reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzialenak, trzymam zatem kciuki za pomyslna wizyte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Tak mnie sie wydawalo,ze ten artykul co czytalam jest troche wyolbrzymiony bo nigdy nie slyszalma o usg 3d/4d ktory trwaloby godzine.
Osobiscie jednak nie czuje potrzeby zrobienia takiego usg. Jestem zdania Mdzialenak i Gotadory nie ma co malenstwo dodatkowo narazac ani dodatkowo stresowac.

reklama
Sony u mnie te skurcze żołądka nie są na pewno przez małego tylko przez to że niekiedy coś "źle zjem" np. wczoraj ten ból był przez zjedzenie ogórka kiszonego a później jeszcze wypiłam z pół litra wody bo pić mi się chciało, powstała mieszanka wybuchowa i problem. Wcześniejsze bóle miałam raz po zjedzeniu sałatki greckiej a raz po zjedzeniu surówki z selera naciowego i później popiłam kakao. Muszę uważać na warzywa jak je jem to zawsze powinnam zagryźć pieczywem bo wtedy nic mi nie jest.
Co to podbrzusza to boli mnie ostatnio często i tylko wtedy kiedy siedziałam i chcę wstać, ból jest okropny i przechodzi jak trochę pochodzę. Tak samo mam z uciskiem na odbyt, też po siedzeniu. Mam na dzisiaj listę pytań przygotowaną do doktora bo trochę za dużo mam tych niepokojących objawów.

Ostatnia edycja:
Madzialenak to czekam z niecierpliwością co ci lekarz na to powie, bo mam podobnie, tylko bez ucisku na odbyt.
Moje rewolucje są przeważnie po obiedzie u teściowej, a śmieszne jest to że na drugi dzień jem to samo, bo teściowa nam pakuje i nie mam już rewolucji. Ja wiem, że mam przewlekły stan zapalny jelit i żołądka i przez to mam rewolucje. Brałam przez 3 miesiące tabletki, ale musiałam odstawić do IVF, a miałam je minimum przez 6 miesięcy brać. Z tego co pamiętam to Sulfazalyna była.

Ostatnia edycja:
Dorex- mam nadzieje, ze juz po wszyskim i Malenstwo na swiecie.Trzymam kciuki .

Avocado- wiem, ze lista ogromna,wypisywalam wszysko co sugerowaly dziewczyny. Kazdy musi sam podpasowac pod siebie co mu sie przyda. I nie chodzi wcale o polskie szpitale tylko angielskie, sugerowalam sie doswiadczeniami Polek z UK. Z tego co wiem, tutaj wszystko trzeba miec swoje. Pewnie na spotkaniu przed porodem polozna powie co przydatne a co nie. Tyle tylko, ze moje spotkanie gdzie pokazuja porodowke itp jest 18 czerwca.

Agapl- w UK standartowo masz dwa usg w 12 i 20 tygodniu. Nikt nie bada Cie ginekologicznie, tylko wizyty u poloznej ( mierzenie cisnienia, badanie moczu na miejscu za pomoca papierka lakmusowego,rozmowa o samopczuciu itp). Chyba ze cos sie dzieje to dodatkowo wysylaja na konsultacje z lekarzem i daja dodatkowe usg. Ja mam 2 dodatkowe ze wzgledu na ciaze po in vitro.

A ja dzisiaj ledwo doszlam z pracy, Mala musi mi uciskac na pecherz, latam co 5 minut do toalety. I strasznie mnie pachwiny bola, chyba juz tez jakos dziecko musi uciskac. A tu jeszcze 6 tygodni do pracy. Na szczescie mam tydzien urlopu w ostatnim tygodniu maja. Potem tylko czerwiec i macierzynski. Chyba , ze urodze wczesniej i zaraz z pracy na porodowke trafie :tak:.

dziewczyny ale zwykłe USG, dopochwowe, nie szkodzi dziecku, prawda?;-)bo tak piszecie o tych 3d/4d...
Miałam dziś "coming out" w pracy, no i chyba będę musiała iść na L4, bo pracuję na patomorfologii, a tu formalina, ksylen, aceton...Dziwnie mi z tym, w czwartek będę rozmawiać z lekarzem medycyny pracy, ale z drugiej strony, lepiej "chuchać na zimne", tyle się staraliśmy...

Ostatnia edycja:
Martka, jesli masz stycznosc z chemikaliamai na codzien w pracy nie ma co sie zastanawiac tylko szybko isc na zwolnienie.

reklama
Do góry