reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hola no w końcu jesteś :-) po cichutku gratuluję córci
a więc kolejna aktualizacja, rośnie nam lista :-)

1. MARCYSIOWA (19 czerwiec)
  2. MISIA (4 lipiec)
  3. RÓŻYCZKA (6 lipiec)
  4. TRZCINKA (7 lipiec)
  5. COLETA (14 lipiec)
  6. SZNURKI (20 sierpień)
  7. ELONA ( 21 sierpień)
  8. MILIAA (24 sierpień)
  9. MADZIALENAK (28 sierpień)
  10. KATE (11 wrzesień)
  11. ADUŚ (26 wrzesień)
  12. PINGWINEK (28 wrzesień)
  13. SONY (18 październik)
  14. OSKAA (22 październik)
  15. GOTADORA (24 październik)
  16. AGAPL (26 październik)
  17. MILAGORS (28 październik)
  18. AVOCADO (24 listopad)
  19. HOLA (27 listopad)
  20. MALINUŚ (14 grudzień)
  21. MARTKA (27 grudzień)
  22. IKASIA ( 18 styczeń 2014)

Miliaa no moja ciąża raczej nudna nie będzie, bo niestety już nie jest. od początku krwawienia, krwiaki ale to juz za nami. niestety bóle brzucha mnie nie opuszczają. niby na każdej wizycie wszystko ok a bóle są i to czasem silne.no ale nie narzekam, byle maleństwo rosło zdrowo to wszystko wytrzymam. troche też zaniepokoiło mnie co pan dr napisał w opisie do prenatalnych,że łożysko położone na przedniej ścianie, nisko. mam nadzieje że sie podniesie, ale na ten temat jeszcze nie rozmawialam z prowadzącym ciąże.

Bardzo gratuluję naszym MAMUSIOM- dorex i lucy. Już mogą tulić swoje maluszki:happy2:.

Miliaa kupuję jasny róż i rozmiar XL bo mam naprawdę spory brzuch a jeszcze urośnie i duży biust, wolę aby była luźna niż za obcisła i blokująca ruchy.

Hola łożysko się na pewno podniesie, moje tydzień przed genetycznym było nisko na przedniej ścianie a na usg genetycznym już się podniosło i jest wysoko. Najważniejsze, że malutka rozwija się prawidłowo.

Ostatnia edycja:
hola...spokojnie, nie martw się...ja miałam lozysko przodujące wykryte na polowkowym i teraz już podniosło się do góry i mam nisko schodzące...wierze, ze na następnej wizycie jeszcze się podniesie do góry. ponad 90% kobietom lozysko się podnosi ladnie do góry, wiec trzeba być dobrej myśli..wspolczuje krwiaków, ja na samym początku tez miałam krwawienia, potem 2 miesiące spokoju a teraz znow przodujące lozysko i skurcze...ehhh...zajście w ciaze to polowa sukcesu, drugie pol utrzymać i donosić...ale musimy by dobrej myśli! ja tam wiem, ze poki z moim Marcelem jest wszystko ok ja zniose tez dużo!:tak:

madzialenak...no wlasnie dlatego nie wiem czy się jeszcze nie wstrzymać z kupnem...bo pewnie jeszcze urosne, na razie to bym mogla sobie kupic M, ale mysle o L docelowo..masz racje lepiej, żeby byo luźniej niż żeby uciskala i krepowala ruchy. musimy myslec tez o tym, ze te wszystkie majty i wkłady poporodowe dojda, wiec musi być miejsce...piersi jakos strasznie mi nie urosły, mam C teraz i mysle, ze tak zostanie. jeszcze znalazłam tam na aukcji, takie fajne krótkie spodenki ciążowe...może tez sobie zakupie za jednym zamachem, jeszcze teraz trochę w nich polatam:tak:

reklama
Hola - mi się tez podniosło.
Ja już tak nie rosnę - raczej waga się utrzymuje, rosnę nieznacznie gdzieś od miesiąca mniej więcej o tyle, o ile rośnie dziecko. Mam 13 kg na plusie - wg mnie urosnę jeszcze ok. 1 kg.

Do góry