reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tez znalazłam takie, ale są nawet po prawie 300 zł. Zgłębiałas się bardziej w temat czy to jest skuteczne? Bo ja mam już nawiedzane w głowie. Ponoć dzieciaczki mogą spac tylko na bokach i trzeba je przekładać. Do którego miesiąca główka jest plastyczna, ze może się dokształcić?
Dziecko i jego naturalna i najbezpieczniejsza pozycjia to plecy . Ono samo przekreca głowę w prawo i lewo. Trzeba pilnować by nie spało z głową na tym samym boku ciągle bo odksztalci się głowa- co wcale nie jest łatwe jak sobie uwidzi spać na 1 boku ......w dzień dobrze kłaść dziecko dużo na brzuchu - to dobre na wszystko .

reklama
Dziecko i jego naturalna i najbezpieczniejsza pozycjia to plecy . Ono samo przekreca głowę w prawo i lewo. Trzeba pilnować by nie spało z głową na tym samym boku ciągle bo odksztalci się głowa- co wcale nie jest łatwe jak sobie uwidzi spać na 1 boku ......w dzień dobrze kłaść dziecko dużo na brzuchu - to dobre na wszystko .

I na noc dziecko na plecach? I tylko klin czy jak? Nam położna powiedziała, ze dziecko nie może w nocy spac na plecach.

I na noc dziecko na plecach? I tylko klin czy jak? Nam położna powiedziała, ze dziecko nie może w nocy spac na plecach.
Nam na szkole rodzenia położna jak i fizjoterapeutka mowiły, że tylko na plecach i jak dziecko odwraca główke tylko w jednym kierunku to przekładać w łóżeczku dzieciaczka, że raz śpi np od okna drugi raz od drzwi żeby obie strony stymulować. I obowiązkowo ćwiczenia na brzuszku.

Dziewczyny nie udzielam się zbyt często ale mam pytanie, dostałam ataku refluksu, od poniedziałku mam ból zamostkowy, byłam dzisiaj u internisty i dostałam syrop w saszetkach bezpieczny w ciąży ale też doraźnie dostałam ranigast fast w tabletkach musujących. I mam trochę obiekcje do tego drugiego, bo niby lekarz mówił że doraźnie nie szkodzi, jednak na ulotce jest napisane, że przenika do lozyska. I teraz nie za bardzo wiem czy mogę wziąć jedną tabletkę dzisiaj bo bol jest przy każdym jedzeniu i przy głębszym oddychaniu i to akurat ranigast ma znieczulic. Nie wiem co robić

Dziewczyny nie udzielam się zbyt często ale mam pytanie, dostałam ataku refluksu, od poniedziałku mam ból zamostkowy, byłam dzisiaj u internisty i dostałam syrop w saszetkach bezpieczny w ciąży ale też doraźnie dostałam ranigast fast w tabletkach musujących. I mam trochę obiekcje do tego drugiego, bo niby lekarz mówił że doraźnie nie szkodzi, jednak na ulotce jest napisane, że przenika do lozyska. I teraz nie za bardzo wiem czy mogę wziąć jedną tabletkę dzisiaj bo bol jest przy każdym jedzeniu i przy głębszym oddychaniu i to akurat ranigast ma znieczulic. Nie wiem co robić
Ja cała ciążę byłam na renni i ranitidinie.

Ja cała ciążę byłam na renni i ranitidinie.
No renni brałam ale ja mam dość zaawansowany refluks i mało już co pomaga, a ranitidine to to samo co ranigast bo ranitidine jest jego głównym składnikiem, myślisz że nie powinno zaszkodzić maluszkowi, jeśli będę stosowała tylko doraźnie w razie bólu?

reklama
Czytałam ze ranigast nie ale rennie już tak. Ma dwa składniki i jest że można w ciąży. Mnie regluks męczy cały czas. Już doczytałam że rennie Ci nie pomaga nie wiem czy jest jakiś skuteczny sposób mi sie strasznie ulewa jak przychodzi do spania i nie wazne co i kiedy zjem chyba trzeba to przetrwać

Do góry