reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, a jak to jest z tą heparyną przy porodzie? Bo mnie ginek powiedział, że z racji tego, że mam dużą dawkę, bo 0,6 to przy nawet nieregularnych skurczach mam jechać na IP. Ponoć lepiej w ten dzień jej nie przyjąć, ale nigdy nie ma się pewności, czy to już.

reklama
Dziewczyny, a jak to jest z tą heparyną przy porodzie? Bo mnie ginek powiedział, że z racji tego, że mam dużą dawkę, bo 0,6 to przy nawet nieregularnych skurczach mam jechać na IP. Ponoć lepiej w ten dzień jej nie przyjąć, ale nigdy nie ma się pewności, czy to już.

Nie wiem czy sie nie myle, ale chyba @Ewunka nie mogla miec znieczulenia ani cc wlasnie przez heparyne. Musieli czekac 12h, a ona przez ten czas rodzic naturalnie...wiec chyba faktycznie lepiej nie przyjmowac na wszelki wypadek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba @hope322 pisała, ze ma na przedniej ścianie i w pierwszej ciąży poczuła ruchy około 24 tc. :) spokojnie, jeszcze się maluszek odezwie. Ja mam na tylnej ścianie i czuje Zosię o 17 tc a regularnie od końca 18tc. :) a teraz jak zrobi sobie dzień leniuszka to panikuje, ze się nie rusza :zawstydzona/y:
Zgadza sie, w pierwszej ciazy tak mialam, dopiero ok 24tc poczulam ruchy ale byly juz codziennie, nieregularnie ale jednak. Mialam czesciowo przodujace lozysko. W tej ciazy poczylam ruchy ok 17tc ale nie czuje ich codziennie niestety. Sa bardzo delikatne ale wiem, ze to Sara. Teraz leci 19tc (18+2). Sprawdzam codziennie przed snem serduszko, bo mam schizy :p

DIewczyny proszę o pomoc, przyszło mi lozeczko ale... jest jakieś malutkie [emoji848] 120x60, wys 84 i ta wysokość mnie martwi bo ledwo do biodra mi sięga, a wys ( ta wyższa) z materacykiem to jakieś 57 cm, czy to normalne? Czy tak właśnie trzeba sie schylać do dziecka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

My po wizycie. Synek waży 3102 g, także przez 4 tygodnie przytył kilogram
emoji4.png
a matka? Matka przytyła dodatkowe +3,5 kg
emoji33.png

Szyjka miękka, więc szykuje się już do porodu, ale bez rozwarcia. Łożysko i przepływy w normie.

Następna wizyta 28.02 @jasani możesz mnie wpisać? Chyba, że urodzę szybciej.
Pieknie synek rosnie :) gratulacje ✊

DIewczyny proszę o pomoc, przyszło mi lozeczko ale... jest jakieś malutkie [emoji848] 120x60, wys 84 i ta wysokość mnie martwi bo ledwo do biodra mi sięga, a wys ( ta wyższa) z materacykiem to jakieś 57 cm, czy to normalne? Czy tak właśnie trzeba sie schylać do dziecka?

Ja mam dokladnie takie same wymiary i dla mnie jest idealne jesli chodzi o wysokosc ale ja do wysoka nie jestem 160cm ;)

To jest chyba standardowe, zaraz m mi zmierzy nasze. Ale na poczatek materacyk masz na najwyzszym moejscu w łozeczku.

Załączniki

• A7726BBA-96A8-4119-8850-43363784AFC8.jpeg
    A7726BBA-96A8-4119-8850-43363784AFC8.jpeg
    118,4 KB · Wyświetleń: 106
Ja mam dokladnie takie same wymiary i dla mnie jest idealne jesli chodzi o wysokosc ale ja do wysoka nie jestem 160cm ;)

Ja mam podobnie bo 164 cm [emoji6]

To jest chyba standardowe, zaraz m mi zmierzy nasze. Ale na poczatek materacyk masz na najwyzszym moejscu w łozeczku.

No Teoje to sie wydaje duże, ale moze przez kształt... ja mam zwykły prosty prostokąt, moze to takie wrażenie bo jeszcze nie złożyłam ale myślałam ,ze to wyżej bedzie... a o tym najwyższym juz pisałam wymiarze chyba ,ze dziurki dorobię [emoji848]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Nie wiem czy sie nie myle, ale chyba @Ewunka nie mogla miec znieczulenia ani cc wlasnie przez heparyne. Musieli czekac 12h, a ona przez ten czas rodzic naturalnie...wiec chyba faktycznie lepiej nie przyjmowac na wszelki wypadek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nikt nie poda znieczulenia jeśli od heparyny nie upłynęło minimum 12 h grozi można skończyć na wózku .
Ja wzięłam o 21 o o 24 odeszły mi wody w 35 tc .
Miałam czekać z cesarka do rana Ale o 4 miałam rozwarcie na 6 i poszłam rodzić.....
Na paracetamolu :D
O 7 miałam już całkowite rozwarcie I.....
Marcelina pępowine okrecona wokół szyi i źle ułożona głowę :sorry2:
Trzeba by było użyć sprzętu a ja bez znieczulenia .....
Zaczęli ja "tracic" i o 7.30 podjęto decyzjie ze MUSZĄ zrobić cesarke mimo że nie upłynęło 12h bo byla to cesarka ratujaca życie.
Obie jesteśmy całe i zdrowe Ale.... W 2 ciąży odstawiam clexane w 34 tc ;)

Do góry