reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie sprawy się mają tak, rozwarcie drobne jest i mam balonik. Odchodzi mi właśnie też czop także może dziś? [emoji33]
Kochana może być dziś ! Ja jadąc do szpitala miałam na 1 palec i od samego rana odchodził mi czop :) potem już tylko zaczęło się dziać...

Dzień dobry dziewczynki :):):)
Meldujemy się po wspaniałym dla nas weekendzie !
W sobotę rano przyszedł na świat nasz malutki wyczekany synek :)
Poród trwał 7 godzin , ale udało się siłami natury Jesteśmy już w domku i powoli uczymy się siebie [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was [emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczny ten króliczek :) Mój też uległy jeśli chodzi o zakupy i przygotowania, ale z tymi meblami już nie wytrzymał :p W sobotę przywiózł a we wtorek przewrazliwiona żona karze mu zwracać :p No to fajnie, że ktoś też zdecydował się na takie meble, bo już czułam się jak wyrodna matka :p Po przemyśleniu stwierdziłam, że wolę mieć tańsze meble niż używane rzeczy nie wiadomo po kim.
A i zazdroszczę męża, który potrafi prasować. Mój prasowal raz i spalił nowy dywan, bo nie chciało się wyjąć deski do prasowania...
Mój przykręcił te meble do ściany ja mam szafe i komode, ale nie z kolekcji dziecięcej bo one takie malutkie sie wydawały tylko normalnie dla dorosłych, a szafe pax sobie od nich robiłam tylko front identyczny jak komoda. I uwierz, że codziennie otwieram szafe czy szuflady w komodzie i nic mi się nie gibnęło a jaka ja mam siłe :wink: kochana mój prasuje a ja go musztruje :p bo też kiedyś spalił mi rzeczy:p

tez miałam kupic taka niebieska, ale ostatecznie zamowilm ialego z aliexpress 50 cm i czekam na dostawe, mam nadzieje ze przyjdzie w nienaruszonym stanie i w ogole przyjdzie. Ja mezowi o polowie rzeczy nawet nie mowie, wszystko dla niego to po co? ale jak już przychodzi i jest to zadowolony:)tak było z komoda , po co i po co , przecież jest miejsce w szafie, ale potem przy składaniu był bardziej podekscytowany ode mnie :
Bo oni są zadaniowi ;) Cały pokój zrobił sam i jaką mu to radość sprawiło. m wczoraj złożył wózek by sprawdzić czy wszystko ok i sie zgadza i tak jeździł po pokoju dumny, a mi aż łzy do oczu napłynęły. Ckliwa sie robie :)

Witamy, coraz więcej nas tutaj co mnie bardzo cieszy :) 15.03 już niedługo. Ja już do samego porodu (a rodzę w czerwcu) nie będę miała takiej typowej wizyty z usg, więc jakoś musze wytrzymać. I szczerze to nawet mi się nie dłuży. Im ciąża bardziej zaawansowana tym szybciej czas leci i łatwiej przetrwać od wizyty do wizyty.
Mam tak samo. Po 20 tc zaczął mo czas lecieć bardzo szybko :)

Tak, 1 są od 2kg. Ja jak widzę w apce, że do porodu zostało 66dni to zaczynam panikować :szok: w sumie już wszystko mam. Wczoraj odebraliśmy wózek, ale jakoś tak dziwnie... boje się czy sobie poradze jako mama i jak poród będzie przebiegał.
Chyba każda z Nas na swój sposób się boi...Poród jak poród wmawiaj sobie że pstrykniesz i dzidziuś wyjdzie :):)a to czy sobie poradzisz jako mama to na pewno !!

Oj ja też odczuwam jak ten czas ucieka. W marcu chce zrobić jak najwięcej i ewentualnie na kwiecień zostawić tylko jakieś drobne rzeczy, a później relax przed porodem :D

Dziewczyny a jak Wasi mężowie reagują na te wszystkie przygotowania? Mój do wczoraj był cierpliwy, ale jak wczoraj powiedziałam, że chcę zwrócić meble (bo niebezpieczne), to już nie wytrzymał i powiedział, że do czerwca ze mną zwariuje :p Wysmial mnie a później chciał zabrać mi tablet i telefon żebym więcej głupot nie czytała :p Dobrze, że przynajmniej jedna osoba w domu zachowała zdrowy rozsądek :D
Haha mój mężulek to samo.ciągle mówi że mi kompa zabierze i telefon bo się głupot naczytuje i potem wymyślam.Ale tak patrząc z drugiej strony to chyba chłop wiele racji ma...oczywiscie nie powiem mu tego:):)

reklama
a czy mzecie polecić jakiś termometr dla dziecka i ciśnieniomierz. lekarz kazal mi mierzyc ciśnienie ale szukakam i szukam i jak już zdecydje się na cos to znajduje jaies minusy i od nowa to samo , szukam i szukam :(
My kupiliśmy termometr na podczerwień w aptece ale oddaliśmy go bo mierzył błędnie temperaturę a w aptece wcisneli kit że najlepiej schodzi a tu się okazało że wycofują go.I musimy kupić nowy i sami nie mamy właśnie termometru i ciśnieniomierzu.Podpinam się do twojego postu

Do góry