reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Byliśmy w sumie w trzech szpitalach .Sare badali pediatrzy chirurdzy robili usg głowy brzucha i w sumie nic nie wykazało ale karzą ja obserwować . Szczęście w nieszczęściu ze całe uderzenie poszło w moja stronę i ja ucierpiałam najbardziej . Kręgosłup na szczęście cały ale mam obite plecy nerki i ogólnie zmasakrowana jakby walec po mnie przejechał i troszkę zadrapań . Nie zgodziłam się żeby zostać w szpitalu przez Sarę i w sumie nikt się nie dziwił .Facet wogole uciekł z miejsca wypadku i dopadli go dopiero po 5 h jak wrócił do rozbitego samochodu . W tedy miał 1,5 promila a policja mowi ze min 2 musiał mieć wtedy jak uderzył i w terenie zabudowanym przy remoncie miał ponad 100/h wiec nie miał szans wychamowac .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
O rety... dbaj o siebie, masz jakąś pomoc? Takiej potluczonej też zapewne ciężko Ci sie zająć Sarą. Jak dobrze,że nic nie jest Malutkiej !❤

reklama
Ale używany wcale nie oznacza gorszy. Wolę używany, ale znanej firmy (oczywiście mając pewność, że nie jest powypadkowy) niż nowy z firmy "Drucik". Czasami mam wrażenie, że próbujesz kogoś przekonać do swoich racji nie patrząc na to czy kogoś obrażasz czy ranisz swoimi wpisami. To, że kupiłam używany fotelik nie oznacza, ze jestem gorszą matką lub mniej dbam o bezpieczeństwo swojego dziecka. Tak wyszło i tyle, nie będę się z tego tłumaczyć. Wolę zainwestować w kolejny fotelik, który mi posłuży dłużej. A ten pierwszy jest tylko na kilka miesięcy. Nie dziwię się, ze Peugeotka wycofała się z forum bo przez Wasze wpisy można poczuć się jak gó... Sama się nad tym zastanawiam czy z niego nie zrezygnować. Wrzućcie trochę na luz dziewczyny i nie pouczajcie innych. Koniec.
Że co? Przecież nie pisałam o Tobie! Ja nawet nie wiem jaki Ty masz fotelik... Każdy producent zastrzega, żeby uważać na używane foteliki, bo właśnie nie wiadomo czy nie jest powypadkowy i udziela gwarancję bezpieczeństwa tylko pierwszemu właścicielowi. Przecież sobie tego nie wymyśliłam. Na fotelik.info też można o tym przeczytać. Wydaje mi się, że trochę niesprawiedliwie na mnie naskoczylas i niesprawiedliwe jest to że oskarżasz akurat mnie o pouczenie innych... A co do fotelika używanego wydaje mi się, że jest to istotna informacja. Jakby któraś z dziewczyn kiedyś tutaj o tym nie wspomniała też nie wiedziałabym o tym. Później poczytałam trochę na ten temat i okazało się, że faktycznie tak jest. Napisałam to w dobrej wierze tak jak np. Ropuszka o tym żeby brać fotelik z bazą.

Tak bardzo na szybko. Poród nie był mi dany. Mocne krwawienia, diagnoza - łożysko się odkleja i szybkie CC. Mały jest z nami. Ja odpoczywam fizycznie i psychicznie. Było ciężko. Później się odezwę.
Niestety wzystkiego nie zaplanujemy. Super że Maluszek już z Wami. Czekamy na więcej informacji i zdjęcia! Trzymajcie się i gratuluję ❤

