reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No jak na ciąże bliźniacza dużo nie przytulam bo 15kg a maluchy małe nie były bo Filip 2730 a Oliwia 3010 [emoji3] , dziś niecałe 3 miesiące po a ja przy małych mam tyle ruchu że już jestem - 1kg mniej niż przed ciąża.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja jak schudłam na początku w mgnieniu oka to teraz z dnia na dzień widzę że mój brzuch jest coraz większy i zaczynam się nim trochę stresować:-D

W imie Ojca i Syna.....strach sie bac.....widzialam jakie numery odstawia corka mojej kolezanki....szkoda slow. Ale my mamy wyjatkowo spokojne i grzeczne dziecini tego sie trzymajmy [emoji1]

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017
Anetko czy Ty od początku kładłaś dzieciaczki w swoich lozeczkach czy w jednym?? Sporo osób mówi że bliźniaki najpierw trzymają w jednym,ale wydaje mi się że każde powinno mieć swoje miejsce.

Kurde... aż tak? :/ no to muszę jeszcze pomyśleć...
Jeśli nie zostały złożone zgodnie z instrukcją (przykrecone do ściany) to co się dziwić. Przecież po coś jest taka informacja. Każdy przedmiot użytkowany niezgodnie z jego przeznaczeniem jest niebezpieczny. A meble od mniejszych producentów są bezpieczniejsze... Szczerze wątpię, bo w większości przypadków kto to sprawdza bezpieczeństwo produktów firmy "Krzak". W wielkich koncernach zawsze wszystko jest nagłośnione gdy znajdą jakieś nieprawidłowości. Chociaż jaka to nieprawidłowość jak ktoś nie czyta instrukcji. Dla mnie większym niebezpieczeństwem jest np. użytkowanie fotelika samochodowego z drugiej ręki niż mebel z Ikei. No ale każdy robi jak uważa.

Anetko czy Ty od początku kładłaś dzieciaczki w swoich lozeczkach czy w jednym?? Sporo osób mówi że bliźniaki najpierw trzymają w jednym,ale wydaje mi się że każde powinno mieć swoje miejsce.
Moje maluchy maja swoje z dwoch zglefow. Po pierwsze tylko tak poprawnie noze dzialac monitor oddechu - u nas bardzo przydatny, poinformowal o bezdechu i Piotrusia i Oli. Ale to byly pojedyncze incydenty. Strach sie bac co cy bylo gdybym nie miala tych monitorow. A po drugie jak sie przyzwycza dzieci ze leza razem to potem ciezko ich rozdzielic. Zreszta podobalo mi sie to co kiedys jedna mama napisala na grupie fb dla blizniakow: czy to ze dzieci sa w jednym wieku uprawnia nas do kladzenia ich w jednym lozeczku? A gdyby bylo moedzy nimi 2 lqta roznicy to tez tak bysmy ich ukladali? I mysle ze miala duzo racji. Jak twoje szkraby maja sie w brzuszku?

Dziewczyny pisalam Wam.o dziwnych intensywnych ruchach wczorsj a teraz obudzilam sie bo mala sie tak cicnie znowu i nie wiem czy ona sie przypadkiem nie obraca? Byla glowka w dol caly czas.. bo te ruchy sa na prawde wzmozone
A moze jest jej już ciasno i dlatego teraz odczuwasz ruchy tak intensywnie? Kurcze sama nie wiem... ale chyba lepiej, że jest aktywna niż gdyby poruszała się mniej niż zwykle. Przynajmniej ja chyba w takiej sytuacji bardziej stresowalabym się. A może jadłas/piłas czegoś dużo co pobudza? Np. Cola?

Jeśli nie zostały złożone zgodnie z instrukcją (przykrecone do ściany) to co się dziwić. Przecież po coś jest taka informacja. Każdy przedmiot użytkowany niezgodnie z jego przeznaczeniem jest niebezpieczny. A meble od mniejszych producentów są bezpieczniejsze... Szczerze wątpię, bo w większości przypadków kto to sprawdza bezpieczeństwo produktów firmy "Krzak". W wielkich koncernach zawsze wszystko jest nagłośnione gdy znajdą jakieś nieprawidłowości. Chociaż jaka to nieprawidłowość jak ktoś nie czyta instrukcji. Dla mnie większym niebezpieczeństwem jest np. użytkowanie fotelika samochodowego z drugiej ręki niż mebel z Ikei. No ale każdy robi jak uważa.
Mam trochę mebli z Ikei i z większości jestem zadowolona. Chyba nie można dac sie zwariować ani w jedną ani w druga strone. I trzeba zapewnić dziecku bezpieczeństwo bez względu na.producenta i cene mebli.

Moje maluchy maja swoje z dwoch zglefow. Po pierwsze tylko tak poprawnie noze dzialac monitor oddechu - u nas bardzo przydatny, poinformowal o bezdechu i Piotrusia i Oli. Ale to byly pojedyncze incydenty. Strach sie bac co cy bylo gdybym nie miala tych monitorow. A po drugie jak sie przyzwycza dzieci ze leza razem to potem ciezko ich rozdzielic. Zreszta podobalo mi sie to co kiedys jedna mama napisala na grupie fb dla blizniakow: czy to ze dzieci sa w jednym wieku uprawnia nas do kladzenia ich w jednym lozeczku? A gdyby bylo moedzy nimi 2 lqta roznicy to tez tak bysmy ich ukladali? I mysle ze miala duzo racji. Jak twoje szkraby maja sie w brzuszku?

No i super :-) a mają od początku swój pokój czy są w waszej sypialni? Rety wykorzystaliacie monitory oddechu...? Domyślam się,że sytuacja mrożąca krew w żyłach :/
Moje Maleństwa w brzuchu czują się chyba bardzo dobrze, lekarz potwierdził,rosną idelanie w równym tempie póki co no i chyba urządzają się tam na dobre bo do 15 tc to brzucha w ogóle nie było widać aż mój M się martwił że coś jest nie tak,a teraz mam wrażenie że rośnie w powalajacym tempie z dnia na dzień :-D
Już się nie mogę doczekać jak będę miała je przy sobie. Anetko u Was chyba Piotruś miał na początku problem z oddychaniem,tak? W którym tc zaczął się poród?

reklama
Moja koleżanka od początku kładzie osobno

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry