reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
To jak sie dobrze czujesz to spaceruj i ciesz sie koncowka ciazy tyle, ze na spokojnie. Te ostatnie tygodnie sa wazne. Dobrze by bylo, zebys jeszcze 5 wytrzymala. Kciukasy [emoji110][emoji110]

Przy wyjściu ze szpitala lekarz poradził żebyśmy poszli na spacer [emoji2] może to tez ma znaczenie, ze ja mam tylozgiecie [emoji6]

Mamuśki, czy wasze dzieci mają koszmary? Mój w nocy potrafi spać i krzyczeć właśnie jakby coś strasznego by mu się przyśniło. Tak jest już od dobrych 2 tygodni.
Mój mały też przebudza się w nocy ,w dzień po południu ,krzyczy wydaje odgłosy, jakby płakał chwilę po czym zaraz spi i też tak ma od tygodnia jakoś i nie wiem od czego, do tego strasznie trzepie rączkami i nózkami jakby był głodny a jadł np przed chwilą.Więc próbuje dac mu np wodę chwilę popije po czym znowu znowu trzpie odchyla główkę do tyłu tak mocno dam mu mleko popiję lub nie chce w ogolę i tak robi .Sama nie wiem od czego pytałam moje znajome czy ich dzieciaczki tak robią to mówiły że tak tak trzepały raczkami i nóżkami a o te ogłosy nie pytałam az muszę się z ciekawości zapytać

Przy wyjściu ze szpitala lekarz poradził żebyśmy poszli na spacer [emoji2] może to tez ma znaczenie, ze ja mam tylozgiecie [emoji6]
Ja też mam i miałam tyłozgięcie macicy a szyjkę 2,5 cm miałam już od 30tc po czym koło 35tc skróciła mi się do 2cm nic lekarz nie mówił bym sie oszczędzała szyjkę miałam ciągle zamkniętą a skróconą

Ropuszko zwróć uwagę jak zapinasz pasy córci, bo z tego co mnie mówiono to tak przy wypadku może stać się krzywda. Te materiałowe zabezpieczenia powinny być przy główce, na ramionach dziecka.

Miłego pobytu i bawcie się dobrze [emoji106] jesteście obie przepiękne! [emoji7]

Niestety jest etap wszystko wkładam do buzi i te zabezpieczenia ciagle sobie ściąga i zmienia ich położenie ale dzięki tez słyszałam o tym [emoji8]

Hej wszystkim mało się udzielamy bo brak czasu ale często zaglądam co u Was :)
Pochwalę się mamy już 2 ząbki, było mega marudzenie, niespanie w nocy i są dwie jedyneczki ;) jak te dzieciaczki szybko rosną, dopiero co moja Ania się urodziła a już 5 m-cy :)
Buziaki dla wszystkich :*

reklama
Z ta szyjka to roznie ....
Ja mialam 24 tc 4.2
28 tc 4.2
30 tc 3
32 tc 18 i dostalam zalecenie zmniejszyc spacery dzienne z 10 km do 3 ale absolutnie nie leżeć 24 h na dobe .
Dostałam progesteron 3x200 mg bo to moze pomóc podobno
Od 33 tc zaczełam puchnac strasznie myslalam ze brzuch mi rozerwie, ciśnienie poszlo w gore ....juz mi ktg miałam co 2 dni .i w 35 wyskoczyła odeszly mi wody .

Do góry