reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mój przykręcił te meble do ściany ja mam szafe i komode, ale nie z kolekcji dziecięcej bo one takie malutkie sie wydawały tylko normalnie dla dorosłych, a szafe pax sobie od nich robiłam tylko front identyczny jak komoda. I uwierz, że codziennie otwieram szafe czy szuflady w komodzie i nic mi się nie gibnęło a jaka ja mam siłe :wink: kochana mój prasuje a ja go musztruje :p bo też kiedyś spalił mi rzeczy:p
Ja tam nie twierdzę, że te meble są rewelacyjne, bo nie są... ale też nie można przesadzać w drugą stronę. My z kolekcji dziecięcej wzięliśmy oczywiście łóżeczko i jeszcze będzie przewijak. Komoda już nie jest z kolekcji dziecięcej. Za dużo mebli nie kupuje, bo mamy małe mieszkanie i w sumie są one tylko na chwilę, bo długo już w tym mieszkaniu nie pomieszkamy :) A i mam jeszcze z Ikei fotel do karmienia i mój mąż wziął materac nie do końca ustalając to ze mną :p więc materac zamierzam zwrócić.

Oj ja też odczuwam jak ten czas ucieka. W marcu chce zrobić jak najwięcej i ewentualnie na kwiecień zostawić tylko jakieś drobne rzeczy, a później relax przed porodem :D

Dziewczyny a jak Wasi mężowie reagują na te wszystkie przygotowania? Mój do wczoraj był cierpliwy, ale jak wczoraj powiedziałam, że chcę zwrócić meble (bo niebezpieczne), to już nie wytrzymał i powiedział, że do czerwca ze mną zwariuje [emoji14] Wysmial mnie a później chciał zabrać mi tablet i telefon żebym więcej głupot nie czytała [emoji14] Dobrze, że przynajmniej jedna osoba w domu zachowała zdrowy rozsądek :D
No nie dziwie sie mu[emoji6] tez bym Ci neta odciela[emoji23][emoji23][emoji23]

Ja tam nie twierdzę, że te meble są rewelacyjne, bo nie są... ale też nie można przesadzać w drugą stronę. My z kolekcji dziecięcej wzięliśmy oczywiście łóżeczko i jeszcze będzie przewijak. Komoda już nie jest z kolekcji dziecięcej. Za dużo mebli nie kupuje, bo mamy małe mieszkanie i w sumie są one tylko na chwilę, bo długo już w tym mieszkaniu nie pomieszkamy :) A i mam jeszcze z Ikei fotel do karmienia i mój mąż wziął materac nie do końca ustalając to ze mną :p więc materac zamierzam zwrócić.
Każda robi jak uważa, a nam się te meble podobaly no i aspekt finansowy nie ukrywam. Własnie nie mam jeszcze prZewijaka :oops: łóżeczko i materacyk z allegro kupilam. JesZcze myśle nad szumisiem czy to rzeczywiście taki super uspokajacz i usypiacz;)

Chyba każda z Nas na swój sposób się boi...Poród jak poród wmawiaj sobie że pstrykniesz i dzidziuś wyjdzie :):)a to czy sobie poradzisz jako mama to na pewno !!
Wczoraj mówie do m, że jak zaczne rodzić to dostane takiego ataku paniki że i górą i dołem będzie szło :eek::p haha a jeszcze niedawno sobie wmawiałam, że nie myśle o porodzie itd

My kupiliśmy termometr na podczerwień w aptece ale oddaliśmy go bo mierzył błędnie temperaturę a w aptece wcisneli kit że najlepiej schodzi a tu się okazało że wycofują go.I musimy kupić nowy i sami nie mamy właśnie termometru i ciśnieniomierzu.Podpinam się do twojego postu
ja na ciśnieniomierz zdecyduje się chyba na ten co ma @Bobisia i @jasani ,opinie ma dobre, tylko zastanawiam się który model, termometry tez z tej firmy maja ale jeszcze nie czytałam opinii

Każda robi jak uważa, a nam się te meble podobaly no i aspekt finansowy nie ukrywam. Własnie nie mam jeszcze prZewijaka :oops: łóżeczko i materacyk z allegro kupilam. JesZcze myśle nad szumisiem czy to rzeczywiście taki super uspokajacz i usypiacz;)
Ja mam dla dziecka biala komode z ikea (nie dziecieca) i jest super, zreszta w domu troche rzeczy z ikea tez mam i nie bede narzekac bo lubie ich prosty styl.

Przewijak mam z allegro bialy w szare gwiazdki i spoko, mam go na komodzie ale moge i na lozeczko dac bo usztywniony.

Szumisia nie kupuje - dla mnie przereklamowany (oczywiscie to tylko moja opinia[emoji6] )
Kupilam hipcia summer slumber mozesz sobie w necie zerknac bo mam go juz sprawdzonego u kilkorga dzieci no i efekt gwiazdek jest mega a oprocz melodyjek ma szum i bicie serca.

No nie dziwie sie mu[emoji6] tez bym Ci neta odciela[emoji23][emoji23][emoji23]
Dzięki :D
Mi też się wizualnie podobają, bo ja lubię proste rzeczy. Szumisia kupiłam gdy w Smyku była fajna promocja, bo wyszło 50 zł taniej. Czy będzie działał na nasze dzieci zobaczymy podczas użytkowania. Czytałam, że szumisia najlepiej używać od samego początku i z czasem dzieci zaczynają reagować na tego misia, a raczej na ten szum. Gorzej gdy szumisia kupi się gdy dziecko ma już kilka miesięcy, bo może już nie pamiętać odgłosów z brzucha mamy i nie będzie reagowało. W każdym razie śliczny jest ten miś wg mnie i jak nie sprawdzi się jako uspokajacz myślę że sprawdzi się jako przytulanka :)

reklama
Do góry