reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja tylko, że w dniu porodu

Możesz mi opisać, jak to boli? Bo powiem tak. Bóle wchodzą mi wtedy kiedy Zosia mi się wypina mocno i nie jestem w stanie stwierdzić czy brzuch mi wtedy twardnieje. Tzn tak myśle, ze to ona się wypina. Bolą mnie wtedy więzadła tuż nad kośćmi biodrowymi oraz podbrzusze i mocno nisko w plecach. Trwa to koło 40-50 sekund i przechodzi.

Wydaje mi się że to ząbki :) kolki były na początku;) u Was co tam? Kiedy rodzisz? :p wszystko już dla malucha przygotowane?

U nas wszystko dobrze, dalej nudna ciąża [emoji6] choć juz jest ciężko, poruszać sie, przekręcać i zaczęły mi kończyny puchnąć ale to wszystko w normie.Termin bez zmian 6.6 choć liczę na końcówkę maja [emoji12] A co do przygotowań to baaaaardzo powoli mi to idzie,sterta prasowania, ogarnąć sprzęty, wysterylizować je, spakować sie do szpitala,przeczytać wszystkie zakupione poradniki [emoji12] liczę ze do połowy maja sie wyrobie i będę mogła rodzic!

Dziewczyny przepraszam, że poruszam taki gówniany temat, ale jak to jest u Was z wypróżnianiem? Rozumiem, że mogą być zaparcia, ale u mnie jest właśnie na odwrót. Potrafię chodzić do toalety 3-4 razy dziennie i nie jest to biegunka. Przed porodem można sie oczyszczać, ale u mnie to zdecydowanie za wcześnie. Macie podobne "problemy"?

Ok, dzięki dziewczyny za pomoc bo myslałam, że ze mna coś nie tak :)

Tylko sie cieszyć, mi tak moze 2 razy w trakcie ciazy sie zdarzyło a tak to co 3 dni srednio [emoji58]

Możesz mi opisać, jak to boli? Bo powiem tak. Bóle wchodzą mi wtedy kiedy Zosia mi się wypina mocno i nie jestem w stanie stwierdzić czy brzuch mi wtedy twardnieje. Tzn tak myśle, ze to ona się wypina. Bolą mnie wtedy więzadła tuż nad kośćmi biodrowymi oraz podbrzusze i mocno nisko w plecach. Trwa to koło 40-50 sekund i przechodzi.
Mnie zaczęło bolec tak 3-4h przed porodem. I w sumie blog czułam tylko w krzyżu na tyle bolesne że nawet nie byłam w stanie siedzieć leżeć i chodzić. Nie jestem w stanie powiedzieć co ile były ale u mnie jak się zaczęły to były non stop

Oj Gosia, Ty to chyba powinnaś naprawdę się oszczędzać albo znowu odwiedzić IP. Zosia chyba za wcześnie daje Ci sygnały, że chce wyjść.

Właśnie wzięłam nospe, a mąż pojechał po magnez. Jak to nie pomoże to jadę na IP. Najwyżej za wariatkę mnie wezmą.

Kochane mam mały "wypadek" na twarzy :laugh2: mam w domu maść z witaminą A.. myslicie, że mogę sobie posmarować to podraznienie ?

reklama
Ciężaróweczki... mam pytanie:) co myślicie o kupnie używanego wózka? Przeglądam różne oferty i nowe wózki i takie po 1 dziecku i niejednokrotnie jest tak że nowy można kupić już za około 1300 zł a używane są w przedziale 500-800 zł za wózek 3w1.... Te używane po 1 dziecku jako nowe kosztują około 2000-2200. Właśnie myślę czy warto kupić taki wózek? Z jednej strony myślę "co takie małe dziecko zniszczy" Mnie też osobiście kilka rysek po wkładaniu wózka do auta nie przeszkadza... Ale czy warto? i Czy w ogóle takie wózki 3w1 (gondola, nosidełko, spacerówka) warto kupić? Z perspektywy czasu podejrzewam że będę najczęściej korzystać z fotelika do auta (nosidełko ma adaptery) i też myślę że sprzedam wózek dalej... ale czy samemu taki kupić?:confused:
Ja osobiscie jesli trafię na używany ktory mj się spodoba i nie bedzie zniszczony to nie bede miala oporow. warunek jest taki ze ma mi sie podobac i mi odpowiadac.

Do góry