reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny przepraszam, że poruszam taki gówniany temat, ale jak to jest u Was z wypróżnianiem? Rozumiem, że mogą być zaparcia, ale u mnie jest właśnie na odwrót. Potrafię chodzić do toalety 3-4 razy dziennie i nie jest to biegunka. Przed porodem można sie oczyszczać, ale u mnie to zdecydowanie za wcześnie. Macie podobne "problemy"?
Ja tak. Miałam. Ja nie miałam. Wogole zaparć. A ciąża bliźniacza [emoji2]

A ile masz kompletów pościeli? I kupujesz te razem z wypełnieniem czy nie?

Mam jeden komplet pościeli. Siostra mi kupiła ten z wypełnieniem. Ja na początku chce kłaść w śpiworkach. Mam nadzieje, ze będzie chciała Zosia spac w nich. [emoji4] prześcieradła mam 3 jedno na materacu, drugie na zmianę a trzecie na w razie wu [emoji23]

Mam jeden komplet pościeli. Siostra mi kupiła ten z wypełnieniem. Ja na początku chce kłaść w śpiworkach. Mam nadzieje, ze będzie chciała Zosia spac w nich. [emoji4] prześcieradła mam 3 jedno na materacu, drugie na zmianę a trzecie na w razie wu [emoji23]
Ja tez na poczatek nie bede używać poscieli bo jest niebezpieczna. I sklaniam sie ku rozkom. Kolderke kupie ale bede uzywac pozniej

A jaki masz materac? Bo teraz oglądam lozka i w standardzie jest kolosowy ale nie wiem.czy nie dołożyć i kupic lepszy

Powiedział że jest dobry i mówił jakieś tam normy,ale już za bardzo się nie wsłuchiwałam :-)
No to bardzo dlugo czekasz na wózek.
A ja mam pytanie. Planuje zakup butelek i tych wszystkich pierwszych akcesoriów :-) tylko czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak ja mam je wybrać? I jakie rozmiary i ilości kupić?
Nawet jak planujesz karmić piersią to butelki zawsze się przydadzą moim zdaniem. Jak będziesz chciała gdzieś wyjść, coś załatwić itp. to zawsze możesz odciągnąć laktatorem, żeby tatuś mógł nakarmić. Ja mimo, że też bardzo chcę karmić piersią to kupiłam dwie butelki. Jedna taka najmniejsza a druga już dla większego dziecka. Poza tym mam sporo smoczków, chyba z 5.

A jaki masz materac? Bo teraz oglądam lozka i w standardzie jest kolosowy ale nie wiem.czy nie dołożyć i kupic lepszy
Ja mam lateks-pianka-kokos. Jak dziecko jest małe to śpi najpierw na tej stronie z kokosem a później (chyba po roku, ale nie jestem pewna) przekłada się na drugą stronę czyli lateks.

reklama
Ja bym chciała podjąć się tego wyzwania ale przy bliźniakach to chyba może być ciężko... czyli co na początek kupić po jednej małej butelce w razie czego i laktator? Smoczek po jednym wystarczy czy macie od razu zapas??
Jak wiesz ze w kazdej chwili ktos Ci moze butelki dokupic to nawet po jednej wystarczy jezelibchcesz kp ale pewno przy blizniakach to bedzie spore wyzwanie szczegolnie jezeli chodzi o czas. Laktator zawsze sie przyda. Co do smoczkow to zalezy od dziecka bo moja to nie lubi i czasem jej sie zdarzy pociumkac pare minut ale ogolnie to wypluwa od razu i mam 3 rozne firmy i kazdy be.
A ile masz kompletów pościeli? I kupujesz te razem z wypełnieniem czy nie?
Posciel do spania ogolnie niewskazana dla noworodkow. Ja zamowilam (czekam na przesylke) jedna kolderke z wypelnieniem ale to chyba bardziej temu ze mi sie podobala i do spania nie bede jej teraz uzywac bo i tak lozeczko mam na dole (co bylo swietnym pomyslem bo i w nim przewijam i mala lezy itd. A spi w next2me wiec kolderka i tak za duza. Spi w rozku i jeszcze jest cienkim kocykiem nakryta ale kocyk jest z kazdej strony wlozony pod materac wiec nie zakryje jej buzi. Spala tez w spiworku na samym poczatku i raz ostatnio jak byla kupowa awaria rozka[emoji6] bo mam jeden malutki polarkowy z rekawkami ale wydaje mi sie ze lepiej w rozku jak jest taka malutka jeszcze a na spiworek przyjdzie pora

Do góry