No dziś była położna i powiedziała że ma lekka ale ja mówie że to dziwne to jak wczoraj wychodziłam ze szpitala to go badali i niby nie miał , ale położna moja mówi że tak się zdarza że dzieci dostają w domu po 3 dniach od narodzin ale nic groznego.A nie ma żółtaczki?
Edit: doczytałam, że nie. To tak jak Ropuszka pisała.
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
reklama
Na jedna
Wyglada super - muszę jeszcze poszukać opinii
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Link do: Monitory oddechu Baby Control BC-210 - Monitoryoddechu.pl
Dziewczyny czy ktoś może miał styczność z tymi monitorami oddechu? Jakieś opinie?:-)
Dziewczyny czy ktoś może miał styczność z tymi monitorami oddechu? Jakieś opinie?:-)
kredka82
Za 400zl masz babysense7 wiec chyba nie ma sensu inwestowac w cos malo znanegoLink do: Monitory oddechu Baby Control BC-210 - Monitoryoddechu.pl
katharina203
Marimer do noskaDziewczyny doradźcie mi jeszcze co do przemywania oczu noworodka? Sól fizjologiczna? A co do noska? Woda morska?
Położna w szkole rodzenia coś jeszcze wspominała o specjalnym pasie czy majtkach dla kobiet po cc. Wiecie o co konkretnie chodzi? Któraś używa?
Ewunka
Maleństwo ciociuni troszkę większą od Marceliny . Teraz całować przytulać i zaraz będzie pyzuniaAmelka 17.03.18 44,5 cm 2,5kg 10pk
Poród bardzo ciezki[emoji20] indukcja zapowiadala się na ladny porod, po dostaniu tabletki hormonalnej wody zaczely odchodzic po 30min i pojawily sie skurcze w przeciagu paru godzin mialam silne i regularne skurcze co 2 co 3 min rozwarcie roslo z godziny na godzine dostalam epidural (cudowna sprawa) i sie zaczely komplikacje, rozwarcie zatrzymalo sie na 4 palcach i przez 6 godz nie ruszyło u mnie cisnienie coraz wieksze nerki zaczely gorzej pracowac założyli cewnik, mocz ciemno brazowy przez pare godzin zeszlo na dnie woreczka, opuchlizna sie pojawla jakis zastoj wody, do tego pijawil się problem z sercem. Po 24godzi decyzja o cesarce, po cesarce chodzic nie moge bo ma cewnik i kilka kroplowek, bol okropny, wstalam dopiero po ok 15godz i doslownie mam mozliwosc dania tylko kroka bo wszedzie przewody, bol okropnyn.
Ale i tak bylo warto[emoji7]
Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Ewunka
Marcelinie spadał cukier i nie mogla wstać podawałam pokarm szczykawka i takim wężykiem ssała po kilku dobach już butelka jadła .Butelka cyc butelka cyc I tak w kołoDziewczyny czy też któraś z was ma problem lub miała z obudzeniem dziecka do jedzenia,mój to by spał przed jedzeniem zmieniam mu pampersa żeby obudzić czasem coś daje a czasem nie i śpi.Daje mu butelkę wkładam ten smoczek na wargi troszkę mleczka żeby poczuł i nie raz pije a nie raz problem bo śpi
Ewunka
Mam używam na ulewanie średnio mi pomaga a ulewa mi dziecko bardzo ....A ja mam pytanko odnośnie poduszek klin, uzywacie? zastanawiam sie własnie nad jej zakupem.
Co do komody to ja mam ale czy sie przyda to sie okaże ale jest baardzo pojemna i wszystkie potrzebne rzeczy łacznie z ubrankami w "bierzącym" rozmiarze bede miala pod reka
misis188
Dziewczyny a mam pytanko. Widzialam ostatnio łóżeczko ktore mi sie spodobalo(na razie tylko na allegro) ale planuje tam podjechac tylko lozeczko nie ma wyciaganych 2 szczebelkow. Uwazacie ze te wyciagane 2 szczebelki sa takie ważne? Moj bratanek jak juz byl wiekszy to mu sciagli kratki z jednej strony i dali takie niskie zabezpieczenie ktore mieli w lozeczku dodatkowo dla wiekszego dziecka
reklama
walczaca o szczescie
Tylko że ten już jest z podwójną mata,czyli dla bliźniaków, i wtedy wychodzi zdecydowanie taniej ;-)Za 400zl masz babysense7 wiec chyba nie ma sensu inwestowac w cos malo znanego