reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tez znalazłam takie, ale są nawet po prawie 300 zł. Zgłębiałas się bardziej w temat czy to jest skuteczne? Bo ja mam już nawiedzane w głowie. Ponoć dzieciaczki mogą spac tylko na bokach i trzeba je przekładać. Do którego miesiąca główka jest plastyczna, ze może się dokształcić?
Dziecko i jego naturalna i najbezpieczniejsza pozycjia to plecy . Ono samo przekreca głowę w prawo i lewo. Trzeba pilnować by nie spało z głową na tym samym boku ciągle bo odksztalci się głowa- co wcale nie jest łatwe jak sobie uwidzi spać na 1 boku ......w dzień dobrze kłaść dziecko dużo na brzuchu - to dobre na wszystko .

reklama
Dziecko i jego naturalna i najbezpieczniejsza pozycjia to plecy . Ono samo przekreca głowę w prawo i lewo. Trzeba pilnować by nie spało z głową na tym samym boku ciągle bo odksztalci się głowa- co wcale nie jest łatwe jak sobie uwidzi spać na 1 boku ......w dzień dobrze kłaść dziecko dużo na brzuchu - to dobre na wszystko .

I na noc dziecko na plecach? I tylko klin czy jak? Nam położna powiedziała, ze dziecko nie może w nocy spac na plecach.

I na noc dziecko na plecach? I tylko klin czy jak? Nam położna powiedziała, ze dziecko nie może w nocy spac na plecach.
Nam na szkole rodzenia położna jak i fizjoterapeutka mowiły, że tylko na plecach i jak dziecko odwraca główke tylko w jednym kierunku to przekładać w łóżeczku dzieciaczka, że raz śpi np od okna drugi raz od drzwi żeby obie strony stymulować. I obowiązkowo ćwiczenia na brzuszku.

Dziewczyny nie udzielam się zbyt często ale mam pytanie, dostałam ataku refluksu, od poniedziałku mam ból zamostkowy, byłam dzisiaj u internisty i dostałam syrop w saszetkach bezpieczny w ciąży ale też doraźnie dostałam ranigast fast w tabletkach musujących. I mam trochę obiekcje do tego drugiego, bo niby lekarz mówił że doraźnie nie szkodzi, jednak na ulotce jest napisane, że przenika do lozyska. I teraz nie za bardzo wiem czy mogę wziąć jedną tabletkę dzisiaj bo bol jest przy każdym jedzeniu i przy głębszym oddychaniu i to akurat ranigast ma znieczulic. Nie wiem co robić

Dziewczyny nie udzielam się zbyt często ale mam pytanie, dostałam ataku refluksu, od poniedziałku mam ból zamostkowy, byłam dzisiaj u internisty i dostałam syrop w saszetkach bezpieczny w ciąży ale też doraźnie dostałam ranigast fast w tabletkach musujących. I mam trochę obiekcje do tego drugiego, bo niby lekarz mówił że doraźnie nie szkodzi, jednak na ulotce jest napisane, że przenika do lozyska. I teraz nie za bardzo wiem czy mogę wziąć jedną tabletkę dzisiaj bo bol jest przy każdym jedzeniu i przy głębszym oddychaniu i to akurat ranigast ma znieczulic. Nie wiem co robić
Ja cała ciążę byłam na renni i ranitidinie.

Ja cała ciążę byłam na renni i ranitidinie.
No renni brałam ale ja mam dość zaawansowany refluks i mało już co pomaga, a ranitidine to to samo co ranigast bo ranitidine jest jego głównym składnikiem, myślisz że nie powinno zaszkodzić maluszkowi, jeśli będę stosowała tylko doraźnie w razie bólu?

reklama
Czytałam ze ranigast nie ale rennie już tak. Ma dwa składniki i jest że można w ciąży. Mnie regluks męczy cały czas. Już doczytałam że rennie Ci nie pomaga nie wiem czy jest jakiś skuteczny sposób mi sie strasznie ulewa jak przychodzi do spania i nie wazne co i kiedy zjem chyba trzeba to przetrwać

Do góry