reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Nasza też pięknie przybiera, ma już ponad 5 kg :) niedawno była poniżej normy ale teraz już wszystko nadrobila :) pediatra odradza mi podanie mm , ale jest to uciążliwe bo siedzę z mała i cały dzień pije :/ było tak na początku ale minęło i znowu wróciło

reklama
Nasza też pięknie przybiera, ma już ponad 5 kg :) niedawno była poniżej normy ale teraz już wszystko nadrobila :) pediatra odradza mi podanie mm , ale jest to uciążliwe bo siedzę z mała i cały dzień pije :/ było tak na początku ale minęło i znowu wróciło
A ile ma? U nas niby cały czas bdb przybiera a mnie tez to meczy szczególnie ze po porodzie hemoroidy doskwieraja[emoji58]

Dziewczyny jak to jest z "opryszczką czy zimnem" w ciąży??
Słyszałam, że jest to podobno bardzo niebezpieczne, a chyba cos mi rośnie na ustach :-( mogę stosować jakieś maści na to lub plasterki?
ja miałam pierwszy raz w zyciu w 3 miesiącu, tez czytałam ze jak pierwszy raz to ze groźne. przykladalam tylko cebule, bądź cytryne i zeszlo

Tez tak mam ze większość dnia przy cycu siedzimy. W nocy spi ale karmienie tez dlugo trwa. Ale położna twierdzi, ze bardzo ładnie przybiera wiec sama nie wiem

U mnie tak bylo przez pierwszy miesiac. Wisiala na mnie po 20h dziennie. W nocy miala jedna drzemke 2h, a potem pobudki co godzine lub pol. W dzien wogole nie pozwalala sie odlozyc. Nawet pojscie siku graniczylo z cudem. Bylam naprawde zdesperowana ze zmeczenia. I okazalo sie, ze byla po prostu glodna [emoji20] Musialam podac mm. Bardzo szybko odrzucila piers, dwa miesiace sciagalam pokarm i dokarmialam mm, a potem juz dostawala tylko mm. Gdyby przybierala na wadze jak Wasze dzieci to nie podalabym mm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tak bylo przez pierwszy miesiac. Wisiala na mnie po 20h dziennie. W nocy miala jedna drzemke 2h, a potem pobudki co godzine lub pol. W dzien wogole nie pozwalala sie odlozyc. Nawet pojscie siku graniczylo z cudem. Bylam naprawde zdesperowana ze zmeczenia. I okazalo sie, ze byla po prostu glodna [emoji20] Musialam podac mm. Bardzo szybko odrzucila piers, dwa miesiace sciagalam pokarm i dokarmialam mm, a potem juz dostawala tylko mm. Gdyby przybierala na wadze jak Wasze dzieci to nie podalabym mm.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aa nie to moja duuuzo więcej spi. Nie mam zamiaru mm podawać tylko się martwię zeby głodna nie byla[emoji6]

A ile ma? U nas niby cały czas bdb przybiera a mnie tez to meczy szczególnie ze po porodzie hemoroidy doskwieraja[emoji58]

W środę będzie miała 12 tygodni , a Twoja? Jestem już tym wszystkim zmęczona, cokolwiek w domu robię późnym wieczorem jak już zasnie a wtedy już brak siły po całym dniu...

Aa nie to moja duuuzo więcej spi. Nie mam zamiaru mm podawać tylko się martwię zeby głodna nie byla[emoji6]

Jak była malutka to spala 3 godziny, jadła, spala ,jadła i tak w kółko, teraz się zaczęło że w dzień nie śpi prawie wcale

W środę będzie miała 12 tygodni , a Twoja? Jestem już tym wszystkim zmęczona, cokolwiek w domu robię późnym wieczorem jak już zasnie a wtedy już brak siły po całym dniu...
Rozumiem Ciebie, moja Zosia ma tak do dzisiaj, a ma już 6,5 miesiąca. W dzień śpi tylko na mnie, każda próba odlozenia kończy się krzykiem. Głodna na pewno nie jest, karmię piersią i rozszerzamy dietę, przybiera dobrze. W łóżeczku śpi tylko w nocy, a z pobudkami bywa różnie. Raz potrafi przespać ciągiem 4-5h, innym razem pobudki co 1,5 h. Mam nadzieję, że z wiekiem jej przejdzie i próbuję co kilka dni odłożyć ją do samodzielnego spania w ciągu dnia, ale nigdy się jeszcze nie udało. W domu mam armagedon;), ale trochę przestałam się tym przejmować.

Od dnia urodzenia nawet nie weszłam na forum poza wczorajszym dniem i akurat było o mnie :) Leon to Okruszek, urodził się z waga 2730g i 53cm. Powiem Wam że świat się zmienia, czekajcie na swoje Kruszynki z niecierpliwością!!
Rzeczywiście Maluszek, gratuluję i życzę Wam dużo zdrówka:)

reklama
Rozumiem Ciebie, moja Zosia ma tak do dzisiaj, a ma już 6,5 miesiąca. W dzień śpi tylko na mnie, każda próba odlozenia kończy się krzykiem. Głodna na pewno nie jest, karmię piersią i rozszerzamy dietę, przybiera dobrze. W łóżeczku śpi tylko w nocy, a z pobudkami bywa różnie. Raz potrafi przespać ciągiem 4-5h, innym razem pobudki co 1,5 h. Mam nadzieję, że z wiekiem jej przejdzie i próbuję co kilka dni odłożyć ją do samodzielnego spania w ciągu dnia, ale nigdy się jeszcze nie udało. W domu mam armagedon;), ale trochę przestałam się tym przejmować.
Myślę cały czas o mm, ale pediatra odradza. Sama nie wiem co mam zrobić. Jak Ty dajesz radę ? Każdy mówi że najgorzej do 3 m-ca i później maluch się troche sam sobą zajmę, bo jak narazie to moja ani w bujaku, ani na macie - tylko na raczkach , najlepiej u mamy przy cycu :)

Do góry