reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczynki .. wracamy na forum WE DWIE !! ❤❤❤
Wynik NIFTY prawidłowy:) nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości:)

@jasani jak możesz to proszę dopisz mnie do kalendarza na 04.04 USG polowkowe , 06.04 wizyta u gin prowadzącego ciążę :)
Super!!! Bardzo się cieszę! Kolejna dziewczynka! Normalnie praktycznie same dziewczynki ;)

reklama
Ja się boję i tego i tego. Chociaż odkąd wiem o cc jestem spokojniejsza o dziecko. Jakoś ten ból się zniesie. Martwię się jednak o karmienie piersią bardzo bym chciała i obym dała radę :)
Po cc może przyjść później mleczko nie przestrasz się . Ciągnij laktatorem ile dasz radę i dostawiaj brzdaca

Ostatnia edycja:
Mi nikt nie mówił, ze in vitro jest wskazaniem do cc. Wada wzroku sama w sobie nawet wysoka, a taką mam, tez nie. Problemy z zwyrodnieniami na oku i z ciśnieniem dna oka - tak. Moje sn bylo super poza końcówka. Zosia miala szelki z pępowiny, wiec ciągle się cofala. W trakcie porodu nie zdawałam sobie sprawy z zagrożenia, ale teraz jestem zmrozona na myśl o tym jak zle mogłoby się to skończyć. Najgorsze z porodu bylo nie nacięcie krocza, którego nie czulam i nie wiem kiedy bylo zrobione a szycie.... I łożysko mi dosłownie wypchano, bo nie mogłam urodzic. Bol straszny. Takze sam porod super, końcówka tragedia.

Ja wcale niestety szybko do siebie nie wróciłam, długo szwy mialam na nacięciu, maz musial ze mną wstawać dziecko za mnie dźwigać. Siedzieć normalnie dwa tygodnie po porodzie jeszcze nie mogłam. A WC to dramat. Chyba czeka mnie proktolog, choć tfu tfu biorę teraz jeszcze jedne leki i odrobinę lepiej jest.

U mnie udany porod to wspierający mąż i idealna polozna.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
O masz....
A to gnojki transfer w ten sam dzień i obie się w pępowine zaplątały...
Powrotu do normalności życzę .

Chyba tylko w pl tyle wskazan do cc.. w irlandii to ze np mam rocznikowo 36 lat, po ivf, problem z dolnym odcinkiem kregoslupa, bole miednicowe od kilku miesiecy, rozwarcie spojenia lonowego na 1cm (tak bylo 3tyg temu) to dla nich nie jest predyspozycja do cc... dopiero teraz jak jest dziecko obrocone glowka w gore to moge miec cc... wiec tez mi sie wydaje ze w pl na wyrost te cc sa
Tez uwazam ze u nas przesadzaja z cc ale obawiam sie ze w duzej mierze to klientki placa za to. bylam na patogi ciazy i lezalysmy w trzy dziewczyny z czego te dwie nie kryly sie z info ile zaplacily zeby miec cc. Znajpma miala cc bo lekarz uzbal ze skoro mama wysoka i tata to dziecko bedzie duze. urodzilo sie z wagą 3550 i 56 cm. lekarze tez sie chca dostosowac do wymagan klientek i stad sa czesto naciagane wskazania.

reklama
Do góry