reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a ja w szpitalu. Zaczęły mnie skurcze męczyć, wzięłam 2 nospy nic nie przeszło, po kontakcie z lekarzem wzięłam kolejne 2 i nic nie dało wiec kazał do szpitala jechać. Jakieś 2 kroplówki mi podłączyli i jest Ok narazie, ale jak chodzę i siedzę to brzuch staje. [emoji17]
Hej. Mam nadzieje ze wszystko sie uspokoi. W pierwszej ciazy bylam dwa razy . Najpierw ok. 26 tyg poyem w 32. Lezalam w bielanskim. Tylko tam nie czekali ze sterydem na rozwoj pluc z tego co pamietam. Drugi raz 8 dni. Na pompie p.skurczowej. sprobuj sie nie denerwowac . Ja caly popbyt czytalam millenium:) lekarz sie smial ze jak taka ksiazke czytam to skurcze nie mina bo tam caly czas napiecie w akcji. :) powodzenia i nie denerwuj sie .

reklama
Hej. Mam nadzieje ze wszystko sie uspokoi. W pierwszej ciazy bylam dwa razy . Najpierw ok. 26 tyg poyem w 32. Lezalam w bielanskim. Tylko tam nie czekali ze sterydem na rozwoj pluc z tego co pamietam. Drugi raz 8 dni. Na pompie p.skurczowej. sprobuj sie nie denerwowac . Ja caly popbyt czytalam millenium:) lekarz sie smial ze jak taka ksiazke czytam to skurcze nie mina bo tam caly czas napiecie w akcji. :) powodzenia i nie denerwuj sie .
To moja najukochansza ksiazka a raczej seria! Wciaga tak ze bym sie bala ze zapomne urodzic gdybym wtedy miala czytac[emoji6]

oj to wielkoludek bedzie :) i nadal sn?
Tak, narazie nie mam mowy o cc. Będę w szpitalu to życie zweryfikuje samo co wyjdzie. Położna uspokaja że jak dobrze się wstawi to pójdzie i że to nie jest wcale taka duża waga. Ja się jednak troche martwie bo dziecko cały czas rośnie, a dni lecą. Licze na błąd in minus:p.

@gooossia17 napewno wszystko będzie dobrze i malutka posiedzi u mamusi.Ja to tak czasami już bym chciała urodzić i tak myślę lepiej nie wywoływać wilka z lasu zbyt wcześnie.Moja psiapsiula pojechała nad ranem wody jej odeszły będzie mieć CC która była planowana w nast tygodniu.Zazdroszcze jej że już to dziś ale z drugiej strony wszystko przede mną

Wiecie co, ja już głupieje w tym szpitalu. Jeden lekarz mówi, ze jak najwiecej odpoczywać, ale nie lezec. A teraz przyszła jakaś lekarka na obchód i z tekstem do mnie, ze w 34 tc szyjki się nie mierzyć i to normalne, ze ona taka krótka i mam chodzić przecież to ogłupiać można.

Wiecie co, ja już głupieje w tym szpitalu. Jeden lekarz mówi, ze jak najwiecej odpoczywać, ale nie lezec. A teraz przyszła jakaś lekarka na obchód i z tekstem do mnie, ze w 34 tc szyjki się nie mierzyć i to normalne, ze ona taka krótka i mam chodzić przecież to ogłupiać można.
I bądź tu czlowieku mądry:/

Eh, to chyba w każdym szpitalu tak jest.
Mnie wyciągnęli cewnik na noc, bo uważali, że to były skurcze cewnikowe, a nie te właściwe. Już nie pamiętam jak to dokładnie nazwali..., a na obchodzie z rana ordynator do mnie "czemu Pani sobie pozwoliła wyjąć?"
No to ja mam z lekarzami się wykłócać? Przecież, ja się na tym nie znam [emoji23]

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jestem w 23 tyg i od środy chyba czuję delikatne skórcze, najczęściej wieczorem, takie ciągnięcie skóry i w środku, które trwa kilka sekund, nie są reguralne ale pojawiają się najczęściej na wieczór, w środę zdarzył mi się jeden w dzień. Zaczyna się od takiego delikatnego bólu troszkę ciepłego z prawej strony i promieniuje na podbrzusze, po czym staje się twardsze i tak jak pisałam przechodzi po kilkunastu sekundach. Biorę no spe ale doraźnie i nie wiem czy mam panikować i jechać do lekarza czy zadzwonić i się poradzić. Ruchy malutkiej czuję normalnie, wczoraj miała spokojniejszy dzień ale dzisiaj już jest aktywna.

Do góry