reklama
martka273
Fanka BB :)
dorex to chyba "wiek in Progress"?:-) kciuki!!!!
Hej Dziewczyny,
Dorex, jest po 7 i sie nie zameldowalas,czyli jednak to jest "to" ;-) Zaczelo sie.:-) Powodzenia i trzymaj sie ciepelko!!!!!
Marcysiowa, powodzenia i zycze,abys pozostala w 3paku jak najdluzej.
Trzcianka, dzieki za liste. A co do usg. Tutaj lekarze ograniczaja je do minimum a wlasciwie do ilosci zalecanej przez ubezpieczalnie, czyli 3 prenatalne jesli ciaza nie jest zagrozona. Zdaje sie ,ze u Was w uk jest podobnie. Uwarzaja,ze czesty kontakt dziecka z falami ultradzwiekowymi zle wplywaja na jego zdrowie (moze uszkodziec organy). A usg 3D to dla nich jest wymyslem komercyjny ,ktory jest krytykowany na calej lini. Czytalam otatnio artykul na ten temat.To prawda,ze takie badanie trwa godzine??? Pisza ,ze 3D jest bardziej intensywne i polega na dlugim naswietlaniu dziecka co jest szczegolnie grozne.
Nie wiem ile jest w tym prawdy bo ciaze sa kontrolowane dzieki usg od lat ,czasem nawet sytuacja wymaga by te kontrole sa dosc czeste i dzieci rodza sie zdrowe.
Martka, witam po tej stronie in vitro :-)
Milego dnia!!!!
Dorex, jest po 7 i sie nie zameldowalas,czyli jednak to jest "to" ;-) Zaczelo sie.:-) Powodzenia i trzymaj sie ciepelko!!!!!
Marcysiowa, powodzenia i zycze,abys pozostala w 3paku jak najdluzej.
Trzcianka, dzieki za liste. A co do usg. Tutaj lekarze ograniczaja je do minimum a wlasciwie do ilosci zalecanej przez ubezpieczalnie, czyli 3 prenatalne jesli ciaza nie jest zagrozona. Zdaje sie ,ze u Was w uk jest podobnie. Uwarzaja,ze czesty kontakt dziecka z falami ultradzwiekowymi zle wplywaja na jego zdrowie (moze uszkodziec organy). A usg 3D to dla nich jest wymyslem komercyjny ,ktory jest krytykowany na calej lini. Czytalam otatnio artykul na ten temat.To prawda,ze takie badanie trwa godzine??? Pisza ,ze 3D jest bardziej intensywne i polega na dlugim naswietlaniu dziecka co jest szczegolnie grozne.
Nie wiem ile jest w tym prawdy bo ciaze sa kontrolowane dzieki usg od lat ,czasem nawet sytuacja wymaga by te kontrole sa dosc czeste i dzieci rodza sie zdrowe.
Martka, witam po tej stronie in vitro :-)
Milego dnia!!!!
madzialenak
mama na pełen etat
Dorex trzymaj się!!! Kciuki zaciśnięte za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&
Dziewczyny ja dzisiaj idę na wizytę na godz. 16, poproszę także o kciuki.
Wczoraj miałam już 3 od początku ciąży atak bólu żołądka, taki jakby skurcz, który nie chciał odpuścić :-( znowu aż ściskało w płucach i miałam problem z oddychaniem. Na szczęście po wzięciu nospy po 15 minutach przeszło. Nikomu nie życzę takich przeżyć.
Dziewczyny ja dzisiaj idę na wizytę na godz. 16, poproszę także o kciuki.
Wczoraj miałam już 3 od początku ciąży atak bólu żołądka, taki jakby skurcz, który nie chciał odpuścić :-( znowu aż ściskało w płucach i miałam problem z oddychaniem. Na szczęście po wzięciu nospy po 15 minutach przeszło. Nikomu nie życzę takich przeżyć.
Różyczka82
Fanka BB :)
Dorex- powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
madzialenak
mama na pełen etat
Agapl ja nie robiłam i nie mam zamiaru robić usg 3D/4D . Właśnie też się naczytałam wiele złego na temat tak długiego naświetlania dzidziusia i stwierdziłam, że nie ma sensu go narażać a dodatkowo denerwować. Takie jest moje zdanie.
madzialenak
mama na pełen etat
Avocado kciuki za Twoją wizytę również
&&&&&&&&&&&&&&&
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
Martka, Domat, Malinuś na kiedy macie termin porodu? Wpiszę Was na listę.
Marcysiowa co u Ciebie? Jak się czujesz ?
Marcysiowa co u Ciebie? Jak się czujesz ?