Ja słyszałam ostatnio wypowiedź hematologa prof Jedrzejczaka, ktory wyraża się ogólnie negatywnie o całym pomysle pobierania i przechowywania krwi pępowinowej. W dorosłym życiu twoje dziecko i tak z tego nie skorzysta bo ilości są zbyt małe.Właśnie wczoraj o tym czytałam, polecam artykuł
Link do: Krew pępowinowa 6 prawd, o których nikt nie mówi. | Mama Lekarz
reklama
jasani
Fanka BB :)
No znalazłam ten Kiddy, ale cena rzeczywiście powala. Chyba zostanę przy swoim wyborze.Jest jednej cybexa, który można rozłożyć ale tylko do jazdy w wózku on kosztuje koło 800 zł i jest z kiddy, który może być rozłożony na płasko i w wózku i w samochodzie tyle, ze on kosztuje chyba 1800 lub 1600 zl.
Tylko to jest chyba cena z bazą? Cena fotelika cybex z bazą wychodzi podobnie. Nie wiem jak jest w przypadku maxi cosi, besefe itp. Tańsze są? Podobno też są dobre. Jescze trzeba sprawdzać czy konkretny model miał przeprowadzane testy ADAC, bo nie wszystkie modele mają mimo że marka fotelika znana/dobra. I warto sprawdzić czy fotelik miał testy przeprowadzone z bazą czy bez. Czasami robią tylko testy na pasach lub test na bazie wychodzi gorzej niż na pasach.No znalazłam ten Kiddy, ale cena rzeczywiście powala. Chyba zostanę przy swoim wyborze.
jasani
1800 to koszt z bazą. Maxi Cosi z bazą u mnie w mieście kosztuje okolo 1300 czyli aż albo tylko 500 zł różnicy. Kiddy ma atesty ADAC. Na to patrzę przede wszystkim. Nie kupiłabym fotelika bez przeprowadzonych testów.Tylko to jest chyba cena z bazą? Cena fotelika cybex z bazą wychodzi podobnie. Nie wiem jak jest w przypadku maxi cosi, besefe itp. Tańsze są? Podobno też są dobre. Jescze trzeba sprawdzać czy konkretny model miał przeprowadzane testy ADAC, bo nie wszystkie modele mają mimo że marka fotelika znana/dobra. I warto sprawdzić czy fotelik miał testy przeprowadzone z bazą czy bez. Czasami robią tylko testy na pasach lub test na bazie wychodzi gorzej niż na pasach.
hope322
Moj fotelik ma taka mozliwosc i dlatego kupilam ten wozek.Hehe, Bebetto Murano, fotelik planowałam Recaro, ale zaczynam się wahać. A są takie foteliki z możliwością rozłożenia na płasko?
Na pierwszym i drugim zdjeciu pokazany jest fotelik na plasko i siedzaco. Ja mam dokladnie ten ze zdjecia ponizej, szaro- granatowy i dokupilam do niego wieksza gondole. Jedyna wada tego fotelika, ze jest dosyc ciezki ale z auta mozna zapakowac zaraz na wozek i bedzie ok. Mam jeszcze dodatkowy leciutki maxi cosi tak na szybkie wypady do sklepu Zobaczymy jak to bedzie w praktyce.
Załączniki
hope322
Pieknie maluszek rosnie GratulacjeDziewczyny ja już po połówkowym - Iwo ma 341 g i wszystko jest w porządku. Kamień z serca. Pixie, a Ty kiedy połówkowe?
Jeżeli chodzi o mówienie o in vitro to my nie mówimy nikomu. Nie chcemy pytań i niepotrzebnych dyskusji.
Ja rodzę przez cc - ale mam wskazania, nie mam wyboru.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
jasani
No wizualnie to całkowicie mnie odpycha. Ale nie o to chodzi Jest przede wszystkim bardzo duży. Wózka już raczej nie zmienię, więc i ten fotelik odpada. Ale na wyjazdy do Polski jak znalazł.Zobacz załącznik 838684 Zobacz załącznik 838687 Zobacz załącznik 838686 Zobacz załącznik 838688
Moj fotelik ma taka mozliwosc i dlatego kupilam ten wozek.
Na pierwszym i drugim zdjeciu pokazany jest fotelik na plasko i siedzaco. Ja mam dokladnie ten ze zdjecia ponizej, szaro- granatowy i dokupilam do niego wieksza gondole. Jedyna wada tego fotelika, ze jest dosyc ciezki ale z auta mozna zapakowac zaraz na wozek i bedzie ok. Mam jeszcze dodatkowy leciutki maxi cosi tak na szybkie wypady do sklepu Zobaczymy jak to bedzie w praktyce.
hope322
To prawda, jest dosyc spory. To taka mala gondola-fotelik. Ja planuje jechac do PL jak mala bedzie miala 2-3 miesiace i nie wyobrazam sobie przewozic ja tyle godzin na siedzaco. Do uzytku na codzien jako typowego fotelika dla mnie tez za duza i za ciezka. Pewnie na dzien dzisiejszy wybralabym inny wozek ale jest i juz nie bede kombinowacNo wizualnie to całkowicie mnie odpycha. Ale nie o to chodzi Jest przede wszystkim bardzo duży. Wózka już raczej nie zmienię, więc i ten fotelik odpada. Ale na wyjazdy do Polski jak znalazł.
jasani
No dokładnie. Ja też mam plan jechać do PL tak samo jak Ty. Rodzę w czerwcu a planuję pod koniec sierpnia, początek września. Zastanowię się jeszcze nad tym Kiddy, jego też można trochę rozłożyć. No nic, muszę poczytać jeszcze opinie.To prawda, jest dosyc spory. To taka mala gondola-fotelik. Ja planuje jechac do PL jak mala bedzie miala 2-3 miesiace i nie wyobrazam sobie przewozic ja tyle godzin na siedzaco. Do uzytku na codzien jako typowego fotelika dla mnie tez za duza i za ciezka. Pewnie na dzien dzisiejszy wybralabym inny wozek ale jest i juz nie bede kombinowac
reklama
Pixie_Dixie
Dziewczyny ja już po połówkowym - Iwo ma 341 g i wszystko jest w porządku. Kamień z serca. Pixie, a Ty kiedy połówkowe?
Jeżeli chodzi o mówienie o in vitro to my nie mówimy nikomu. Nie chcemy pytań i niepotrzebnych dyskusji.
Ja rodzę przez cc - ale mam wskazania, nie mam wyboru.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana ja juz dawno po [emoji6] w 20 i 1 mały miał 351g
Teraz kolejna wizyta we wtorek(13.02) @ jasani proszę o wpisanie
Co do In vitro.... najbliższa rodzina wie i znajomi, ale jak wiadomo każda z tych osób ma swoją zaufana osobę i tak łańcuszek leci... Nie mówimy o tym głośno bo obawiam sie o przyszłość dziecka, jak dziewczyny pisały moze być rożnie a ja mieszkam w małej miejscowości to juz w ogóle przed oczami mam jakies piętnowanie [emoji58] w książeczce sam lekarz zaproponował,żeby nie pisać skoro nie chcemy tego w papierach ale zawsze na wizytach mowie jaka jest nasza historia, zreszta lekarze tez pytają bo daty ostatniej miesiączki nie mam wpisanej.
A co do porodu to lekarz sugeruje tylko SN i ja tak chce ale czy nie stchorze pod koniec to nie daje sobie ręki obciąć [emoji51]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"