reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mam trochę mebli z Ikei i z większości jestem zadowolona. Chyba nie można dac sie zwariować ani w jedną ani w druga strone. I trzeba zapewnić dziecku bezpieczeństwo bez względu na.producenta i cene mebli.
Ja zanim kupiłam te meble pomyślałam, że wolę Ikee niż jakiegoś małego producenta, bo wg mnie taki produkt jest mimo wszystko pewniejszy - wielki koncern to większe pieniądze na te wszystkie testy bezpieczeństwa, użytkownicy produktów na całym świecie, jak coś jest nie tak to produkty są wycofywane z produkcji i jest o tym informacja. Trochę już się o tym naczytałam i nawet zastanawiałam się czy nie zwrócić tego co kupiłam :p W każdym razie ja już nie mam nawet zaufania do nalepki "polecany przez instytut Matki i dziecka" odkąd zobaczyłam taką informację na szamponie Nivea...

reklama
Moje maluchy maja swoje z dwoch zglefow. Po pierwsze tylko tak poprawnie noze dzialac monitor oddechu - u nas bardzo przydatny, poinformowal o bezdechu i Piotrusia i Oli. Ale to byly pojedyncze incydenty. Strach sie bac co cy bylo gdybym nie miala tych monitorow. A po drugie jak sie przyzwycza dzieci ze leza razem to potem ciezko ich rozdzielic. Zreszta podobalo mi sie to co kiedys jedna mama napisala na grupie fb dla blizniakow: czy to ze dzieci sa w jednym wieku uprawnia nas do kladzenia ich w jednym lozeczku? A gdyby bylo moedzy nimi 2 lqta roznicy to tez tak bysmy ich ukladali? I mysle ze miala duzo racji. Jak twoje szkraby maja sie w brzuszku?

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017
kochana a jaki masz monitor oddechu?pewno pisałaś a ja przeoczyłam.Bo też chce kupić ale ciągle nie wiem jaki.

A moze jest jej już ciasno i dlatego teraz odczuwasz ruchy tak intensywnie? Kurcze sama nie wiem... ale chyba lepiej, że jest aktywna niż gdyby poruszała się mniej niż zwykle. Przynajmniej ja chyba w takiej sytuacji bardziej stresowalabym się. A może jadłas/piłas czegoś dużo co pobudza? Np. Cola?
Wlasnie sie obudzilam a w sumie kopniaczki mnie obudzily i mala przeszla sobie na lewa strone! Byla dupcia bardzo po prawej wrecz na boku a teraz jest po lewej i znowu bardzo na boku[emoji5] wiec chyba tego miejsca jeszcze ma troche.. moja siostra mowila ze miala to samo i w sumie jej corka w 42 prawie 43tyg fiknela glowka w gore i cc musieli zrobic

Wlasnie sie obudzilam a w sumie kopniaczki mnie obudzily i mala przeszla sobie na lewa strone! Byla dupcia bardzo po prawej wrecz na boku a teraz jest po lewej i znowu bardzo na boku[emoji5] wiec chyba tego miejsca jeszcze ma troche.. moja siostra mowila ze miala to samo i w sumie jej corka w 42 prawie 43tyg fiknela glowka w gore i cc musieli zrobic
Może to taka rodzinna tradycja :D :)

Właśnie siedzę na krzywej cukrowej, sam płyn do wypicia z cytryna nie jest tragiczny, ale strasznie mnie mdli teraz. Przypomniały mi się początki ciąży od razu ;-) ;) i te całodniowe złe samopoczucie.

reklama
Do góry