reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No jak na ciąże bliźniacza dużo nie przytulam bo 15kg a maluchy małe nie były bo Filip 2730 a Oliwia 3010 [emoji3] , dziś niecałe 3 miesiące po a ja przy małych mam tyle ruchu że już jestem - 1kg mniej niż przed ciąża.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja jak schudłam na początku w mgnieniu oka to teraz z dnia na dzień widzę że mój brzuch jest coraz większy i zaczynam się nim trochę stresować:-D

W imie Ojca i Syna.....strach sie bac.....widzialam jakie numery odstawia corka mojej kolezanki....szkoda slow. Ale my mamy wyjatkowo spokojne i grzeczne dziecini tego sie trzymajmy [emoji1]

[emoji127] Piotruś i Oleńka 28.09.2017
Anetko czy Ty od początku kładłaś dzieciaczki w swoich lozeczkach czy w jednym?? Sporo osób mówi że bliźniaki najpierw trzymają w jednym,ale wydaje mi się że każde powinno mieć swoje miejsce.

Kurde... aż tak? :/ no to muszę jeszcze pomyśleć...
Jeśli nie zostały złożone zgodnie z instrukcją (przykrecone do ściany) to co się dziwić. Przecież po coś jest taka informacja. Każdy przedmiot użytkowany niezgodnie z jego przeznaczeniem jest niebezpieczny. A meble od mniejszych producentów są bezpieczniejsze... Szczerze wątpię, bo w większości przypadków kto to sprawdza bezpieczeństwo produktów firmy "Krzak". W wielkich koncernach zawsze wszystko jest nagłośnione gdy znajdą jakieś nieprawidłowości. Chociaż jaka to nieprawidłowość jak ktoś nie czyta instrukcji. Dla mnie większym niebezpieczeństwem jest np. użytkowanie fotelika samochodowego z drugiej ręki niż mebel z Ikei. No ale każdy robi jak uważa.

Anetko czy Ty od początku kładłaś dzieciaczki w swoich lozeczkach czy w jednym?? Sporo osób mówi że bliźniaki najpierw trzymają w jednym,ale wydaje mi się że każde powinno mieć swoje miejsce.
Moje maluchy maja swoje z dwoch zglefow. Po pierwsze tylko tak poprawnie noze dzialac monitor oddechu - u nas bardzo przydatny, poinformowal o bezdechu i Piotrusia i Oli. Ale to byly pojedyncze incydenty. Strach sie bac co cy bylo gdybym nie miala tych monitorow. A po drugie jak sie przyzwycza dzieci ze leza razem to potem ciezko ich rozdzielic. Zreszta podobalo mi sie to co kiedys jedna mama napisala na grupie fb dla blizniakow: czy to ze dzieci sa w jednym wieku uprawnia nas do kladzenia ich w jednym lozeczku? A gdyby bylo moedzy nimi 2 lqta roznicy to tez tak bysmy ich ukladali? I mysle ze miala duzo racji. Jak twoje szkraby maja sie w brzuszku?

Dziewczyny pisalam Wam.o dziwnych intensywnych ruchach wczorsj a teraz obudzilam sie bo mala sie tak cicnie znowu i nie wiem czy ona sie przypadkiem nie obraca? Byla glowka w dol caly czas.. bo te ruchy sa na prawde wzmozone
A moze jest jej już ciasno i dlatego teraz odczuwasz ruchy tak intensywnie? Kurcze sama nie wiem... ale chyba lepiej, że jest aktywna niż gdyby poruszała się mniej niż zwykle. Przynajmniej ja chyba w takiej sytuacji bardziej stresowalabym się. A może jadłas/piłas czegoś dużo co pobudza? Np. Cola?

Jeśli nie zostały złożone zgodnie z instrukcją (przykrecone do ściany) to co się dziwić. Przecież po coś jest taka informacja. Każdy przedmiot użytkowany niezgodnie z jego przeznaczeniem jest niebezpieczny. A meble od mniejszych producentów są bezpieczniejsze... Szczerze wątpię, bo w większości przypadków kto to sprawdza bezpieczeństwo produktów firmy "Krzak". W wielkich koncernach zawsze wszystko jest nagłośnione gdy znajdą jakieś nieprawidłowości. Chociaż jaka to nieprawidłowość jak ktoś nie czyta instrukcji. Dla mnie większym niebezpieczeństwem jest np. użytkowanie fotelika samochodowego z drugiej ręki niż mebel z Ikei. No ale każdy robi jak uważa.
Mam trochę mebli z Ikei i z większości jestem zadowolona. Chyba nie można dac sie zwariować ani w jedną ani w druga strone. I trzeba zapewnić dziecku bezpieczeństwo bez względu na.producenta i cene mebli.

Moje maluchy maja swoje z dwoch zglefow. Po pierwsze tylko tak poprawnie noze dzialac monitor oddechu - u nas bardzo przydatny, poinformowal o bezdechu i Piotrusia i Oli. Ale to byly pojedyncze incydenty. Strach sie bac co cy bylo gdybym nie miala tych monitorow. A po drugie jak sie przyzwycza dzieci ze leza razem to potem ciezko ich rozdzielic. Zreszta podobalo mi sie to co kiedys jedna mama napisala na grupie fb dla blizniakow: czy to ze dzieci sa w jednym wieku uprawnia nas do kladzenia ich w jednym lozeczku? A gdyby bylo moedzy nimi 2 lqta roznicy to tez tak bysmy ich ukladali? I mysle ze miala duzo racji. Jak twoje szkraby maja sie w brzuszku?

No i super :-) a mają od początku swój pokój czy są w waszej sypialni? Rety wykorzystaliacie monitory oddechu...? Domyślam się,że sytuacja mrożąca krew w żyłach :/
Moje Maleństwa w brzuchu czują się chyba bardzo dobrze, lekarz potwierdził,rosną idelanie w równym tempie póki co no i chyba urządzają się tam na dobre bo do 15 tc to brzucha w ogóle nie było widać aż mój M się martwił że coś jest nie tak,a teraz mam wrażenie że rośnie w powalajacym tempie z dnia na dzień :-D
Już się nie mogę doczekać jak będę miała je przy sobie. Anetko u Was chyba Piotruś miał na początku problem z oddychaniem,tak? W którym tc zaczął się poród?

reklama
Moja koleżanka od początku kładzie osobno

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Do góry