reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Malutkie malutkie ale jak ost zobaczyłam takiego 2 tygodniowego babelka to mnie przerażenie lekkie wzięło że taki malutki jak takiego dzieciaczka ubrać...wiem że że swoim inaczej ale nie ukrywam że do czynienia z takim malutkim nigdy nie miałam i mam zero doświadczenia.
To chyba jak większość z nas ;) będzie dobrze, musi być.

reklama
Ostatnio zastanawiam się czy kupić poduszkę przeciw spłaszczeniu potylicy. Moja koleżanka ma 4-miesięczną córkę i właśnie położna stwierdziła, że ma płaską główkę z tyłu i teraz musi układac ją na brzuszku. I tak sobie myślę czy to nie jest zły pomysł, żeby takie coś zakupić. Czy któraś mama może posiada takie coś?

Witajcie!My mamy 30 tc.Termin na około 20 czerwiec.Wozek kupiony bebetto luca s line z fotelikiem cybex i baza niedługo przyjdzie już się doczekać nie mogę.
Jeśli chodzi o ubranka na tą porę to też zglupialam na rozmiar 56 mam tylko 4 pary bodow z krótkim rękawem reszta jest z długim.Kilkanascie spodenek bawełnianych takich dresikow pajacyki też z długim i spiochy.Wiadomo to nie są grube rzeczy ale jak będzie mega upał to nie wiadomo jak taka malutka krewetek ubierać.
Na ten najmniejszy rozmiar nie kupowałam jensow wydaje mi się że są po prostu nie wygodne.Hmm ale dokupie jeszcze body z krótkim i coś wyjściowego eleganckiego i postawie na wygodę na samym początku.
Też tak macie że nie możecie się doczekać porodu?Ja to już bym tak chciała tego mojego fikusia utulic.
Narazie 10 kg na plusie nie jest źle jak na moją tendencję do tycia.

Super! Ja mam termin 3 dni przed Tobą [emoji4] tez już nie mogę się doczekać mojej Gwiazdy. Wczoraj zaczęłam prac ciuszki, pościel w ogóle wszystko dla Niej a dzisiaj mam zamiar prasować [emoji4]
Mnie to najbardziej nurtuje jak wynieść takiego malucha ze szpitala. W co ubrać jak będzie gorąco?

Ostatnio zastanawiam się czy kupić poduszkę przeciw spłaszczeniu potylicy. Moja koleżanka ma 4-miesięczną córkę i właśnie położna stwierdziła, że ma płaską główkę z tyłu i teraz musi układac ją na brzuszku. I tak sobie myślę czy to nie jest zły pomysł, żeby takie coś zakupić. Czy któraś mama może posiada takie coś?

Nam położna mowila o takiej poduszce na szkole rodzenia. Rozglądałas się jak to wyglada cenowo? Bo ja trochę poczytałam i znalazłam jedna polecana przez Towarzystwo Medyczne i ona jest kosmicznie droga [emoji33]

Sukienki obowiązkowo hi hi hi na niedzielę . Jest to trochę niewygodne ale śliczne. Ja lubię jak Marcelina jest ładnie ubrana a nie łazi cały dzień w piżamie :laugh2: wiesz jak każda kobieta małą czarną muszą mieć jakby się wyjście szykowalo hi hi hi nie kupuj dużo w 1 rozmiarze bo mi ubrania wystarczyły na 2 tygodnie ( bo za duże w wywinietym rękawie to nie to samo )
Adunia Ci może coś powiedzieć jej bliźniaki od urodzenia na wyjściowo chodzą co dzień . Filip to czasem śpi pod krawatem hi hi hi nie no żartuje .
Wiesz można i w pieluche owinąć i z gołą dupa trzymać . Zależy kto co lubi .
Kupuj rzeczy 100% bawełniane i ubieraj jak lubisz . :)
Sukienki muszą być [emoji7] tak tak widze Oliwki stylizacje zresztą Marceliny też :-)
Chciałabym aby było im wygodnie ale też nie zamierzam nosić ich w pajacach na spacery itp ;-)

reklama
Do góry