reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja rozszerzalam diete po skonczonym 5 miesiecu i wtedy podalam wode w niekapku (tommee tippee 4+). Zrobilam to celowo, zeby butelke kojarzyla z mlekiem, a niekapek z woda. Potem po 8mym miesiacu przeszlysmy na bidon z rurka. Pije bardzo duze ilosci wody i robi to chetnie. A pierwsze co podalam to marchewka i potem ziemniak. Kaszki dalam pozniej (po ok miesiacu od podania warzyw).
My rozszerzamy od skonczonego 4miesiaca. Za nami marchewka, ziemniaki, brokuły, buraki, dynia (ta to jest dobra! ;) ), jabluszko, morela, sliwka, troche kaszki (nie jest pycha póki co).

reklama
Oj to cenna uwaga bo wczoraj znalazłam lozeczko fajne i materac byl "trzyskladnikowy" i miedzy innymi byla tam gryka.
No a ja mam kokos gryka i chyba po tym co przeczytałam raz jak przemoczy wyrzuce i kupię nowy.Przescieradla nie przeciekajace już zakupione więc może nie będzie potrzeby

My rozszerzamy od skonczonego 4miesiaca. Za nami marchewka, ziemniaki, brokuły, buraki, dynia (ta to jest dobra! ;) ), jabluszko, morela, sliwka, troche kaszki (nie jest pycha póki co).

U nas dynia byla bleee, za to ziemniak i pieruszka/pasternak byly faworytami. No i banan i maliny [emoji16]

I wróciliśmy z wizyty, Michalina rośnie jak na drożdżach 446g. 100% dziewczynka uparta, bo nie chciała się przekręcać [emoji6] za to leżała sobie z założonymi rączkami za głową i ziewała co chwilę [emoji16] zdrowa jak ryba wstawiam jedno zdjęcie ale nie mam dość wyraźnego, profil z kończącym się ziewem [emoji6] Zobacz załącznik 852231
Super że Michalina zdrowo rośnie [emoji4] [emoji214]

To tak jak u nas od 4mc [emoji3] wszystko dobre prócz samego ziemniaka ( 17mc zaraz syn skonczy) a jak widzi brokuła na talerzu to pierwszego wyjada :)

A wlasnie jak to jest? Od kiedy dzieci pija z czegos innego?
Od kiedy jedza kaszki itd?
U nas był niekapek. Później kupiłam kubek 360° ale nie chciał z niego pic. Teraz używamy albo bidon z rurka albo właśnie ten kubek, bo się przekonał do niego :)
Kaszkę podałam mc po rozszerzaniu diety

No a ja mam kokos gryka i chyba po tym co przeczytałam raz jak przemoczy wyrzuce i kupię nowy.Przescieradla nie przeciekajace już zakupione więc może nie będzie potrzeby
Ja mam kokos pianka gryka i wszystko jest ok ani razu nie został zamoczony. Ja mam na nim mate ochronna. Na początku pod prześcieradłem miałam podkłady

reklama
Do góry