reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
U mnie sprawy się mają tak, rozwarcie drobne jest i mam balonik. Odchodzi mi właśnie też czop także może dziś? [emoji33]
Kochana może być dziś ! Ja jadąc do szpitala miałam na 1 palec i od samego rana odchodził mi czop :) potem już tylko zaczęło się dziać...

Dzień dobry dziewczynki :):):)
Meldujemy się po wspaniałym dla nas weekendzie !
W sobotę rano przyszedł na świat nasz malutki wyczekany synek :)
Poród trwał 7 godzin , ale udało się siłami natury Jesteśmy już w domku i powoli uczymy się siebie [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was [emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczny ten króliczek :) Mój też uległy jeśli chodzi o zakupy i przygotowania, ale z tymi meblami już nie wytrzymał :p W sobotę przywiózł a we wtorek przewrazliwiona żona karze mu zwracać :p No to fajnie, że ktoś też zdecydował się na takie meble, bo już czułam się jak wyrodna matka :p Po przemyśleniu stwierdziłam, że wolę mieć tańsze meble niż używane rzeczy nie wiadomo po kim.
A i zazdroszczę męża, który potrafi prasować. Mój prasowal raz i spalił nowy dywan, bo nie chciało się wyjąć deski do prasowania...
Mój przykręcił te meble do ściany ja mam szafe i komode, ale nie z kolekcji dziecięcej bo one takie malutkie sie wydawały tylko normalnie dla dorosłych, a szafe pax sobie od nich robiłam tylko front identyczny jak komoda. I uwierz, że codziennie otwieram szafe czy szuflady w komodzie i nic mi się nie gibnęło a jaka ja mam siłe :wink: kochana mój prasuje a ja go musztruje :p bo też kiedyś spalił mi rzeczy:p

tez miałam kupic taka niebieska, ale ostatecznie zamowilm ialego z aliexpress 50 cm i czekam na dostawe, mam nadzieje ze przyjdzie w nienaruszonym stanie i w ogole przyjdzie. Ja mezowi o polowie rzeczy nawet nie mowie, wszystko dla niego to po co? ale jak już przychodzi i jest to zadowolony:)tak było z komoda , po co i po co , przecież jest miejsce w szafie, ale potem przy składaniu był bardziej podekscytowany ode mnie :
Bo oni są zadaniowi ;) Cały pokój zrobił sam i jaką mu to radość sprawiło. m wczoraj złożył wózek by sprawdzić czy wszystko ok i sie zgadza i tak jeździł po pokoju dumny, a mi aż łzy do oczu napłynęły. Ckliwa sie robie :)

Witamy, coraz więcej nas tutaj co mnie bardzo cieszy :) 15.03 już niedługo. Ja już do samego porodu (a rodzę w czerwcu) nie będę miała takiej typowej wizyty z usg, więc jakoś musze wytrzymać. I szczerze to nawet mi się nie dłuży. Im ciąża bardziej zaawansowana tym szybciej czas leci i łatwiej przetrwać od wizyty do wizyty.
Mam tak samo. Po 20 tc zaczął mo czas lecieć bardzo szybko :)

Tak, 1 są od 2kg. Ja jak widzę w apce, że do porodu zostało 66dni to zaczynam panikować :szok: w sumie już wszystko mam. Wczoraj odebraliśmy wózek, ale jakoś tak dziwnie... boje się czy sobie poradze jako mama i jak poród będzie przebiegał.
Chyba każda z Nas na swój sposób się boi...Poród jak poród wmawiaj sobie że pstrykniesz i dzidziuś wyjdzie :):)a to czy sobie poradzisz jako mama to na pewno !!

Oj ja też odczuwam jak ten czas ucieka. W marcu chce zrobić jak najwięcej i ewentualnie na kwiecień zostawić tylko jakieś drobne rzeczy, a później relax przed porodem :D

Dziewczyny a jak Wasi mężowie reagują na te wszystkie przygotowania? Mój do wczoraj był cierpliwy, ale jak wczoraj powiedziałam, że chcę zwrócić meble (bo niebezpieczne), to już nie wytrzymał i powiedział, że do czerwca ze mną zwariuje :p Wysmial mnie a później chciał zabrać mi tablet i telefon żebym więcej głupot nie czytała :p Dobrze, że przynajmniej jedna osoba w domu zachowała zdrowy rozsądek :D
Haha mój mężulek to samo.ciągle mówi że mi kompa zabierze i telefon bo się głupot naczytuje i potem wymyślam.Ale tak patrząc z drugiej strony to chyba chłop wiele racji ma...oczywiscie nie powiem mu tego:):)

reklama
a czy mzecie polecić jakiś termometr dla dziecka i ciśnieniomierz. lekarz kazal mi mierzyc ciśnienie ale szukakam i szukam i jak już zdecydje się na cos to znajduje jaies minusy i od nowa to samo , szukam i szukam :(
My kupiliśmy termometr na podczerwień w aptece ale oddaliśmy go bo mierzył błędnie temperaturę a w aptece wcisneli kit że najlepiej schodzi a tu się okazało że wycofują go.I musimy kupić nowy i sami nie mamy właśnie termometru i ciśnieniomierzu.Podpinam się do twojego postu

Do góry