reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja bym sie oszczedzala na wszelki wypadek. W sensie nie zeby lezec i nie robic, ale po prostu jak najmniej wysilku i duzo ospoczywania. Ja w 35tc mialam nadal 4cm i gin mowila, ze ponad 3cm jest ok.

To coś mnie tu ściemniają w tym szpitalu lekarze. Od żadnego nie usłyszałam, ze mam się oszczędzać [emoji23] powiedzieli jeszcze tyle, ze dobrze bo jest zamknięta. Jak na złość ja się teraz najlepiej czuje z całego okresu ciąży.

reklama
Dziewczyny w jakim okresie trzeba zrobić badanie prenatalne III trymestru? U mnie kończy się 32 tydzień, a lekarz nic nie mówi ....

Kurcze już sama nie wiem co sadzić. Tu w szpitalu 2 lekarzy mi powiedziało, ze Ok.

No u mnie tez szyjka zamknięta obustronnie, twarda, ale 2,5 cm to mało - tak mi powiedział lekarz. Ostrożnie - po prostu nie dźwigaj, nie wyciągaj mocno rak do góry, nie chodź dużo i jak masz długo siedzieć to jakaś poduszka pod krzyże lub półleżąca pozycja [emoji8]

Mamuśki, czy wasze dzieci mają koszmary? Mój w nocy potrafi spać i krzyczeć właśnie jakby coś strasznego by mu się przyśniło. Tak jest już od dobrych 2 tygodni.

No u mnie tez szyjka zamknięta obustronnie, twarda, ale 2,5 cm to mało - tak mi powiedział lekarz. Ostrożnie - po prostu nie dźwigaj, nie wyciągaj mocno rak do góry, nie chodź dużo i jak masz długo siedzieć to jakaś poduszka pod krzyże lub półleżąca pozycja [emoji8]

U Ciebie chociaż twarda u mnie jest zamknięta ale miękka.

A ja mam weekend w szpitalu. Moje dziecko ma lenia. Z ktg wszystko Ok. Na UsG wszystkie przepływy Ok, tętno Ok, ale wczoraj na UsG nie chciała się ruszyć. Dzisiaj już jest dobrze. Tylko powiedzcie mi. Na ostatniej wizycie moja szyjka miała 2,5 cm teraz ma 2 cm czy nie jest za krótka? Jestem w 32+5 tc. Lekarze w szpitalu mówią, ze bardzo ładna.
No 2 cm to trochę za mało. Taka graniczna wartośc to chyba 2,5 a najlepiej jakby miała od 3 do 5 cm. Ale cały czas tam zachodzą zmiany, więc może dlatego lekarz nic nie alarmuje.

Mamuśki, czy wasze dzieci mają koszmary? Mój w nocy potrafi spać i krzyczeć właśnie jakby coś strasznego by mu się przyśniło. Tak jest już od dobrych 2 tygodni.

My Mamy tak od urodzenia . Na początku się zrywałam na nogi a dziś to już czekam chwile na rozkręcenie akcji [emoji85][emoji85] czasami jest to krzyk , płacz mamrotanie mruczenie stękanie jak stary człowiek ‍♀️

To coś mnie tu ściemniają w tym szpitalu lekarze. Od żadnego nie usłyszałam, ze mam się oszczędzać [emoji23] powiedzieli jeszcze tyle, ze dobrze bo jest zamknięta. Jak na złość ja się teraz najlepiej czuje z całego okresu ciąży.

To jak sie dobrze czujesz to spaceruj i ciesz sie koncowka ciazy tyle, ze na spokojnie. Te ostatnie tygodnie sa wazne. Dobrze by bylo, zebys jeszcze 5 wytrzymala. Kciukasy [emoji110][emoji110]

reklama
Do góry