reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No właśnie najlepsze jest to, ze mi tylko brzuch się stawia. Ostatnio miałam z krzyża to mnie mocno bolało jak na okres a teraz lekkie ciągniecie. Po punkcji mnie bardziej bolało. I tak trochę dech w piersiach mi zabiera.

Gosiu leżysz w Zdrojach czy w Policach ? A co mówią lekarze ze jest szansa ns szybszy poród czy to te skurcze przepowiadające ?

No właśnie najlepsze jest to, ze mi tylko brzuch się stawia. Ostatnio miałam z krzyża to mnie mocno bolało jak na okres a teraz lekkie ciągniecie. Po punkcji mnie bardziej bolało. I tak trochę dech w piersiach mi zabiera.
Wierzę że jeszcze Mała posiedzi w brzuchu...bo u mamusi najlepiej❤
podobne skurcze miałam z synem w 9 miesiacu kilka razy dziennie, były takie bardziej jak na @ albo napinanie brzucha i później przy porodzie nie miałam bóli z krzyża tylko brzuszne a te podobno są łatwiejsze do zniesienia :) moja koleżanka w drugiej ciąży ciągle miała bóle i cały czas brała nospe, a na sam koniec bóle ustały i jeszcze musieli jej poród wywoływać ;)

Mi brzuch potrafil stac godzinami wlasnie ..... wtedy byla mniej ruchliwa na ktg skurcze nieregularne których ja wcale nie czułam .
Mala straszyla od 30 tc ze wyjdzie wyszla w 35 tc . Ze 2/3 tyg niech siedzi w brzuchu to dopiero 1 alarm .Spokojnie

Gosiu leżysz w Zdrojach czy w Policach ? A co mówią lekarze ze jest szansa ns szybszy poród czy to te skurcze przepowiadające ?

W Policach. Przepowiadające raczej, tylko ze mówią, ze dzisiaj to już tak jak do porodu niektóre i za regularne są. Teraz już się uspokoiło. Podejrzewam, ze mnie trzymają ze względu na szyjkę bo 16 mm miękka i 0,5cm rozwarcia się zrobiło, ale cofnięta.

Wierzę że jeszcze Mała posiedzi w brzuchu...bo u mamusi najlepiej[emoji173]
podobne skurcze miałam z synem w 9 miesiacu kilka razy dziennie, były takie bardziej jak na @ albo napinanie brzucha i później przy porodzie nie miałam bóli z krzyża tylko brzuszne a te podobno są łatwiejsze do zniesienia :) moja koleżanka w drugiej ciąży ciągle miała bóle i cały czas brała nospe, a na sam koniec bóle ustały i jeszcze musieli jej poród wywoływać ;)

No właśnie tu mi powiedzieli, żeby za dużo nospy nie brać bo poxniej może być problem.

reklama
W Policach. Przepowiadające raczej, tylko ze mówią, ze dzisiaj to już tak jak do porodu niektóre i za regularne są. Teraz już się uspokoiło. Podejrzewam, ze mnie trzymają ze względu na szyjkę bo 16 mm miękka i 0,5cm rozwarcia się zrobiło, ale cofnięta.

To daj znać jak coś Ci będzie potrzeba to podrzucę [emoji846] nie wiem czy dalej tam jedzenie takie paskudne ale jak leżałam przed ciążą to Artur codziennie przywoził mi jedzenie . Tak czy siak Gosiu już jesteś bliżej niż dalej . Lepiej żeby dzieciaczek jeszcze posiedział w brzuszku do tego 37tc . Wiem ze szpitale są fee i bee ale niech Cie trzymają jakby coś się miało dziać będziesz już na miejscu . Ja trzymam kciuki żeby jeszcze czas porodu się przeciągnął .[emoji8]

Do góry