reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nasi znajomi mają takie cudo co do odkurzacza się podłącza...jakoś mnie to nie przekonuje :rofl2: dźwięk odkurzacza i coś w nosku dziecka :p
Dzwiek odkurzacza dzieci lubia a tego nie wpychasz do nosa tylko przykladasz do dziurek bo nosek takiego malucha jest malutki. Ja tam nikogo nie namawiam tylko mowie Wam moja opinie ze nie wyobrazam sobie lepszej rzeczy. Wy oczywiscie zrobcie tak jak uwazacie bo przeciez kazda z nas najlepiej wie co dla jej dziecka jest najlepsze [emoji6]

reklama
Dzwiek odkurzacza dzieci lubia a tego nie wpychasz do nosa tylko przykladasz do dziurek bo nosek takiego malucha jest malutki. Ja tam nikogo nie namawiam tylko mowie Wam moja opinie ze nie wyobrazam sobie lepszej rzeczy. Wy oczywiscie zrobcie tak jak uwazacie bo przeciez kazda z nas najlepiej wie co dla jej dziecka jest najlepsze [emoji6]
Ja to jeszcze nic nie wiem ...:p dziecko małe miałam 8 lat temu a to wszystko się zmienia :D więc chętnie poczytam Wasze opinie na różne tematy :yes:
dzisiaj byłam na wizycie, aż mi łezki poleciały❤ mamy 12 tydzień 0 dni więc najgorszy czas za nami... w sobotę prenatalne i liczę na piękne widoki ... i z tego szczęścia kupię coś małemu albo małej, tyle lat czekałam na takie szczęście :yes:

Ja to jeszcze nic nie wiem ...:p dziecko małe miałam 8 lat temu a to wszystko się zmienia :D więc chętnie poczytam Wasze opinie na różne tematy :yes:
dzisiaj byłam na wizycie, aż mi łezki poleciały[emoji173] mamy 12 tydzień 0 dni więc najgorszy czas za nami... w sobotę prenatalne i liczę na piękne widoki ... i z tego szczęścia kupię coś małemu albo małej, tyle lat czekałam na takie szczęście :yes:
Ale cudownie! Cieszę się razem z Wami [emoji173]

W szpitalu tez uzywaja podobnego „sprzetu” do odsysania plynow z buzi czy czyszczenia noska, dzila to praktycznie na tej samej zasadzie z tym, ze tam mozna regulowac moc. Ja uwazam, ze te aspiratory do odkurzacza to fajna sprawa. Napisane jest przeciez do jakiej mocy silnika mozna uzywac tego aspiratora, wiec mysle, ze jest bezpieczne jak stosuje sie do zalecen producenta :)
Tradycyjna gruszke tez mam, zobaczymy co sie sprawdzi ;)

A co jeszcze dla dziecka polecacie z ikea?
Mam taką zwykłą komodę z 4 szufladami i zastanawiam się czy jakiś przewijak na nią pasuje. I czy w ogóle lepiej mieć przewijak w łazience czy w pokoju dziecka?

I dziewczyny pomóżcie odnośnie wózków, bo w piątek byłam oglądać, a im więcej o tym czytam to tym głupsza jestem:p
Sprzedawca polecił jole mytrax ale obawiam się tych małych przednich kółek (najbliższy chodnik mam 10km od domu, tak to pola, łąki i wiejskie wąskie drogi), a interesuje mnie też Baby Jogger city elite. Czy któraś ma może, miała/używała lub słyszała coś o nich?

A co jeszcze dla dziecka polecacie z ikea?
Mam taką zwykłą komodę z 4 szufladami i zastanawiam się czy jakiś przewijak na nią pasuje. I czy w ogóle lepiej mieć przewijak w łazience czy w pokoju dziecka?
Ja mam ten stolik. Najpierw przewijak mialam na lozeczku, a obok stal ten stolik i na nim stawialismy wanienke do kapieli. Potem polozylam na nim przewijak, ten z lozeczka i tak uzywam tego do dzis, a corka ma 14miesiecy.
Na polce na dole mam pieluchy i inne przybory, a z boku powieszony ten zestaw pudelek i kosz.

Link do: SNIGLAR - IKEA

Ja wszystko mialam i mam w pokoju Malej. W lazience za malo miejsca i dodatkowo w pokoju komoda z ciuszkami pod reka.

reklama
Ja mam ten stolik. Najpierw przewijak mialam na lozeczku, a obok stal ten stolik i na nim stawialismy wanienke do kapieli. Potem polozylam na nim przewijak, ten z lozeczka i tak uzywam tego do dzis, a corka ma 14miesiecy.
Na polce na dole mam pieluchy i inne przybory, a z boku powieszony ten zestaw pudelek i kosz.

Ja wszystko mialam i mam w pokoju Malej. W lazience za malo miejsca i dodatkowo w pokoju komoda z ciuszkami pod reka.

Tylko pewnie noszenie wanienki do pokoju mało wygodne:) Najlepiej chyba byłoby mieć jeden przewijak przy wanience w łazience i jeden przy ciuszkach w pokoju:p

Do góry