reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dorex- trzymam kciuki, zeby malutka juz szybko pojawila sie na swiecie. Moze brak objawow o niczym nie swiadczy i porod szybko sie rozkreci z zaskoczenia.

Aisha - nie mialam okazji jeszcze pogratulowac, Malutka przesliczna.Zycze aby zdrowo rosla i malo plakala Rodzicom po nocach. I zazdroszcze 4 h porodu, oby kazda mila taka szczescie.

Dziewczyny gratuluje wszyskim udanych wizyt!

Misia- moze jeszcze Cie wyprzedze na liscie porodowej :). Za 4 tygodnie mam usg i wtedy mam decydowac czy chce aby wywolywali porod wczesniej. Takie procedury tutaj. Jako, ze nie znaja przyczyny czemu nie moglam zajsc w ciaze to chcca sie zabezpieczyc i okolo 38 tygodnia zaczac wywolac porod.Beda o tym ze mna rozmawiac w 36 tygodniu, wiec na razie decyzja odroczona.Nie za bardzo mnie to cieszy, jako ze taki porod moze byc dluzszy i bardziej bolesny i jak lekarz mowil czesto konczy sie kleszczowym lub cesarka. Z drugiej strony nastraszyli, ze czekajac narazam bardziej dziecko. A gdyby cos sie Malutkiej stalo, to bym sobie nigdy nie wybaczyla, wiec pewnie sie zdecyduje.

Milego dnia dziewczyny i wyslijscie tu troche slonca bo tutaj pada i zimno non -stop.

reklama
Trzcinka przesyłam słoneczko, bo u nas ostro świeci od samego rana.
A swoją drogą to Dorex wymarzona pogoda na poród:-)
Wszystkim Wam przesyłam dużo słoneczka i chciałam się pochwalić, że wczoraj miałam rano śniadanko i gary przez chłopka umyte:tak:

sznurki...my tez myslimy o dwóch lozeczkach, ale zastanawiamy się jakie do sypialni naszej kupic...myslimy nad czyms takim Roba - SCHNUFFEL - łóżeczko i jednocześnie dostawka do łóżka rodziców Markowe produkty najwyższej jakości producentów tkj. Cybex, Maxi Cosi, Quinny, Hauck, Fisher Price, Tiny Love, Avent, Medela rozwiązanie wydaje się być dobre... a ty kupilas normalne lozeczko?

My myslelismy o dostawce, jest to super rozwiazanie, ale dostalismy od rodziny 2gie łóżeczko, wiec po problemie.
BABYBAY DOSTAWNE ŁÓŻECZKO / DOSTAWKA DO ŁÓŻKA (3241940896) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. <- taka dostawka mi sie podobala.

dorex...jak dobrze widze to ty kochana masz na suwaczku38tc, wiec jest skonczny i jesteś już w 39..? bo ja nigdy tego nie rozumiem...;-)
jeżeli tak to ty kochana bierz się za tance i seksik:-D:tak: aaaaaaaale ci zazdroszczę...:tak:jakby rzeczywiście dzialo się cos dziś w nocy to sporobuj do nas napisac, bo się będziemy stresowac:-)

trzcinka
...oczywista sprawa, ze dobro maluszka jest najważniejsze!! na wywolanie chyba oksytocynę moja kolezanka dostawala...a ze to był jej pierwszy porod to nie wiedziała czy bardziej ja boli niż normalnie.. urodzila w 2 godziny także dasz rade!

no, no, no... Sony... teraz ladnie go pochwal, bo faceci łasi sa na komplementy:tak:

Misia...powiedz mi gdzie zalatwilas takie superasne warunki z ta krwia pepowinowa, ze za 1900zl masz już przechowywanie na 5 lat...????? u nas to jest 1900zl za samo pobranie i spreparowanie a potem każdy kolejny rok 550zl no i plus 650 za ta paczuszke do porodu. u mnie w Novum - klinice w której podchodziłam jest taniej trochę...

sznurki...dzięki!! ta dostawka nawet fajniejsza od mojej i tansza!!!!:-Dchyba skorzystam z tego linku

dziewczyny, jutro "zniszcze" moje komórki jajowe...jakos mi tak dziwnie...mam ich 5...zarodki zostawiamy, ale już na komórki nas nie stać,bo za dużo wydatków ostatnio:-:)-:)-(

Miliaa co miesiąc wydalałyśmy z krwią menstruacyjną komóreczki więc nic się nie martw i tak do tego podejdź. Nie zamartwiaj się. Mnie na szczęście lub nieszczęście nic nie zostało i nie mam takiego dylematu.

miliaa a no dziś zaczął się 39 tc, co 5 min mam jakiś telefon czy już rodzę a jak nie to kiedy, jak bym to ja wiedziała:baffled::angry: jeszcze ze 2 takie i się wkurzę i przestanę odbierać:angry:.... nad akcją porodową to już pracuję jakiś czas i wszystkie rady położnej ze szkoły rodzenia stosuję ale na razie cisza... no nic skoro nic się nie dzieje to posłucham męża i nastawię się na dzisiejszą noc... może on wie coś więcej niż ja...:-D
internet mam w komórce to będę was informować na bieżąco jak by się coś działo;-)

reklama
Dorex napisz smsa z informacją że zaczynasz już rodzić i takie tam, zaznacz do kogo chcesz wysłać i zapisz w kopi roboczej. Potem tylko wejdziesz naciśniesz wyślij i już wszystkich powiadomisz;-) jak będzie pora.

Do góry