1 cm. Dostałam tabletki misoprostol na wywołanie skurczy i większe rozwarcie szyjki. Mam je brać co dwie godziny. Do tego antybiotyk aby jakaś infekcja się nie wdała. Dobija mnie ta cała sytuacja. Moje wyobrażenie na temat porodu prysnęło jak bańka mydlana :(
Ej ja nie chce Cie absolutnie straszyc, ale po odejsciu wod porod powinien miec miejsce w 24h maksymalnie...

A to jie jest tak ze jak odejda wody musisz urodzic w ciagu 24h czy to sama a jak nie to powinna byc indukcja?

A to jie jest tak ze jak odejda wody musisz urodzic w ciagu 24h czy to sama a jak nie to powinna byc indukcja?
No właśnie pytałam położnej i twierdzi, ze wszystko jest ok bo wody cały czas są produkowane. Poza tym główka dziecka działa jak korek i zatyka dziurę w pęcherzu płodowym. Te tabletki, które dostałam to taka pierwsza faza indukcji.

No właśnie pytałam położnej i twierdzi, ze wszystko jest ok bo wody cały czas są produkowane. Poza tym główka dziecka działa jak korek i zatyka dziurę w pęcherzu płodowym. Te tabletki, które dostałam to taka pierwsza faza indukcji.
Wody raczej nie sa caly czas produkowane dlatego na szkole bardzo zwracaly nam kobity uwage zeby bron boze nie nosic podpasek bo czesto jest tak ze te wody sie sacza stopniowo i potem.kobiety przyjezdzaja bez wod plofowych mie majac pojecia o tym kiedy one odeszly. Kurde moim zdaniem nie powinni Cię odsylac do.domu..a Ty kochana rodzisz nie w Polsce?

reklama
Do góry