Doris30:-)
Fanka BB :)
A ja jak zwykle o tej samej porze nie spie. Niedługo będę chodzić jak mumia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam czesc rzeczy uzywana bo po pierwsze nie stac mnie zeby wszystko kupic nowe a po drugie po takich maluszkach to wiele rzeczy jest jak nowe bo bardzo malo uzywane. Wiec nie mam oporow, pozatym wszystko mozna wyprac lub zdezynfekowac (mam uzywane next2me, bujaczek tiny love, fotel bujany z podnozkiem do karmienia, nianie i ciuszkow duzo) nie liczac ciuszkow na samych tych rzeczach zaoszczedzilam 400 euro wiec moim zdaniem to bardzo duzo.Ja ostatnio znalazłam na olx woombie w dobrej cenie, podobno nowe i tak wyglądało, ale mąż zabronił mi zamówić... [emoji14] Dlatego już nie przeglądam olx.
Aha [emoji5] to mój jest taki sam. Nie pozwala żadnej używanej rzeczy kupować. Stwierdził, że tyle kasy wyłożyliśmy, że nie będzie ryzykował i że woli kupić mniej, ale jednak mały będzie pierwszym właścicielem.Ja ostatnio znalazłam na olx woombie w dobrej cenie, podobno nowe i tak wyglądało, ale mąż zabronił mi zamówić... [emoji14] Dlatego już nie przeglądam olx.
Ja to doskonale wiem, że niektóre rzeczy po maluszkach chociaż używane wyglądają jak nowe. Ja też trochę mam opory przed używanymi rzeczami, szczególnie od nieznajomych osób, ale tamten otulacz był ekstra i chciałam kupić Nas też nie stać na wszystko. Dlatego niektóre rzeczy kupujemy tańsze a inne droższe w które uważamy, że warto zainwestować. I tak mebelki będę miała prawdopodobnie z Ikei. Taniej się chyba nie da No ale mi się one nawet podobają takie proste, zwyczajne mebelki.Ja mam czesc rzeczy uzywana bo po pierwsze nie stac mnie zeby wszystko kupic nowe a po drugie po takich maluszkach to wiele rzeczy jest jak nowe bo bardzo malo uzywane. Wiec nie mam oporow, pozatym wszystko mozna wyprac lub zdezynfekowac (mam uzywane next2me, bujaczek tiny love, fotel bujany z podnozkiem do karmienia, nianie i ciuszkow duzo) nie liczac ciuszkow na samych tych rzeczach zaoszczedzilam 400 euro wiec moim zdaniem to bardzo duzo.
U mnie podobnie Mówi, że wcześniejsze wydatki w porównaniu z wyprawka to pikuśAha [emoji5] to mój jest taki sam. Nie pozwala żadnej używanej rzeczy kupować. Stwierdził, że tyle kasy wyłożyliśmy, że nie będzie ryzykował i że woli kupić mniej, ale jednak mały będzie pierwszym właścicielem.
Cóż mnie pozostało się dostosować, ale aż tak na to rygorystyczne bym nie patrzyła. [emoji14]
Ja to doskonale wiem, że niektóre rzeczy po maluszkach chociaż używane wyglądają jak nowe. Ja też trochę mam opory przed używanymi rzeczami, szczególnie od nieznajomych osób, ale tamten otulacz był ekstra i chciałam kupić Nas też nie stać na wszystko. Dlatego niektóre rzeczy kupujemy tańsze a inne droższe w które uważamy, że warto zainwestować. I tak mebelki będę miała prawdopodobnie z Ikei. Taniej się chyba nie da No ale mi się one nawet podobają takie proste, zwyczajne mebelki.
U mnie podobnie Mówi, że wcześniejsze wydatki w porównaniu z wyprawka to pikuś
Super że wszystko dobrze i Twój Maluch nieźle rośnie :-)My po wizycie. Synek waży 3102 g, także przez 4 tygodnie przytył kilograma matka? Matka przytyła dodatkowe +3,5 kg
Szyjka miękka, więc szykuje się już do porodu, ale bez rozwarcia. Łożysko i przepływy w normie.
Następna wizyta 28.02 @jasani możesz mnie wpisać? Chyba, że urodzę szybciej.
Jak już meble będą to przyspieszysz z resztą :-) będzie od razu gdzie chowaćNie tak wszystko z wyprawka jeszcze jestem w lesie 3/4 rzeczy nie mam
Rety ale mialyscie stresujacy poród. Dobrze że wszystko się pozytywnie skończyło i Marcelinka zdrowa i śliczna :-)Nikt nie poda znieczulenia jeśli od heparyny nie upłynęło minimum 12 h grozi można skończyć na wózku .
Ja wzięłam o 21 o o 24 odeszły mi wody w 35 tc .
Miałam czekać z cesarka do rana Ale o 4 miałam rozwarcie na 6 i poszłam rodzić.....
Na paracetamolu
O 7 miałam już całkowite rozwarcie I.....
Marcelina pępowine okrecona wokół szyi i źle ułożona głowę
Trzeba by było użyć sprzętu a ja bez znieczulenia .....
Zaczęli ja "tracic" i o 7.30 podjęto decyzjie ze MUSZĄ zrobić cesarke mimo że nie upłynęło 12h bo byla to cesarka ratujaca życie.
Obie jesteśmy całe i zdrowe Ale.... W 2 ciąży odstawiam clexane w 34 tc
No mnie 1 procedura ivf w sumie ze wszystkim kosztowala grubo powyzej 20 tys pln
W sumie jakby zliczyc to u mojego lekarza z kliniki zostawilam w zeszlym roku 6tys euro plus doliczajac kazdy przylot do pl wiec cene biletow i wynajem auta to sie duza suma uzbierala