reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a jak to jest z tą heparyną przy porodzie? Bo mnie ginek powiedział, że z racji tego, że mam dużą dawkę, bo 0,6 to przy nawet nieregularnych skurczach mam jechać na IP. Ponoć lepiej w ten dzień jej nie przyjąć, ale nigdy nie ma się pewności, czy to już.

reklama
Dziewczyny, a jak to jest z tą heparyną przy porodzie? Bo mnie ginek powiedział, że z racji tego, że mam dużą dawkę, bo 0,6 to przy nawet nieregularnych skurczach mam jechać na IP. Ponoć lepiej w ten dzień jej nie przyjąć, ale nigdy nie ma się pewności, czy to już.

Nie wiem czy sie nie myle, ale chyba @Ewunka nie mogla miec znieczulenia ani cc wlasnie przez heparyne. Musieli czekac 12h, a ona przez ten czas rodzic naturalnie...wiec chyba faktycznie lepiej nie przyjmowac na wszelki wypadek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba @hope322 pisała, ze ma na przedniej ścianie i w pierwszej ciąży poczuła ruchy około 24 tc. :) spokojnie, jeszcze się maluszek odezwie. Ja mam na tylnej ścianie i czuje Zosię o 17 tc a regularnie od końca 18tc. :) a teraz jak zrobi sobie dzień leniuszka to panikuje, ze się nie rusza :zawstydzona/y:
Zgadza sie, w pierwszej ciazy tak mialam, dopiero ok 24tc poczulam ruchy ale byly juz codziennie, nieregularnie ale jednak. Mialam czesciowo przodujace lozysko. W tej ciazy poczylam ruchy ok 17tc ale nie czuje ich codziennie niestety. Sa bardzo delikatne ale wiem, ze to Sara. Teraz leci 19tc (18+2). Sprawdzam codziennie przed snem serduszko, bo mam schizy :p

DIewczyny proszę o pomoc, przyszło mi lozeczko ale... jest jakieś malutkie [emoji848] 120x60, wys 84 i ta wysokość mnie martwi bo ledwo do biodra mi sięga, a wys ( ta wyższa) z materacykiem to jakieś 57 cm, czy to normalne? Czy tak właśnie trzeba sie schylać do dziecka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My po wizycie. Synek waży 3102 g, także przez 4 tygodnie przytył kilogram
emoji4.png
a matka? Matka przytyła dodatkowe +3,5 kg
emoji33.png

Szyjka miękka, więc szykuje się już do porodu, ale bez rozwarcia. Łożysko i przepływy w normie.

Następna wizyta 28.02 @jasani możesz mnie wpisać? Chyba, że urodzę szybciej.
Pieknie synek rosnie :) gratulacje ✊

DIewczyny proszę o pomoc, przyszło mi lozeczko ale... jest jakieś malutkie [emoji848] 120x60, wys 84 i ta wysokość mnie martwi bo ledwo do biodra mi sięga, a wys ( ta wyższa) z materacykiem to jakieś 57 cm, czy to normalne? Czy tak właśnie trzeba sie schylać do dziecka?

Ja mam dokladnie takie same wymiary i dla mnie jest idealne jesli chodzi o wysokosc ale ja do wysoka nie jestem 160cm ;)

To jest chyba standardowe, zaraz m mi zmierzy nasze. Ale na poczatek materacyk masz na najwyzszym moejscu w łozeczku.

Załączniki

• A7726BBA-96A8-4119-8850-43363784AFC8.jpeg
    A7726BBA-96A8-4119-8850-43363784AFC8.jpeg
    118,4 KB · Wyświetleń: 107
Ja mam dokladnie takie same wymiary i dla mnie jest idealne jesli chodzi o wysokosc ale ja do wysoka nie jestem 160cm ;)

Ja mam podobnie bo 164 cm [emoji6]

To jest chyba standardowe, zaraz m mi zmierzy nasze. Ale na poczatek materacyk masz na najwyzszym moejscu w łozeczku.

No Teoje to sie wydaje duże, ale moze przez kształt... ja mam zwykły prosty prostokąt, moze to takie wrażenie bo jeszcze nie złożyłam ale myślałam ,ze to wyżej bedzie... a o tym najwyższym juz pisałam wymiarze chyba ,ze dziurki dorobię [emoji848]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Nie wiem czy sie nie myle, ale chyba @Ewunka nie mogla miec znieczulenia ani cc wlasnie przez heparyne. Musieli czekac 12h, a ona przez ten czas rodzic naturalnie...wiec chyba faktycznie lepiej nie przyjmowac na wszelki wypadek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nikt nie poda znieczulenia jeśli od heparyny nie upłynęło minimum 12 h grozi można skończyć na wózku .
Ja wzięłam o 21 o o 24 odeszły mi wody w 35 tc .
Miałam czekać z cesarka do rana Ale o 4 miałam rozwarcie na 6 i poszłam rodzić.....
Na paracetamolu :D
O 7 miałam już całkowite rozwarcie I.....
Marcelina pępowine okrecona wokół szyi i źle ułożona głowę :sorry2:
Trzeba by było użyć sprzętu a ja bez znieczulenia .....
Zaczęli ja "tracic" i o 7.30 podjęto decyzjie ze MUSZĄ zrobić cesarke mimo że nie upłynęło 12h bo byla to cesarka ratujaca życie.
Obie jesteśmy całe i zdrowe Ale.... W 2 ciąży odstawiam clexane w 34 tc ;)

Do góry