reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja osobiscie jesli trafię na używany ktory mj się spodoba i nie bedzie zniszczony to nie bede miala oporow. warunek jest taki ze ma mi sie podobac i mi odpowiadac.
Ja jak bylam wczoraj za wozkami to trafiłam na jeden sklep w którym mozna kupic nowy i uzywany wozek. Patrzylismy ns te uzywane i normalnie jak nowki z tym ze juz zdecydowalismy sie na inny model. Unich tez mozns oddac wozek kupiony i nich tylko nie wiem czy w grę wchodzi gotówka czy inny wozek bo nam mowila ze potem spacerowke można wziąć

reklama
Kochane mam mały "wypadek" na twarzy :laugh2: mam w domu maść z witaminą A.. myslicie, że mogę sobie posmarować to podraznienie ?
Z tego co sie orientuje to witamina A nie jest zalecana w ciazy ale byc moze dotyczy to tylko 1.trymestru. Ja tej masci nie uzywam w ciazy i nie stosuje tez kosmetykow z retinolem.
;)

Dziewczyny a ja dalej o tych butelkach [emoji14]
Avent znam i mam od nich smoczki a patrzyłam na tą firmę tomme tippee i tam są jakby dwa rodzaje butelek nature i antykolkowe, brać te antykolkowe?? Na czym polega różnica??:/

Avent znam i mam od nich smoczki a patrzyłam na tą firmę tomme tippee i tam są jakby dwa rodzaje butelek nature i antykolkowe, brać te antykolkowe?? Na czym polega różnica??:/
Ja mam tą antykolkowa w środku jest taka jak ja to mówię rureczka która zapobiega przedostawaniu się powietrza itd.Ja mam dwie takie duże i dwie takie małe bez tej rureczki

@zylwia niech serduszko bije jak dzwon! Powodzenia! Wszystkim życzę słonecznego dnia :)

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka

Wizyty

MAJ

02: zylwia - echo serca

04: Maryn123 - wizyta u gin prowadzącego
07: Barburka - usg II trymestru
07: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
07: Iskra_82 - usg II trymestru
08: Aguleczka29 - usg III trymestru
09: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego + ktg
09: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
10: Bobisia - usg (chyba ostatnie )
10: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
10: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
11: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
12: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego
22: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka Gaja Maria
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
17.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
28.06.2018 - Maryn123 - chłopczyk Iwo
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
02.08.2018 - Oczekiwanie2017 - chłopiec
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - dziewczynka Michalina
28.09.2018 - Doris30:-) - ???
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
30.09.2018 - shaggy - ???

Avent tez ma dwie linie i niby tez nest antykolkowy. Ja mialam dr Brownsa z ta rureczka w srodku i szlag mnie trafial przy myciu tego wszytskiego [emoji12] No i corce nie pasowala stad wlasnie Avent u nas.
Ja mysle, ze antykolkowe to dobry pomysl, bo dzieci mniej powietrza wtedy lykaja. Tylko musisz sie na jakas marke zdecydowac [emoji38]

Ja mam zestaw startowy avent ale Marcelinie strasznie ciekło po brodzie bylo jej za szybko mamy tez lovi i nuk ( z nuka wogole nie umie jesc ) kupiłam dr Brawnsa dla wczesniakow i to byl strzal w 10 - tylko te rureczki ..... teraz juz przeszlysmy na avent i sobie radzi .

Kochane ja dzisiaj Przeżyłam stracha w nocy ok 1 przyśniło mi się coś sama nie wiem co coś z pociągiem że chyba nie zdąży wysiąść czy otworzyć drzwi ale mniejsza z. Poczułam tak impuls od pępka w dół do macicy aż się obudzilam zakulo jakby zapieklo i po chwili przeszło ale się wystraszyła i dzisiaj rano znowu lekkie brudzenie kakaowe

reklama
Avent tez ma dwie linie i niby tez nest antykolkowy. Ja mialam dr Brownsa z ta rureczka w srodku i szlag mnie trafial przy myciu tego wszytskiego [emoji12] No i corce nie pasowala stad wlasnie Avent u nas.
Ja mysle, ze antykolkowe to dobry pomysl, bo dzieci mniej powietrza wtedy lykaja. Tylko musisz sie na jakas marke zdecydowac [emoji38]
Moj M się ze mnie śmieje, że kupie pp jednej i sama najpierw wypróbuję :-D

Do góry