reklama
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
martka273
Fanka BB :)
hola, Ikasia witajcie po "jasnej stronie mocy" !
Założono mi dziś kartę ciąży :-) dzidzia przy okazji podglądnięta, już ma 2,2 cm, ale niestety, drukarka u p. doktor kiepskie foty z USG drukuje to jednak nie to, co w klinice ;-) Generalnie, wszystko dobrze, najbliższy stres ok. 13-15.06, na prenatalnych.Ale jestem śpiąca dziś, ale to raczej przez pogodę, u nas co chwila burze....
a! no i termin porodu 27 grudnia, jak liczyłam
Założono mi dziś kartę ciąży :-) dzidzia przy okazji podglądnięta, już ma 2,2 cm, ale niestety, drukarka u p. doktor kiepskie foty z USG drukuje to jednak nie to, co w klinice ;-) Generalnie, wszystko dobrze, najbliższy stres ok. 13-15.06, na prenatalnych.Ale jestem śpiąca dziś, ale to raczej przez pogodę, u nas co chwila burze....
a! no i termin porodu 27 grudnia, jak liczyłam
Ostatnia edycja:
Aduś16
Witaj Iaksiu!
Hola nareszcie tu jestes, szybko Ci doktorek wypatrzyl dziewczynke gratuluje
Dziewczyny jakie rozmiary kupujece na poczatek dla maluchow, obawiam sie ze 56 moze byc za maly po dodjac pieluche to bedzie w sam raz albo i za male dla dziecka urodzonego ok dł ok 52-54 cm.. jakie wy kupujecie?
Moj maly ma juz pierwszego smoka zakupionego i szczotke z naturalnym mieciuśkim włosiem :-)
Hola nareszcie tu jestes, szybko Ci doktorek wypatrzyl dziewczynke gratuluje
Dziewczyny jakie rozmiary kupujece na poczatek dla maluchow, obawiam sie ze 56 moze byc za maly po dodjac pieluche to bedzie w sam raz albo i za male dla dziecka urodzonego ok dł ok 52-54 cm.. jakie wy kupujecie?
Moj maly ma juz pierwszego smoka zakupionego i szczotke z naturalnym mieciuśkim włosiem :-)
madzialenak
mama na pełen etat
Aduś ja najmniejsze ciuszki mam w rozmiarze 56, podpytałam koleżanek i siostry i tak mi kazali kupić. Takich małych ciuszków mam niewiele, następne to już 62 i tych kupię więcej.
lkasia
martka masz termin porodu na urodziny mojego brata
Ja jestem ciekawa kiedy u mnie będzie załozona karta ciąży...kiedy to sie zakłada?
A i jeszcze mam pytanie...czy badania jakie robilam do in vitro beda aktualne na ciążę, chodzi mi o toxo, różyczke...czy trzeba będzie powtarzac?
I ja sie swojej lekarki nie sytalam czy mam brac jakies witaminki...Wy cos bierzecie??
No i dzisiaj w 6 tydzien wkraczam zawsze to inny podpis pod suwaczkiem
Ja jestem ciekawa kiedy u mnie będzie załozona karta ciąży...kiedy to sie zakłada?
A i jeszcze mam pytanie...czy badania jakie robilam do in vitro beda aktualne na ciążę, chodzi mi o toxo, różyczke...czy trzeba będzie powtarzac?
I ja sie swojej lekarki nie sytalam czy mam brac jakies witaminki...Wy cos bierzecie??
No i dzisiaj w 6 tydzien wkraczam zawsze to inny podpis pod suwaczkiem
madzialenak
mama na pełen etat
Ikasia mi doktor założył kartę ciąży w 10 tc. Co do witamin to ja brałam femibion natal classic + kwas foliowy a od 15 tc do nadal femibion natal 2. Jeżeli chodzi o badania to myślę, że w zależności jaki miałaś wynik lekarz zadecyduje czy powtórzyć tzn. czy przechodziłaś te choroby i masz przeciwciała? czy może nie masz przeciwciał? - myślę, że w tym drugim przypadku karze Ci powtórzyć .
reklama
IKasia mi również dr założył kartę w 10 tygodniu. Z witamin najpierw brałam femibion natal classic, ale jak dr usłyszał to kazał odstawić i brać femibion natal 1 - mówił,że zrobiono jakieś badania i według nich wyszło,że classic ma jakąś niedobrą witaminę w składzie i żeby nie brać. Ale to raczej decyzja dla Ciebie i Twojego lekarza. Ja miałam badania na różne choroby w lipcu zeszłego roku, wyszły mi przeciwciała, więc nie muszę powtarzać - najlepiej pokaż poprzednie wyniki i dr powie Ci czy masz powtarzać czy nie
miłego dnia girls :-)
miłego dnia girls :-)