reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja mam 159 ;) mój mąż ponad 180 cm u mnie ginek powiedział ze da mi skierowanie na cc i że będzię u mnie CC bo to ciąża "wyczekiwana i wychuchana"cytuje słowa,dziś mam wizytę zobaczymy jak synek przybrał u mnie będzie malusi podejrzewam bo mam cukrzycę ciążowa i dużo nie przybrałam w ciąży około 10kg a dodatkowo doszła mi anemia;/ Moj ułożony jest głowka w dół już bo w sob trafiłam do szpitala i już położenie głowkowe i w poniedziełek też i jak wyszłam w pon to ważył 1915gram .Ale wiadomo może zmienić jeszcze pozycje ze 100 razy ;)Ważne by nasze kruszynki były zdrowe ;)
Dokładnie. Zdrowie najważniejsze. To moja jest maleńka z tego co porównuje no ale co zrobić. Ja przytyłam 8 kg jak narazie. Jem dużo więc nie wiem. Ważne że waga jest w normie to się tak nie martwię.
Daj znać po wizycie. A czemu w szpitalu byłaś?

reklama
Dokładnie. Zdrowie najważniejsze. To moja jest maleńka z tego co porównuje no ale co zrobić. Ja przytyłam 8 kg jak narazie. Jem dużo więc nie wiem. Ważne że waga jest w normie to się tak nie martwię.
Daj znać po wizycie. A czemu w szpitalu byłaś?
Skurcze, ogólnie w ciągu dnia mam tak 5 - 6 raz dziennie skurcze i nie trwały długo a w sobotę miałam też normlane tak jak zawsze ból do zniesienia takie okresowe to jak zaczeło mnie boleć po 21 to trzymało pare min, odpuszczało i znowu że aż łzy w oczach, i pojechałam na IP i zostawili mnie z powodu zagrazającego porodu przedwczesnego jeszcze taki bóle silne miałam w niedziele w szpitalu tam na KTG wyszły miny lekkie, w badaniu gin szyjka zamknięta i w badaniu USG niby też ok, ogólnie dziś mam wizytę swoją u lekarza prowadzącego więc zobaczymy,torbę spakowaną mam nie chciała bym żeby było to szybko niech posiedzi jeszcze :)

Skurcze, ogólnie w ciągu dnia mam tak 5 - 6 raz dziennie skurcze i nie trwały długo a w sobotę miałam też normlane tak jak zawsze ból do zniesienia takie okresowe to jak zaczeło mnie boleć po 21 to trzymało pare min, odpuszczało i znowu że aż łzy w oczach, i pojechałam na IP i zostawili mnie z powodu zagrazającego porodu przedwczesnego jeszcze taki bóle silne miałam w niedziele w szpitalu tam na KTG wyszły miny lekkie, w badaniu gin szyjka zamknięta i w badaniu USG niby też ok, ogólnie dziś mam wizytę swoją u lekarza prowadzącego więc zobaczymy,torbę spakowaną mam nie chciała bym żeby było to szybko niech posiedzi jeszcze :)
@czarnu1a zaciskaj nogi, masz jeszcze trochę czasu :)

Trzymaj się tam dzielnie, jeszcze niech trochę posiedzi u mamy w brzuszku :-))

No to stres pezeszlas z tymi skurczami. Jeszcze trochę czasu. Ja też mam czasami skurcze ale nie są bolesne. W każdym razie już bliżej niż dalej :)

reklama
@jasani dopisz nas proszę do kalendarza :) wizyta u gin 21 luty :)

@Vinszka co u Ciebie ? Jak się czujesz ?

Mieliśmy wczoraj wizytę , mały ma 2950 g , ułożony główkowo , szyjka macicy skrócona ... jak to pan doktor powiedział „ za tydzień proszę zrobić KTG , a za dwa tyg zapraszam na wizytę choć raczej będzie już Pani po wszystkim” ... i oby tak było :)

Coś rzadko do nas zaglądasz :hmm:

My wizytę mamy dopiero w następnym tygodniu, więc nie wiem ile nasz maluch ma i co tam się zmieniło. Dziś skończyłam 37 tc i właściwie mogę rodzić w każdej chwili, choć jeszcze tego nie widzę. Chyba wytrwam do terminu :p

Mnie też przy zapisie na 14 lutego, ginek stwierdził, że może się nie zobaczymy, bo to już gorący czas będzie :D Pewnie każdy daje taką nadzieję na szybsze powitanie naszych pociech.

A ja sama czuję się zmęczona, śpiąca i ciężka haha

Do góry