reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie :-)

Słuchajcie, te wczorajsze usg to było dla mnie takie przeżycie, ze nie mogłam usnąć a w jak usnęłam to poród mój mi się śnił :-D:-)
Kurde, wczoraj było tak cudnie wizycie :-) Obraz usg już taki super wyraźny i dzidzia duża, ruchliwa :-) Raz mi się chciało płakać ze szczęścia a raz śmiać
A mąż to się tak cieszył jak głupi do sera :-D No jest przeszczęśliwy. A po wizycie mówi do mnie "jak tylko zobaczyłem dzidzie na usg to od razu wiedziałem, ze to synek" :-D

Mamuśki-te co będą miały synków- czy Wy tam widzicie siusiaka? Bo mąż mi wmawia, ze to co ja myślę to nie siusiak i pokazuje mi co innego :laugh2::rofl2:

reklama
Niestety mój miał tak w domu i wiele razy o to była kłótnia. W koło ma kolegów i tu przykład:
1. zrobił dziecko, a że baba za bardzo marudziła i się czepiała, to odszedł do rodziców.
2. też nic nie robi, a maja już 2 dzieci
3. mieszka w niemcowni 37 lat i stary kawaler.
itd, itd.
A jak widzi, że jakiś chłop myje okna to go skomentuje że pantoflarz. No i oczywiście...jak jego tata pracował, to też nic mamie nie pomagał.
Na szczęście pranie robi. No i wam powiem, że wszystko umie robić, przecież mieszkał w Niemczech i tam pracował przez 7 lat i sam sobie musiał wszystko robić.

Oskaa no na tym zdjęciu to chyba pępowina, bo albo aż tak dużego ma ;)
Ja miałam zwykłe usg 2d i lekarki mi zrobiła ujęcie od dołu z czymś wystającym między nogami.

Ostatnia edycja:
Oskaa ja nie widzę na tym zdjęciu płci, też mi się wydaje, że to pępowina. Ja mam takie zdjęcie 2D, same udka i po środku siusiak :-)

Oska piekny maluszek!

Sony ja faceta bym zabila! Tyle walczyliscie o malenstwo a on teraz co?? Moj po cichutku rano wstaje bo nie wie jak spalam a czasem jeszcze porzadek zrobi jak cos zostalo z dnia poprzedniego bo chce zebym jak najdluzej w ciazy chodzila. Jak mowi Misia granice stawiaj i to szybko!!

Wstawiłam zdjęcie płci :-) i zdjęcie małego sprzed 3 tygodni. Niestety mój doktor nie ma usg 3/4D

P1020636.jpg Tutaj widać 2 udka i po środku siusiaka :-)

P1020638.jpg

Załączniki

• P1020636.jpg
    P1020636.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 852
  • P1020638.jpg
    P1020638.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 131
Oskaa mi również się wydaje,że to pępowina. U mojego maluszka widziałam sisiaka :-) no ale na zdjęciu nie widać, bo akurat inaczej się ustawił do zdjęcia. U maleńkiej się nawet dłużej przyglądaliśmy czy na pewno tam nic nie ma - no i nie było :-) ... rozumiem jak się wczoraj czułaś, bo ja niedawno też czułam się podobnie - uczucie jedyne w swoim rodzaju. Mój mąż tylko raz był na usg i mógł zobaczyć maluszki - również go to bardzo długo "trzymało" każdemu o tym opowiadał, czy to był znajomy czy obcy ;-) ... już niedługo będzie z nami i zobaczy jak jego żonka przytyła :-D

SonySony - to mąż ma doborowe towarzystwo! o rany ... Mój też jest jedynakiem, ale od zawsze umiał radzić sobie sam. Pierwsze pieniądze na taką większą skale zaczął robić mając 15 lat - robił sam drewniane kwietniki, Babcia nawet jeden dla mnie zachowała. Tylko co do śniadania to mam mały kłopot, bo jeśli mu nic nie wcisnę to pędzi bez, robi coś, pracuje i zapomina o jedzeniu. SonySony życzę Ci, aby choć trochę się zmienił i dużo siły dla Ciebie, aby udało Ci się mu wytłumaczyć,że tak nie można, a pomaganie żonie to nie jest bycie pantoflarzem

madzialenak "pokaźny interes" :-D

Mam jeszcze jedno zdjecie, ale mój tel tak lipnie robi zdjęcia :wściekła/y: A na tym drugim zdjęciu jak jest pępowina to tak poniżej na lewo jest krocze i tam taki malusi dzyndzelek :-D to to? Ja nie wiem :rofl2: Jadę do siostry, ona ma dwóch synów, to może się dopatrzy :-D
A może będzie dziewczynka :confused2: U mnie cała rodzina czekała na dziewczynke. I wczoraj jak obdzwaniałam po wizycie to tak:
Mama: " a nie cipka?" - z rozżaleniem w głosie
Siostra: "a gdzie nasza córunia??""nie będę kupowała sukieneczek?". Moja siostra bardzo chciała córeczkę a ma dwóch synków ;-):-)

Coleta i Oskaa - gratuluję udanych wizyt, super że wszystko jest ok :-D
Madzialenak - piękny siusiaj jak można tak powiedzieć :-D hihi
SonySony - myślę tak jak Misia i Marcysiowa...im szybciej postawisz pewne granice i wdrożysz zasady tym będzie lepiej dla Was...
Aisha - dawaj znac jak tam u Was, pozdrawiam Was cieplutko :)

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia życzę :)

P.S. W biedronce jest od wczoraj pościel dla Maluszków- ja dwa komplety kupiłam - polecam :)

reklama
Do góry