Ale używany wcale nie oznacza gorszy. Wolę używany, ale znanej firmy (oczywiście mając pewność, że nie jest powypadkowy) niż nowy z firmy "Drucik". Czasami mam wrażenie, że próbujesz kogoś przekonać do swoich racji nie patrząc na to czy kogoś obrażasz czy ranisz swoimi wpisami. To, że kupiłam używany fotelik nie oznacza, ze jestem gorszą matką lub mniej dbam o bezpieczeństwo swojego dziecka. Tak wyszło i tyle, nie będę się z tego tłumaczyć. Wolę zainwestować w kolejny fotelik, który mi posłuży dłużej. A ten pierwszy jest tylko na kilka miesięcy. Nie dziwię się, ze Peugeotka wycofała się z forum bo przez Wasze wpisy można poczuć się jak gó... Sama się nad tym zastanawiam czy z niego nie zrezygnować. Wrzućcie trochę na luz dziewczyny i nie pouczajcie innych. Koniec.
Kochana nie denerwuj się,@Bobisia na pewno nie miała nic złego na mysli,wypowiedziała swoje zdanie do wszystkich dziewczyn na forum.To że kupujesz coś używanego dla dziecka to nie oznacza ze jesteś gorszą matką,ja akurat też nie wszystko mam nowe bo na początek po prostu się nie opłaca.I niczym się nie przejmuj,każda wie najlepiej jak zadba o dziecko i nikomu nic do tego..Wiecej luzu kochana i trzeba olać pewne sprawy.

Ropuszko nie moge przestac o Was myslec... mam nadzieje ze ten dran posiedzi troche i przemysli jak moglo sie to skonczyc...

Trochę się z tym zgodzę. Też myślałam o opuszczeniu forum czasami .
Ja rozumiem że każdy ma swoje zdanie ale czasami jest tu taka przesada że aż nie chce mi się udzielać. I czuje się gorsza...

@jasani może masz rację. Jeśli mam denerwować swoimi wpisami Ciebie i inne dziewczyny lepiej będzie jak przestanę tutaj zaglądać. Przykro mi tylko, że akurat mi zarzucasz pouczenie innych i to, że przekonuje inne dziewczyny do swoich racji i obrażam. Wg mnie jest to niesprawiedliwe. Może warto też zwrócić uwagę na siebie czy przypadkiem nie masz zdania na każdy temat jeśli któraś z dziewczyn coś kupi lub zrobi. W każdym razie nie chciałabym nikomu robić przykrości. I jeśli ktoś ma przestać zaglądać tutaj m.in. z mojego powodu, może lepiej będzie jak sama zrezygnuje. Dziewczyny było mi bardzo miło tutaj z Wami, ale jak nieświadomie mam sprawiać komuś przykrość lepiej będzie jak się pożegnam z Wami. Życzę Wam wszystkiego dobrego. Buziaki :*

Trochę się z tym zgodzę. Też myślałam o opuszczeniu forum czasami .
Ja rozumiem że każdy ma swoje zdanie ale czasami jest tu taka przesada że aż nie chce mi się udzielać. I czuje się gorsza...
Dlatego każda niech robi jak uważa. Matka dziecku krzywdy nie zrobi:). Czasem mam wrażenia czytając różne fora, że nikt tak Cię nie zmiesza z błotem jak inna matka;). Wszystkie mamy podobne historie dlatego powinnyśmy się wspierać.

reklama
@jasani może masz rację. Jeśli mam denerwować swoimi wpisami Ciebie i inne dziewczyny lepiej będzie jak przestanę tutaj zaglądać. Przykro mi tylko, że akurat mi zarzucasz pouczenie innych i to, że przekonuje inne dziewczyny do swoich racji i obrażam. Wg mnie jest to niesprawiedliwe. Może warto też zwrócić uwagę na siebie czy przypadkiem nie masz zdania na każdy temat jeśli któraś z dziewczyn coś kupi lub zrobi. W każdym razie nie chciałabym nikomu robić przykrości. I jeśli ktoś ma przestać zaglądać tutaj m.in. z mojego powodu, może lepiej będzie jak sama zrezygnuje. Dziewczyny było mi bardzo miło tutaj z Wami, ale jak nieświadomie mam sprawiać komuś przykrość lepiej będzie jak się pożegnam z Wami. Życzę Wam wszystkiego dobrego. Buziaki :*
To akurat jest sory dziecinne, zostań. Wymiana zdań też pomaga, a nie ma sensu robić ***** burzy.

Do góry