A nam w szkole rodzenia mówili, że można moczyć kikut. Kiedyś tak mówili żeby nie moczyć, a teraz już to obalili. Przynajmniej tak mówiła położna w mojej szkole rodzeniaNie chodzi i to zeby nie myc tylko, zeby nie kapac. Kapie sie jak odpadnie kikut. Wtedy mozna wsadzic do wanienki. A wczesniej po prostu na przewijaku sie obmywa dziecko.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
ludek
Fanka BB :)
Mimo wszystko są podobne [emoji12] No niestety ale jak mocno Wam się podoba cóż zrobić [emoji41]No ja też właśnie nie widze dużego podobieństwa ale może bliźniaczki jakieś się wypowiedza ?
ludek
U nas tak samo mowila polozna.A nam w szkole rodzenia mówili, że można moczyć kikut. Kiedyś tak mówili żeby nie moczyć, a teraz już to obalili. Przynajmniej tak mówiła położna w mojej szkole rodzenia
ludek
Już po wizycie. Zapowiada się duża córcia bo waży już 3,5 kg czyli pół kilo więcej niż 2 tygodnie temu [emoji6] Lekarz mowi że szybko rośnie tak jakby już na 39.tydzien a jestem 37+2. Nawet o cukier mnie popytal ale jak mierze mam OK. Szyjka miękka i krótka ale zamknięta. Ogólnie może w każdej chwili być poród. Za tydzień mam KTG [emoji173]️ maleństwa a za 2 tygodnie kolejną wizytę jak nie urodze [emoji214]
Pixie_Dixie
Pare słów o kąpaniu
Link do: A parent's guide to newborn baths
Link do: A parent's guide to newborn baths
nieagatka
A nam w szkole rodzenia mówili, że można moczyć kikut. Kiedyś tak mówili żeby nie moczyć, a teraz już to obalili. Przynajmniej tak mówiła położna w mojej szkole rodzenia
Z tego co czytalam to Polska jest jednym z niewielu miejsc w Europie gdzie kapie sie dzieci tuz po porodzie. I podobno jest to calkowicie zbedne i dlatego sie od tego odchodzi.
Link do: Kąpiel noworodka: w szpitalu czy w domu?
adunnnia90
U nas szybko. 13 grudnia się urodzili a w wigilię już nie byloA kiedy wam odpadł? U nas nadal jest.
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
adunnnia90
Słodziak [emoji7] a to moja trojca pozdrawia[emoji6]Moj pies Was pozdrawia i przesyla sloneczko tym którym go brak
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Chyba właśnie już w większości szpitali się nie kąpie. Ta położna w szkole rodzenia mówiła, że w jej szpitalu nie kąpia. Chyba że ktoś bardzo chce to wtedy tak. Ja tam nie wiemZ tego co czytalam to Polska jest jednym z niewielu miejsc w Europie gdzie kapie sie dzieci tuz po porodzie. I podobno jest to calkowicie zbedne i dlatego sie od tego odchodzi.
Link do: Kąpiel noworodka: w szpitalu czy w domu?