reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czesc Dziewczyny,

Aisha, jesli nas czytasz, to pozdrawiam bardzo serdecznie nasza nowa mame i jej brzdaca :-)

Gotadora, nie sadzilam,ze w NY slonce jest tak agresywne. Tutaj jest podobnie, trzeba sie smarowac nawet na male wyjscie do sklepu bo slonce odrazu zlapie ;-)
Gotadora bardzo mi sie podoba Twoja tunika na ostatnim zdjeciu jakie umiescilas. Uwielbiam ten kolor :tak:

Oska, sliczny chlopak :-) Gratuluje synka :-)
qurcze jak mi w poniedzialek moj oszolom lekarz nie powie jaka jest plec dziecka, to znaczy ,ze sprzet ma do bani albo po prostu nie chce mu sie szukac. No tak ale jak mi zrobi tylko usg dopochwowe ,to jest szansa ,ze cos zobaczy????

Ja stosuje kremy avene
avene.jpgavene3.jpg

MILEGO DNIA DZIEWCZYNY :-)

Załączniki

• avene.jpg
    avene.jpg
    5,4 KB · Wyświetleń: 24
  • avene3.jpg
    avene3.jpg
    2,3 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
Oskaa gratuluje :tak: śliczny maluszek! kolejną wizytę mamy tego samego dnia :-)

Agapl dziękuje :-) polubiłam tę tunikę bo bez stanika można chodzić, bo od czasu jak mnie kuje w żołądku odezwał się stary ból w plecach - taka pamiątka po właśnie NY, pracowałam tam w salonie fryzjerskim i się cholerstowo zrobiło, to jest taki ból w kręgosłupie, troszkę niżej gdzie się stanik zapina, wiem że nic na to nie pomoże oprócz woreczka rozgrzewającego - myślicie że mogę go użyć? przykłada się go do pleców, do miejsca gdzie boli, on rozgrzewa ból, z tymże te woreczki mają w sobie jakieś kryształki, które trzymają ciepło. Bolało mnie kiedyś miesiącami dzień i noc, podobno od pracy w tej samej pozycji, a wtedy byłam asystenktką fryzjera i godzinami musiałam masować ludziom łepetyny...

Aga ja nie wiem, czy dr zobaczy przez takie usg, ale całkiem możliwe - trzymam kciuki aby dojrzał &&&&&

dziewczyny - życzę Wam miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Agapl, mi wlasnie dopochwowo dr chlopca wywrozyla ;) z tym ze to bylo w 13 tyg wiec ie wiem jak to jest jak dziecko juz jest wieksze. Ale ja bylam tydz temu u innego lekarza i od razu mi powiedzials " prosze pani plec to od 20 tyg". Niektorzy lekarze po prostu nie chca mowic i tyle.

Oskaa gratuluję ślicznego, dużego syneczka.
Agapl mnie na zwykłym sprzęcie bez dopplera dojrzał gin na nfz już płeć, ale za granicą może być różnie.

Moja wizyta będzie we wtorek i troszkę się boję, że dr mi powie że będę musiała leżeć. Wczoraj (jak też zwykle) mój mnie pyta, czemu mu śniadania do pracy nie zrobiłam. To mu mówię, że ciekawe co będzie jak będę musiała leżeć. Jak on nic sobie nie zrobi do jedzenia. O wszystko mnie woła, jak rano w niedzielę słyszę, że on jest głodny i by śniadanko zjadł to :wściekła/y: Kur.....jego mać, może mnie też by ktoś zrobił, też mi lepiej smakuje jak ktoś zrobi. To mi powiedział, że jak będę leżeć to mam jechać do rodziców, a on będzie do swoich na obiadki jeździł, no i jeszcze moje auto mam mu zostawić:wściekła/y:

Miliaa FT4 wcale nie jest tragiczne u Ciebie, w II trymestrze powinno być 9,6-17, a w III trymestrze 8,4-15,6, także mieścisz się w normie :tak: Ja mam podobne, w zeszłym miesiącu miałam 13 i co m-c mi spada, ciekawe jakie będzie w tym miesiącu pewnie ok 11 a TSH mam śladowe ilości tylko 0,05, ale to ponoć przez hormony ciążowe.
Odnośnie RDW znalazłam coś takiego: 1. Podwyższone RDW świadczy o dużej różnorodności krwinek czerwonych- obserwuje się w przebiegu infekcji,kiedy to następuje uaktywnienie sie szpiku i produkcja nowych krwinek
(może tez świadczyć o niedokrwistości,ale prawidłowe MCV,MCH,MCHC tą opcje wykluczają)

Agapl u mnie dopochwowo w 14 tc lekarz dojrzał płeć więc myślę, że u Ciebie także już będzie widział.

Oskaa gratuluję synka, zdjęcia cudne.

Coleta super wieści, a córcia już naprawdę duża jest
:tak:

Ostatnia edycja:
Sony - sory, ale ja bym mu chyba walizki wystawiła za drzwi. Jeśli nie zrobisz teraz porządku, będzie tylko gorzej. Mówię Ci jako doświadczona rozwódka. Nie postawisz granic, bedzie je sobie przesuwał jeszcze dalej. Zostaniesz sprowadzona do wielofunkcyjnego urządzenia domowego. Sorki - ale dla mnie to również braku szacunku do Twojej osoby, Twojego stanu zdrowia. Po prostu aż mnie zmroziło jak przeczytałam.
Oskaa - cudne zdjęcia!!!

SonySony ja popieram co Misia pisze, wprawdze nie mam doświadczeń tego typu, ale uważam,że jeśli on w tej chwili jest taki jaki jest to później będzie już tylko gorzej. Może on potrzebuje aby jakiś inny mężczyzna postawił go do pionu, wytłumaczył co nie co, na czym polega związek. Bardzo Ci współczuje takiego męża.

Sony popieram Misię, musisz zrobić jak najszybciej ze swoim M porządek bo będzie coraz gorzej, przepraszam bardzo a on jakiś niepełnosprawny jest, że Ty mu musisz wszystko podawać?
Mój mąż jest z domu takiego , że mamcia za niego robiła wszystko, dosłownie (pranie, sprzątanie, prasowanie, śniadanka, ścielenie łóżka itd.)! Bałam się, że będę miała z nim problem po ślubie, ale udało mi się go "wychować", w chwili obecnej odkurza, myje okna, prasuje, jeździ ze mną na zakupy, pomaga przy obiedzie, sam robi sobie śniadania. Cały czas mówię, że jak będzie już dziecko na świecie to tak samo jak ja będzie przebierał, wstawał w nocy, nosił, bawił itp.
Naprawdę musisz reagować jak najszybciej bo jak Ty sobie później poradzisz mając wszystko na głowie?

reklama
Sony, ja na twoim miejscu z takim chlopem to bym sie juz dawno wyprowadzila do rodzicow. A jak urodzisz i maly bedzie plakal w nocy to do niego nie wstanie? Pewnie bedzie narzekal ze sie nie wysypia....ehhhh

Ja lezalam prawie 3 miesiace i NIC w domu nie robilam. Zakupy, pranie, prasowanie, ogolnie wszystko moj maz robil. Teraz juz jestem na chodzie i nadal mi na nic nie pozwala. Wiem, ze zawsze moge na niego liczyc. Dla mnie dziecko jest tylko w polowie moje. I on ma jednakowa odpowiedzialnosc. I tak byc musi ;)

Do góry