reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny a odnośnie przyznawania się to mam pytanie, które pewnie przewijało się tu już nie raz. Jak jest w Waszym przypadku z informacją o in vitro? Trzymacie to w wielkiej tajemnicy czy raczej otwarcie o tym mówicie??
U nas kto wiedzial o naszej walce i kibicowal ten wie, a teraz już nikogo nie wtajemniczamy.

Tzn ? Dlaczego gorąca dyskusja?
Wez pod uwage, ze na szkole rodzenia sa w wiekszosci mamy, ktore problemow z zajsciem nie mialy wiec pewnie cesarka na zyczenie w trosce o dziecko to dla nich abstrakcja...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No dokładnie jest tak jak pisze @nieagatka . Była mowa o tym, że jak ktoś nie chce rodzić naturalnie, to wystarczy, że chodzi prywatnie do lekarza i załatwi sobie skierowanie do cc. Albo załatwiają sobie zaświadczenia od psychiatry, okulisty itp.

No dokładnie jest tak jak pisze @nieagatka . Była mowa o tym, że jak ktoś nie chce rodzić naturalnie, to wystarczy, że chodzi prywatnie do lekarza i załatwi sobie skierowanie do cc. Albo załatwiają sobie zaświadczenia od psychiatry, okulisty itp.
Rozumie.Pytam dlatego że jak pytałam mojego lekarza jak mam rodzic,to powiedział ze nie widzi przeciwskazań do porodu siłami natury,ale jak oczywiscie chce i tak bardzo sie martwie to mi da na cesarkę.Dlatego mam dylemat co zrobić i co bedzie najlepsze dla dziecka.A wy ja rodzicie ?

Oj tak mi się nigdy bliźniacze wózki nie podobaly[emoji28] jak narazie jestem bardzo zadowolona z zakupu i już miałam parę momentów że cieszylam się że mam jeden za drugim bo było kilka takich sytuacji że jednym obok drugiego albo bym się nie wmiescila albo bym nie przejechala. I widoczność tej pierwszej dzidzi tej na dole też jest dobra [emoji3] a Anetka tez ma bebetto[emoji6]
1518204863-c840eaa76a214ef2-aaaaaa.jpeg
1518204893-3397c1dd6ad32752-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Potwierdzam, dostęp do dzieci jest super, całkiem fajnie się prowadzi. Ja mam model starszy i niestety nie jest tak ładny jak Twój. Kształt gondoli jest średni, ale my niebawem wskoczymy w spacerówki

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Rozumie.Pytam dlatego że jak pytałam mojego lekarza jak mam rodzic,to powiedział ze nie widzi przeciwskazań do porodu siłami natury,ale jak oczywiscie chce i tak bardzo sie martwie to mi da na cesarkę.Dlatego mam dylemat co zrobić i co bedzie najlepsze dla dziecka.A wy ja rodzicie ?

Ja zawsze bylam za porodem sn, nie udalo sie. Z perspektywy czasu, gdybym miala rodzic drugi raz to chcialabym tak samo - najpierw sn, zeby dziecko mialo mozliwosc przyzwyczaic sie, ze cos sie dzieje, a potem cc.
Podobno sa szpitale, w ktorych przy planowanych cc, najpierw podaje sie oksy i tnie sie dopiero jak akcja porodowa sie rozkreci. Wg mnie to najlepsza opcja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już po połówkowym - Iwo ma 341 g i wszystko jest w porządku. Kamień z serca. Pixie, a Ty kiedy połówkowe?

Jeżeli chodzi o mówienie o in vitro to my nie mówimy nikomu. Nie chcemy pytań i niepotrzebnych dyskusji.

Ja rodzę przez cc - ale mam wskazania, nie mam wyboru.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bede mieć cc ostatnie 2 lekarz sam powiwdzial ze wpisze mi skierowanie, przed ostatnia wizyta za 2 tyg i juz bede miala wypisane

reklama
Hehe, Bebetto Murano, fotelik planowałam Recaro, ale zaczynam się wahać. A są takie foteliki z możliwością rozłożenia na płasko?
Jest jednej cybexa, który można rozłożyć ale tylko do jazdy w wózku on kosztuje koło 800 zł i jest z kiddy, który może być rozłożony na płasko i w wózku i w samochodzie tyle, ze on kosztuje chyba 1800 lub 1600 zl.

Do góry