reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja zamowilam jeszcze z fotex :) Babysam chyba sobie odpuszcze, bo te kosze na pieluszki mam juz dwa :p. Nie wiedzialam, ze nameit ma takie paczki, przy okazji zakupow musze zamowic karte klubowa :p
Muszę w takim razie obczaić jeszcze pozostałe. Bo na razie zamówiłam też z lidla, remy i fotexa.

reklama
Dokładnie... Wyobraz co czula ta dziewczyna jak musiala szprycowac sie insulina a moglaby nie...
Masakra po prostu co lekarz to co innego w internecie co innego mi w szpitalu ostatnio podali inne normy jak leżałam hahah więc nie wiem mówię do męża że tak może być że w ogóle cukrzycy nie mam :) dowiem się po 20 bo jadę znowu do diabetologa po raz ostatni przed porodem

Zakupami tego nazwac nie moge, bo za to nie placilam :p
Jeszcze nic nie kupowalam. Ja cala wyprawke dla dziecka mam lacznie z lozeczkiem, leżaczkiem, kolyska, wozkiem, fotelikiem, przewijakiem itp. Caly pokoj wyremontowany czeka, synek nie zdazyl z niego skozystac :( :(
Ubranka w neutralnym kolorze beda pasowac dla Sary. Czeka na mnie w PL kilka workow ciuszkow po bratanicach :) Musze dokupic troche poscieli w rozowym kolorze, pieluszek tetrowych, kocyk i oczywiscie nie odmowie sobie przyjemnosci kupienia choc kilku ubranek ale w porownaniu do kupna calej wyprawki mi zostaly drobiazgi.
Zrob sobie liste, ja bez tego bym sie nie ogarnela :)
Jaki wozek masz na oku? :)
Ja jak na razie mam tylko same ciuszki, karuzelę na łóżeczko i upatrzony wózek. Reszta, czyli jeszcze wielki ogrom przede mną...

Jeśli ktoś insuliny nie bierze to dieta tylko mu na dobre wyjdzie [emoji6] a ja moze za tydzień swoją krzywa przedstawię [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zakupami tego nazwac nie moge, bo za to nie placilam :p
Jeszcze nic nie kupowalam. Ja cala wyprawke dla dziecka mam lacznie z lozeczkiem, leżaczkiem, kolyska, wozkiem, fotelikiem, przewijakiem itp. Caly pokoj wyremontowany czeka, synek nie zdazyl z niego skozystac :( :(
Ubranka w neutralnym kolorze beda pasowac dla Sary. Czeka na mnie w PL kilka workow ciuszkow po bratanicach :) Musze dokupic troche poscieli w rozowym kolorze, pieluszek tetrowych, kocyk i oczywiscie nie odmowie sobie przyjemnosci kupienia choc kilku ubranek ale w porownaniu do kupna calej wyprawki mi zostaly drobiazgi.
Zrob sobie liste, ja bez tego bym sie nie ogarnela :)
Jaki wozek masz na oku? :)
Przepraszam , nie chciałam żebyś się zasmucila :* ❤

Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć ta listę :( :p fajnie , Że będziesz miała ciuszki po bratanicach :) super !
Raczej dobre pytanie by było "jakiego wózka nie masz na oku ? " hihih :D oglądam wszystko co mi wyskoczy na fejsie :D
Oglądałam z anexa ale w sumie mi przeszło ;) teraz mi wyskoczyło na fejsie "Hot MOM Polska" czy coś takiego i właśnie są wózki tylko bardziej podoba mi się z tego spacerowka niż wózek ale też nie wiem czy wygodne :) może dziewczyny coś podpowiedzą jakie wózki fajne :)

A na dole Data utworzenia: 30.07.2014,więc wydaję mi się że to stary artykuł, ja to już wcześniej widziałam i czytałam też na różnych ale mój gin i diabetolog nie każą czytać głupot w internecie jak to powiedzieli , więc poważnie sama nie wiem już jakie normy w końcu są :) mierzę cukier do tej pory jak mierzyłam na podstawie podanych norm wpisuję w zeszyt i sugeruję się tymi co mi podali ahhh ;/
Wejdź sobie na stronę PTD. Tam można pobrać aktualne wytyczne w pdf. Wg mnie Polskie Towarzystwo Diabetologiczne nie może podawać głupot, bo na aktualnych wytycznych PTD mają opierać się lekarze. Tutaj wstawiam tabelę ze strony PTD
Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
Ważne żeby mieć zaufanie do swojego lekarza. Ja do swojego mam. Głupie to wszystko, ale co poradzić... Tylko dla nas niepotrzebny stres.

Załączniki

• Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
    Screenshot_2018-02-09-16-21-03.png
    34,8 KB · Wyświetleń: 83
Przepraszam , nie chciałam żebyś się zasmucila :* ❤

Ja nawet nie wiem od czego mam zacząć ta listę :( :p fajnie , Że będziesz miała ciuszki po bratanicach :) super !
Raczej dobre pytanie by było "jakiego wózka nie masz na oku ? " hihih :D oglądam wszystko co mi wyskoczy na fejsie :D
Oglądałam z anexa ale w sumie mi przeszło ;) teraz mi wyskoczyło na fejsie "Hot Mommy" czy coś takiego i właśnie są wózki tylko bardziej podoba mi się z tego spacerowka niż wózek ale też nie wiem czy wygodne :) może dziewczyny coś podpowiedzą jakie wózki fajne :)
Wózki najlepiej oglądać na żywo bo w realu wszystko się zmienia. Dlatego nie sugeruj się tylko tym co upatrzysz w internecie.

Dziewczyny mam też już wyniki glukozy:
na czczo 66
po 1 h 129
po 2 h 146
Chyba ok?
A nie powinien byc ten po 2h nizszy od tego po 1h?
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do lekarza [emoji14] Cukrzycy nie mam. Powiedział, że te wyniki są dobre. A jeśli chodzi o to WBC też jest ok, bo w ciąży jest do 15 norma. Już jestem spokojniejsza :)

reklama
Do góry