reklama
ludek
Fanka BB :)
Jedyny problem jak laktator przyda się już w szpitalu. Także to jest ryzyk fizyk [emoji12] A Ty chyba jedna z niewielu tu masz super laktacje [emoji4]Ja mam dwie butelki z tt antykolkowe i leżą. Na całe szczęście nie kupiłam ani laktatora, ani podgrzewacza itp. Stwierdziłam, że jak zajdzie potrzeba to dojdzie do mnie w przeciągu 2 dni roboczych, a zupełnie się by mi to nie przydało.
Ja wyparzam wrzątkiem smoczka, bo tylko to mój synek akceptuje ;p (od czasu do czasu).
Dziś była u nas położna. Maluch nabrał dodatkowe 120g
gooossia17
Ja jestem tydzień po Tobie Jasani, mam zamiar zacząć prac i sprzątać tydzień po świętach to będzie w 30 tygodniu. Teraz jeszcze dokupuje ostatnie rzeczyNo to ja jestem przerażona bo Ty jesteś 2 tygodnie przede mną a ja jeszcze połowy rzeczy nie mam. Nawet jeszcze o praniu nie myślę. Najpierw musze kupić komodę, żebym te ciuszki mogła tam poukładać.
kredka82
Na jednaMożesz go pokazać? Na dwie piersi?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
gooossia17
Ja butelkę mam jedna 60 ml dostałam na szkole rodzenia i nie kupuje więcej bo mam zamiar karmić piersią. Podgrzewacz i sterylizator mam zamiar kupić jak nie będę karmiła piersią lub w momencie kiedy już skończę. Chyba, ze będę miała tyle pokarmu, ze w lodowce będę trzymała to podgrzewacz kupięCzyli czy dobrze rozumiem masz laktator i butelkę ze smoczkiem (ile sztuk)? Podgrzewacza i sterylizatora narazie nie kupujesz? Zastanawiam się czy nie stopie tego w garnku A smoczki takie zwykłe jako uspokajacze kupujecie czy też sobie darować?
ludek
Laktator mam. Nie jakis wypasiony ale powinien mi starczyć. A co do pogrzewacza to na pewno będzie ułatwieniem jak będziesz regularnie wychodzic a ja jak coś planuje korzystać ze sposobów naszych mam [emoji6]A jak wychodzicie z domu bez dzidziusia i Tatuś zostaje z nim to jak odgrzewa mleczko? Ja będę musiała wychodzić, wiec chyba konieczny mi będzie i laktator i podgrzewacz :/
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Agnieś191
Nie kupuje laktatora i sterylizator.To ja sobie dziewczyny daruję narazie ten podgrzewacz i sterylizator. Kupię laktator z butelką i smoczek. Mam nadzieje, że na początek wystarczy. A macie jakiś płyn do mycia butelek, laktatora? Czy to też zbędne?
jasani
No ja właśnie też po Świętach planuję zacząć prać i kupić mebelki. Musze zakupić jeszcze deskę do prasowania bo takowej niestety nie posiadamJa jestem tydzień po Tobie Jasani, mam zamiar zacząć prac i sprzątać tydzień po świętach to będzie w 30 tygodniu. Teraz jeszcze dokupuje ostatnie rzeczy
reklama
gooossia17
Dziewczyny w ogóle wczoraj na instagramie mamy ginekolog znalazłam co zabrać do szpitala. Napisała, ze jak najmniej rzeczy żeby nie przynieść szpitalnych zarazków do domu. Jeżeli już koniecznie chcemy wziąć jakaś zabawkę pluszaka dla maluszka to trzeba ja później wyprać w 90 stopniach. Ubranka, które maluch miał na sobie w szpitalu trzeba potraktować tak samo, w ogóle wszystkie rzeczy, które były z nami w szpitalu mam nadzieje, ze nic nie przekręciłam
Edit: trzeba wyprać w wysokiej temperaturze, nie w 90 stopniach
Edit: trzeba wyprać w wysokiej temperaturze, nie w 90 stopniach
Ostatnia edycja: