Bardzo Witaj tuCześć dziewczyny przychodzę do Was z wątku "kto po in vitro" mam nadzieję, że będę mogła z Wami zostać Obecnie jestem w 10tc3d i następną wizytę mam 15.03. Czy Wam też dłuży się czas od wizyty do wizyty?
reklama
Ja tam nie twierdzę, że te meble są rewelacyjne, bo nie są... ale też nie można przesadzać w drugą stronę. My z kolekcji dziecięcej wzięliśmy oczywiście łóżeczko i jeszcze będzie przewijak. Komoda już nie jest z kolekcji dziecięcej. Za dużo mebli nie kupuje, bo mamy małe mieszkanie i w sumie są one tylko na chwilę, bo długo już w tym mieszkaniu nie pomieszkamy A i mam jeszcze z Ikei fotel do karmienia i mój mąż wziął materac nie do końca ustalając to ze mną więc materac zamierzam zwrócić.Mój przykręcił te meble do ściany ja mam szafe i komode, ale nie z kolekcji dziecięcej bo one takie malutkie sie wydawały tylko normalnie dla dorosłych, a szafe pax sobie od nich robiłam tylko front identyczny jak komoda. I uwierz, że codziennie otwieram szafe czy szuflady w komodzie i nic mi się nie gibnęło a jaka ja mam siłe kochana mój prasuje a ja go musztruje bo też kiedyś spalił mi rzeczy
kredka82
Fanka BB :)
No nie dziwie sie mu[emoji6] tez bym Ci neta odciela[emoji23][emoji23][emoji23]Oj ja też odczuwam jak ten czas ucieka. W marcu chce zrobić jak najwięcej i ewentualnie na kwiecień zostawić tylko jakieś drobne rzeczy, a później relax przed porodem
Dziewczyny a jak Wasi mężowie reagują na te wszystkie przygotowania? Mój do wczoraj był cierpliwy, ale jak wczoraj powiedziałam, że chcę zwrócić meble (bo niebezpieczne), to już nie wytrzymał i powiedział, że do czerwca ze mną zwariuje [emoji14] Wysmial mnie a później chciał zabrać mi tablet i telefon żebym więcej głupot nie czytała [emoji14] Dobrze, że przynajmniej jedna osoba w domu zachowała zdrowy rozsądek
Agnieś191
Każda robi jak uważa, a nam się te meble podobaly no i aspekt finansowy nie ukrywam. Własnie nie mam jeszcze prZewijaka łóżeczko i materacyk z allegro kupilam. JesZcze myśle nad szumisiem czy to rzeczywiście taki super uspokajacz i usypiaczJa tam nie twierdzę, że te meble są rewelacyjne, bo nie są... ale też nie można przesadzać w drugą stronę. My z kolekcji dziecięcej wzięliśmy oczywiście łóżeczko i jeszcze będzie przewijak. Komoda już nie jest z kolekcji dziecięcej. Za dużo mebli nie kupuje, bo mamy małe mieszkanie i w sumie są one tylko na chwilę, bo długo już w tym mieszkaniu nie pomieszkamy A i mam jeszcze z Ikei fotel do karmienia i mój mąż wziął materac nie do końca ustalając to ze mną więc materac zamierzam zwrócić.
Agnieś191
Wczoraj mówie do m, że jak zaczne rodzić to dostane takiego ataku paniki że i górą i dołem będzie szło haha a jeszcze niedawno sobie wmawiałam, że nie myśle o porodzie itdChyba każda z Nas na swój sposób się boi...Poród jak poród wmawiaj sobie że pstrykniesz i dzidziuś wyjdzie a to czy sobie poradzisz jako mama to na pewno !!
Evelin83
ja na ciśnieniomierz zdecyduje się chyba na ten co ma @Bobisia i @jasani ,opinie ma dobre, tylko zastanawiam się który model, termometry tez z tej firmy maja ale jeszcze nie czytałam opiniiMy kupiliśmy termometr na podczerwień w aptece ale oddaliśmy go bo mierzył błędnie temperaturę a w aptece wcisneli kit że najlepiej schodzi a tu się okazało że wycofują go.I musimy kupić nowy i sami nie mamy właśnie termometru i ciśnieniomierzu.Podpinam się do twojego postu
kredka82
@gosia2889 gratulacje!
kredka82
Ja mam dla dziecka biala komode z ikea (nie dziecieca) i jest super, zreszta w domu troche rzeczy z ikea tez mam i nie bede narzekac bo lubie ich prosty styl.Każda robi jak uważa, a nam się te meble podobaly no i aspekt finansowy nie ukrywam. Własnie nie mam jeszcze prZewijaka łóżeczko i materacyk z allegro kupilam. JesZcze myśle nad szumisiem czy to rzeczywiście taki super uspokajacz i usypiacz
Przewijak mam z allegro bialy w szare gwiazdki i spoko, mam go na komodzie ale moge i na lozeczko dac bo usztywniony.
Szumisia nie kupuje - dla mnie przereklamowany (oczywiscie to tylko moja opinia[emoji6] )
Kupilam hipcia summer slumber mozesz sobie w necie zerknac bo mam go juz sprawdzonego u kilkorga dzieci no i efekt gwiazdek jest mega a oprocz melodyjek ma szum i bicie serca.
DziękiNo nie dziwie sie mu[emoji6] tez bym Ci neta odciela[emoji23][emoji23][emoji23]
Mi też się wizualnie podobają, bo ja lubię proste rzeczy. Szumisia kupiłam gdy w Smyku była fajna promocja, bo wyszło 50 zł taniej. Czy będzie działał na nasze dzieci zobaczymy podczas użytkowania. Czytałam, że szumisia najlepiej używać od samego początku i z czasem dzieci zaczynają reagować na tego misia, a raczej na ten szum. Gorzej gdy szumisia kupi się gdy dziecko ma już kilka miesięcy, bo może już nie pamiętać odgłosów z brzucha mamy i nie będzie reagowało. W każdym razie śliczny jest ten miś wg mnie i jak nie sprawdzi się jako uspokajacz myślę że sprawdzi się jako przytulankaKażda robi jak uważa, a nam się te meble podobaly no i aspekt finansowy nie ukrywam. Własnie nie mam jeszcze prZewijaka łóżeczko i materacyk z allegro kupilam. JesZcze myśle nad szumisiem czy to rzeczywiście taki super uspokajacz i usypiacz
reklama
@Agnieś191 a z jakiej firmy ten materacyk? Ja chciałam Hevea a M przywiózł mi Ikea...