reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam 159 ;) mój mąż ponad 180 cm u mnie ginek powiedział ze da mi skierowanie na cc i że będzię u mnie CC bo to ciąża "wyczekiwana i wychuchana"cytuje słowa,dziś mam wizytę zobaczymy jak synek przybrał u mnie będzie malusi podejrzewam bo mam cukrzycę ciążowa i dużo nie przybrałam w ciąży około 10kg a dodatkowo doszła mi anemia;/ Moj ułożony jest głowka w dół już bo w sob trafiłam do szpitala i już położenie głowkowe i w poniedziełek też i jak wyszłam w pon to ważył 1915gram .Ale wiadomo może zmienić jeszcze pozycje ze 100 razy ;)Ważne by nasze kruszynki były zdrowe ;)
Dokładnie. Zdrowie najważniejsze. To moja jest maleńka z tego co porównuje no ale co zrobić. Ja przytyłam 8 kg jak narazie. Jem dużo więc nie wiem. Ważne że waga jest w normie to się tak nie martwię.
Daj znać po wizycie. A czemu w szpitalu byłaś?

reklama
Dokładnie. Zdrowie najważniejsze. To moja jest maleńka z tego co porównuje no ale co zrobić. Ja przytyłam 8 kg jak narazie. Jem dużo więc nie wiem. Ważne że waga jest w normie to się tak nie martwię.
Daj znać po wizycie. A czemu w szpitalu byłaś?
Skurcze, ogólnie w ciągu dnia mam tak 5 - 6 raz dziennie skurcze i nie trwały długo a w sobotę miałam też normlane tak jak zawsze ból do zniesienia takie okresowe to jak zaczeło mnie boleć po 21 to trzymało pare min, odpuszczało i znowu że aż łzy w oczach, i pojechałam na IP i zostawili mnie z powodu zagrazającego porodu przedwczesnego jeszcze taki bóle silne miałam w niedziele w szpitalu tam na KTG wyszły miny lekkie, w badaniu gin szyjka zamknięta i w badaniu USG niby też ok, ogólnie dziś mam wizytę swoją u lekarza prowadzącego więc zobaczymy,torbę spakowaną mam nie chciała bym żeby było to szybko niech posiedzi jeszcze :)

Skurcze, ogólnie w ciągu dnia mam tak 5 - 6 raz dziennie skurcze i nie trwały długo a w sobotę miałam też normlane tak jak zawsze ból do zniesienia takie okresowe to jak zaczeło mnie boleć po 21 to trzymało pare min, odpuszczało i znowu że aż łzy w oczach, i pojechałam na IP i zostawili mnie z powodu zagrazającego porodu przedwczesnego jeszcze taki bóle silne miałam w niedziele w szpitalu tam na KTG wyszły miny lekkie, w badaniu gin szyjka zamknięta i w badaniu USG niby też ok, ogólnie dziś mam wizytę swoją u lekarza prowadzącego więc zobaczymy,torbę spakowaną mam nie chciała bym żeby było to szybko niech posiedzi jeszcze :)
@czarnu1a zaciskaj nogi, masz jeszcze trochę czasu :)

Trzymaj się tam dzielnie, jeszcze niech trochę posiedzi u mamy w brzuszku :-))

No to stres pezeszlas z tymi skurczami. Jeszcze trochę czasu. Ja też mam czasami skurcze ale nie są bolesne. W każdym razie już bliżej niż dalej :)

reklama
@jasani dopisz nas proszę do kalendarza :) wizyta u gin 21 luty :)

@Vinszka co u Ciebie ? Jak się czujesz ?

Mieliśmy wczoraj wizytę , mały ma 2950 g , ułożony główkowo , szyjka macicy skrócona ... jak to pan doktor powiedział „ za tydzień proszę zrobić KTG , a za dwa tyg zapraszam na wizytę choć raczej będzie już Pani po wszystkim” ... i oby tak było :)

Coś rzadko do nas zaglądasz :hmm:

My wizytę mamy dopiero w następnym tygodniu, więc nie wiem ile nasz maluch ma i co tam się zmieniło. Dziś skończyłam 37 tc i właściwie mogę rodzić w każdej chwili, choć jeszcze tego nie widzę. Chyba wytrwam do terminu :p

Mnie też przy zapisie na 14 lutego, ginek stwierdził, że może się nie zobaczymy, bo to już gorący czas będzie :D Pewnie każdy daje taką nadzieję na szybsze powitanie naszych pociech.

A ja sama czuję się zmęczona, śpiąca i ciężka haha

Do góry