reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Zostaje w szpitalu, od wczoraj zrobiło się 1,5 cm rozwarcia. Będą podawać sterydy na rozwój płucek.
Wiec chce wyjsc cos jej tam w brzuchu nie pasuje . Odpoczywaj bo niebawem bedziesz miała duzo roboty z mała . Jest już duza 2 kg dziewczynka napewno silna z niej babka - jak mama .
Moja Marcelina urodzila sie 35 +1 nie dostala wczesniej sterydow . Nie potrzebowała inkubatora dostala 10 punktow .Takze spokojnie Twoja ma jeszcze asekuracjie sterydowa

reklama
Jak narazie jestem przerażona. Lekarka tez na początku taka pewna, ze nic mi nie jest i tylko panikę sieje, ale jak mnie zbadała to już inna gadka, nawet milsza.

Nie dziwie się tez się bałam ciagle że szybciej urodzę. Najważniejsze ze jesteś w szpitalu i masz opiekę . A dzidzia da radę [emoji1320][emoji1320] ehh a do tych lekarzy to czasami szkoda słów ...

Wiec chce wyjsc cos jej tam w brzuchu nie pasuje . Odpoczywaj bo niebawem bedziesz miała duzo roboty z mała . Jest już duza 2 kg dziewczynka napewno silna z niej babka - jak mama .
Moja Marcelina urodzila sie 35 +1 nie dostala wczesniej sterydow . Nie potrzebowała inkubatora dostala 10 punktow .Takze spokojnie Twoja ma jeszcze asekuracjie sterydowa

Dziękuje. Uspokoiłas mnie [emoji4] właśnie podają mi atosiban bo skurcze mnie znów złapały. Na 24 h kroplówka.

Ostatnia edycja:
Myślę, że to skurcze przepowiadające, więc na razie nie ma co panikować. Możesz napisać do lekarza, jeżeli masz taką możliwość i zapytać.
Mam brać no spe 3x1 i magnez i we wtorek na wizytę zobaczyć co z szyjka, dwa tyg temu miałam połówkowe i miała 3,63 więc długa ale sam chce sprawdzić czy jest ok, czy się nie skraca. Ale mam teraz dylemat, z M mamy komunię w niedzielę, nie jesteśmy chrzestnymi ale musimy jechać ok 130 km w jedną stronę i teraz się zastanawiam czy mam jechać, czy to nie zaszkodzi, nic gin nie mówił żeby leżeć czy coś ale czy to będzie bezpieczne?

Jak narazie jestem przerażona. Lekarka tez na początku taka pewna, ze nic mi nie jest i tylko panikę sieje, ale jak mnie zbadała to już inna gadka, nawet milsza.

Głowa do góry - jesteś pod fachową opieką i na pewno wszystko będzie ok. Zosia już jest duża i silna - nie martw się! My tu wszystkie trzymamy kciuki za pozytywne wiadomości [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Mam brać no spe 3x1 i magnez i we wtorek na wizytę zobaczyć co z szyjka, dwa tyg temu miałam połówkowe i miała 3,63 więc długa ale sam chce sprawdzić czy jest ok, czy się nie skraca. Ale mam teraz dylemat, z M mamy komunię w niedzielę, nie jesteśmy chrzestnymi ale musimy jechać ok 130 km w jedną stronę i teraz się zastanawiam czy mam jechać, czy to nie zaszkodzi, nic gin nie mówił żeby leżeć czy coś ale czy to będzie bezpieczne?
Ogólnie skurcze przepowiadające nie są groźne i nie prowadzą bezpośrednio do porodu czy jakiś komplikacji. Więc jeżeli będziesz czuć się na siłach to jedź. Chyba, że nie zależy Ci aż tak bardzo na tym. Ja w 30 tc jechałam prawie 1000 km w jedną stronę :)

Ogólnie skurcze przepowiadające nie są groźne i nie prowadzą bezpośrednio do porodu czy jakiś komplikacji. Więc jeżeli będziesz czuć się na siłach to jedź. Chyba, że nie zależy Ci aż tak bardzo na tym. Ja w 30 tc jechałam prawie 1000 km w jedną stronę :)
Tak w sumie chciałam jechać, bo już mi mama sukienkę uszyła, chciałam się z teściami zobaczyć bo dawno ich nie widzieliśmy a mam super teściów i w końcu gdzies do innych ludzi dupę ruszyć [emoji6] zobaczę dzisiaj wieczorem po tej no spie i magnesie jak będzie ok to pojedziemy [emoji4]

reklama
Dziękuje. Uspokoiłas mnie [emoji4] właśnie podają mi atosiban bo skurcze mnie znów złapały. Na 24 h kroplówka.
Atosiban wycisza . Syerydy wzięte spokojnie .
.Mozesz rodzic dzis a moze za 2 tyg tego nie wie nikt tylko Twoj organizm :D
Tak czy siak jestescie gotowe . Ale niech tam siedzi !!!! Bo od ciotki w dupe dostanie !

Do góry