reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A nie ma żółtaczki?
Edit: doczytałam, że nie. To tak jak Ropuszka pisała.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
No dziś była położna i powiedziała że ma lekka ale ja mówie że to dziwne to jak wczoraj wychodziłam ze szpitala to go badali i niby nie miał , ale położna moja mówi że tak się zdarza że dzieci dostają w domu po 3 dniach od narodzin ale nic groznego.

reklama
Na jedna
1521464449-c6f9901a6761d841-aaaaaa.jpeg

Wyglada super - muszę jeszcze poszukać opinii :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Amelka 17.03.18 44,5 cm 2,5kg 10pk
Poród bardzo ciezki[emoji20] indukcja zapowiadala się na ladny porod, po dostaniu tabletki hormonalnej wody zaczely odchodzic po 30min i pojawily sie skurcze w przeciagu paru godzin mialam silne i regularne skurcze co 2 co 3 min rozwarcie roslo z godziny na godzine dostalam epidural (cudowna sprawa) i sie zaczely komplikacje, rozwarcie zatrzymalo sie na 4 palcach i przez 6 godz nie ruszyło u mnie cisnienie coraz wieksze nerki zaczely gorzej pracowac założyli cewnik, mocz ciemno brazowy przez pare godzin zeszlo na dnie woreczka, opuchlizna sie pojawla jakis zastoj wody, do tego pijawil się problem z sercem. Po 24godzi decyzja o cesarce, po cesarce chodzic nie moge bo ma cewnik i kilka kroplowek, bol okropny, wstalam dopiero po ok 15godz i doslownie mam mozliwosc dania tylko kroka bo wszedzie przewody, bol okropnyn.
Ale i tak bylo warto[emoji7]
1521352254-bc9a088f58dc3413-aaaaaa.jpeg

1521352582-a35322366420b208-aaaaaa.jpeg

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Maleństwo ciociuni troszkę większą od Marceliny . Teraz całować przytulać i zaraz będzie pyzunia

Dziewczyny czy też któraś z was ma problem lub miała z obudzeniem dziecka do jedzenia,mój to by spał przed jedzeniem zmieniam mu pampersa żeby obudzić czasem coś daje a czasem nie i śpi.Daje mu butelkę wkładam ten smoczek na wargi troszkę mleczka żeby poczuł i nie raz pije a nie raz problem bo śpi
Marcelinie spadał cukier i nie mogla wstać podawałam pokarm szczykawka i takim wężykiem ssała po kilku dobach już butelka jadła .Butelka cyc butelka cyc I tak w koło :laugh2:

A ja mam pytanko odnośnie poduszek klin, uzywacie? zastanawiam sie własnie nad jej zakupem.
Co do komody to ja mam ale czy sie przyda to sie okaże ale jest baardzo pojemna i wszystkie potrzebne rzeczy łacznie z ubrankami w "bierzącym" rozmiarze bede miala pod reka :)
Mam używam na ulewanie średnio mi pomaga a ulewa mi dziecko bardzo ....

Dziewczyny a mam pytanko. Widzialam ostatnio łóżeczko ktore mi sie spodobalo(na razie tylko na allegro) ale planuje tam podjechac tylko lozeczko nie ma wyciaganych 2 szczebelkow. Uwazacie ze te wyciagane 2 szczebelki sa takie ważne? Moj bratanek jak juz byl wiekszy to mu sciagli kratki:) z jednej strony i dali takie niskie zabezpieczenie ktore mieli w lozeczku dodatkowo dla wiekszego dziecka

reklama
Do góry