reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

to poprosze, popatrz nawet nie wiedzialam ze ma taka opcje :)

1521481329-071a0ed46c8293c8-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my mamy 14 tygodni i 6300 .
I ulewa nam się mleczko i bardzo płaczemy ....
Dostałysmy syropek na zgage trochę pomógł Ale dziś zmieniliśmy jeszcze mleczko ....
Śpi jak anioł z mamusia Zobacz załącznik 843077 od 21 do 6 mniej więcej za to w dzień cały czas na rękach i ulewa i ulewa i płacze i krzyczy . ...
W dzień drzemki 2x 30 minut .....
Moja ulubienica [emoji7]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

A my mamy 14 tygodni i 6300 .
I ulewa nam się mleczko i bardzo płaczemy ....
Dostałysmy syropek na zgage trochę pomógł Ale dziś zmieniliśmy jeszcze mleczko ....
Śpi jak anioł z mamusia Zobacz załącznik 843077 od 21 do 6 mniej więcej za to w dzień cały czas na rękach i ulewa i ulewa i płacze i krzyczy . ...
W dzień drzemki 2x 30 minut .....

Przesłodka Pysia [emoji7][emoji7][emoji7]

Dziewczyny a mam pytanko. Widzialam ostatnio łóżeczko ktore mi sie spodobalo(na razie tylko na allegro) ale planuje tam podjechac tylko lozeczko nie ma wyciaganych 2 szczebelkow. Uwazacie ze te wyciagane 2 szczebelki sa takie ważne? Moj bratanek jak juz byl wiekszy to mu sciagli kratki:) z jednej strony i dali takie niskie zabezpieczenie ktore mieli w lozeczku dodatkowo dla wiekszego dziecka
My właśnie planujemy takie z którego później można zrobić tapczanik. Z tymi wyciąganymi szczebelkami jest różnie, moja chrześnica akurat z tego bardzo korzystała a chrześniak wcale.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a mam pytanko. Widzialam ostatnio łóżeczko ktore mi sie spodobalo(na razie tylko na allegro) ale planuje tam podjechac tylko lozeczko nie ma wyciaganych 2 szczebelkow. Uwazacie ze te wyciagane 2 szczebelki sa takie ważne? Moj bratanek jak juz byl wiekszy to mu sciagli kratki:) z jednej strony i dali takie niskie zabezpieczenie ktore mieli w lozeczku dodatkowo dla wiekszego dziecka
Ja mam łóżeczko od siostry,ale z tego co ona nam mówiła to jej dwójka dzieci korzystała z wyciąganych szczebelków,bo jak podrosły to same sobie wychodziły z łóżeczka i siostra nie musiała ich dzwigać..

Czy to normalne, że chłopcy czasami potrafią tak siusiać, że pampers przecieka, czy to ja zakładam tak źle pampersa? Dodam, że aktualnie nadal mamy kikucik i z przodu podwijam, aby nie haczlo.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki tez tak umieja [emoji6][emoji23]

Dziewczyny doradźcie mi jeszcze co do przemywania oczu noworodka? Sól fizjologiczna? A co do noska? Woda morska?
Położna w szkole rodzenia coś jeszcze wspominała o specjalnym pasie czy majtkach dla kobiet po cc. Wiecie o co konkretnie chodzi? Któraś używa?

Ja mialam pas. Zakladalam go przez pierwszy tydzien, bo dzieki temu duzo latwiec mi bylo funkcjonowac. Po sciagnieciu szwow juz wogole go nie zakladalam.

reklama
Ok to popatrze, tu są właśnie takie że mają dwie lub cztery. Poszukam w tych babyseanse.
A może mamy bliźniaków pomogą? @anetka303 @adunnnia90 ?:-)

Monitor oddechu nie zadziala poprawnie jesli dwojka dzieci lezy razem. Jesli jedno przestanie oddychac to minitor bedzie wykrywal oddech drugiego i nie zaalarmuje.

Do góry