reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

1521481329-071a0ed46c8293c8-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
dzieki

reklama
Mnie wogole uciskal, a podtrzymywal miesnie po cieciu. Zakladalam go na pare godz dziennie - tych najaktywniejszych. Ale ja sie fantastyxznie ogolnie czulam po cc. Po 12h bylam juz tylko na ibuprofenie, zadnych innych znieczulaczy. Pionizacja po 15h. Pierwszy posilek (2 daniowy) po 6h, pierwszy prysznic (samodzielny) zaraz po pionizacji.

Ja nie czytałam jeszcze o tych pasach, ale położna mówiła żeby kupić i dlatego pytam. A co do pionizacji wydaje mi się, że u nas wcześniej pionizuja niż dopiero po 15 h. W moim szpitalu chyba po 8, ale nie jestem pewna na 100 %.

Ja nie czytałam jeszcze o tych pasach, ale położna mówiła żeby kupić i dlatego pytam. A co do pionizacji wydaje mi się, że u nas wcześniej pionizuja niż dopiero po 15 h. W moim szpitalu chyba po 8, ale nie jestem pewna na 100 %.
Mnie po 6 h... A ja dużo krwi straciłam i pod prysznicem mało co nie odlecialam. [emoji27]
Ja cc bardzo źle wspominam, tyle że u mnie była pełna narkoza.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja sobie dziewczyny daruję narazie ten podgrzewacz i sterylizator. Kupię laktator z butelką i smoczek. Mam nadzieje, że na początek wystarczy. A macie jakiś płyn do mycia butelek, laktatora? Czy to też zbędne?
Mam płyn też nie użyłam.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

A jak wychodzicie z domu bez dzidziusia i Tatuś zostaje z nim to jak odgrzewa mleczko? Ja będę musiała wychodzić, wiec chyba konieczny mi będzie i laktator i podgrzewacz :/

Hehe ja wczoraj wyszłam pierwszy raz sama zakupy spożywcze w Lidlu zrobić. Mała spała w tym czasie była najedzona więc jedzenia nie zostawiałam

Jedyny problem jak laktator przyda się już w szpitalu. Także to jest ryzyk fizyk [emoji12] A Ty chyba jedna z niewielu tu masz super laktacje [emoji4]
Ja laktatora użyłam też raz heh jakaś dziwna jestem wiem. W szpitalu nie był mi potrzebny. Mam elektryczny Canpol Easy start

Dziewczyny doradźcie mi jeszcze co do przemywania oczu noworodka? Sól fizjologiczna? A co do noska? Woda morska?
Położna w szkole rodzenia coś jeszcze wspominała o specjalnym pasie czy majtkach dla kobiet po cc. Wiecie o co konkretnie chodzi? Któraś używa?
Sól fizjologiczna najlepsza i do oczu i do noska. Woda morska jak dla mnie za bardzo pod ciśnieniem psika dla takiego maluszka. Zaczęliśmy używać dopiero niedawno jej

No dziś była położna i powiedziała że ma lekka ale ja mówie że to dziwne to jak wczoraj wychodziłam ze szpitala to go badali i niby nie miał , ale położna moja mówi że tak się zdarza że dzieci dostają w domu po 3 dniach od narodzin ale nic groznego.
No to dziecko może być ospale i z mniejszym apetytem przy żółtaczce

reklama
A my mamy 14 tygodni i 6300 .
I ulewa nam się mleczko i bardzo płaczemy ....
Dostałysmy syropek na zgage trochę pomógł Ale dziś zmieniliśmy jeszcze mleczko ....
Śpi jak anioł z mamusia Zobacz załącznik 843077 od 21 do 6 mniej więcej za to w dzień cały czas na rękach i ulewa i ulewa i płacze i krzyczy . ...
W dzień drzemki 2x 30 minut .....
Marcela ma uszy przebite??

Do góry