reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No dziś była położna i powiedziała że ma lekka ale ja mówie że to dziwne to jak wczoraj wychodziłam ze szpitala to go badali i niby nie miał , ale położna moja mówi że tak się zdarza że dzieci dostają w domu po 3 dniach od narodzin ale nic groznego.

Jak jest zażółcenie to teraz musisz go często karmić nawet ci 2h by jak najszybciej to wypłukał z siebie . Wiem ze ciężko jak on taki śpiący ale musisz bo żółtaczka mimo ze to fizjologia to potrafi być niebezpieczna . To jest właśnie wypuszczanie po drugiej dobie do domu . U mnie tez nie było a jak przyszła położna w poniedziałek to oczywiście już była i walczyłam z nia prawie 2tygodnie . Aż w końcu poszłam i zrobiłam wyniki z krwi jo do głowy już dostawałam bo miałam wrażenie ze ona cały czas jest żółta .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tylko że ten już jest z podwójną mata,czyli dla bliźniaków, i wtedy wychodzi zdecydowanie taniej ;-)
W babysense tez masz 2 krazki i na poczatku uzywasz jednego dla jednego dziecka wiec musisz poczytac czy mozna uzyc dla dwojki. Zasada jest taka ze jak niemowle to 1 mata a jak ciut starsze to dajesz dwie do jednego lozeczka bo dziecko sie przemieszcza

W babysense tez masz 2 krazki i na poczatku uzywasz jednego dla jednego dziecka wiec musisz poczytac czy mozna uzyc dla dwojki. Zasada jest taka ze jak niemowle to 1 mata a jak ciut starsze to dajesz dwie do jednego lozeczka bo dziecko sie przemieszcza
Ok to popatrze, tu są właśnie takie że mają dwie lub cztery. Poszukam w tych babyseanse.
A może mamy bliźniaków pomogą? @anetka303 @adunnnia90 ?:-)

Marcelinie spadał cukier i nie mogla wstać podawałam pokarm szczykawka i takim wężykiem ssała po kilku dobach już butelka jadła .Butelka cyc butelka cyc I tak w koło :laugh2:
U mnie idzie butelka cyc albo sam cyc zalezy ile zje tego cyca czasem dorabiam mleko jak nie mam odciągniętego pokarmu bo od wczoraj tak mi bolą cycki i napuchły że ściągam pokarm

Ok to popatrze, tu są właśnie takie że mają dwie lub cztery. Poszukam w tych babyseanse.
A może mamy bliźniaków pomogą? @anetka303 @adunnnia90 ?:-)
A ja mam od razu podpiete 2 krazki. Dzieci nawet jak mialy kilka tygodni to wedrowaly po lozeczku. Tzn lezac na brzuszku podkulaly nozki i prostowaly co prowadzilo do tego ze zsuwali sie w dol materaca. Ale w istrukcji mowa jest o tym ze na poczatku moze byc jeden krazek. Ja zawsze inaczej haha

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

Jak jest zażółcenie to teraz musisz go często karmić nawet ci 2h by jak najszybciej to wypłukał z siebie . Wiem ze ciężko jak on taki śpiący ale musisz bo żółtaczka mimo ze to fizjologia to potrafi być niebezpieczna . To jest właśnie wypuszczanie po drugiej dobie do domu . U mnie tez nie było a jak przyszła położna w poniedziałek to oczywiście już była i walczyłam z nia prawie 2tygodnie . Aż w końcu poszłam i zrobiłam wyniki z krwi jo do głowy już dostawałam bo miałam wrażenie ze ona cały czas jest żółta .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak teraz dostaję od dziś co 1,5h lub 2 h jedzonko i często kupki robi dziś jeszcze były zielone ale ostatnią zrobił brązowa, i dużo też sisia. Budzimy go bidulka :)

A my mamy 14 tygodni i 6300 .
I ulewa nam się mleczko i bardzo płaczemy ....
Dostałysmy syropek na zgage trochę pomógł Ale dziś zmieniliśmy jeszcze mleczko ....
Śpi jak anioł z mamusia
MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1521364857894.jpg_1521364859803.jpeg
od 21 do 6 mniej więcej za to w dzień cały czas na rękach i ulewa i ulewa i płacze i krzyczy . ...
W dzień drzemki 2x 30 minut .....

Załączniki

• MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1521364857894.jpg_1521364859803.jpeg
    MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1521364857894.jpg_1521364859803.jpeg
    206,7 KB · Wyświetleń: 448
A ja mam od razu podpiete 2 krazki. Dzieci nawet jak mialy kilka tygodni to wedrowaly po lozeczku. Tzn lezac na brzuszku podkulaly nozki i prostowaly co prowadzilo do tego ze zsuwali sie w dol materaca. Ale w istrukcji mowa jest o tym ze na poczatku moze byc jeden krazek. Ja zawsze inaczej haha

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017
I Wy macie babyseanse z tego co pamietam,tak?:-)

reklama
A my mamy 14 tygodni i 6300 .
I ulewa nam się mleczko i bardzo płaczemy ....
Dostałysmy syropek na zgage trochę pomógł Ale dziś zmieniliśmy jeszcze mleczko ....
Śpi jak anioł z mamusia Zobacz załącznik 843077 od 21 do 6 mniej więcej za to w dzień cały czas na rękach i ulewa i ulewa i płacze i krzyczy . ...
W dzień drzemki 2x 30 minut .....
Cudowna jest :-D

Do góry