reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja też potrzebuję rady bo wizyta dopiero w środę a nie chce panikować i jechać do szpitala. PD rana czuje takie dretwienie brzucha zaraz pod piersiami.
Podejrzewam że miała jest ułożona do środka bo inaczej czuje ruchy.
Czy miała któraś takie dretwienie? Za chwilę 32 tydzień

Ja takiego dretwienia nie mialam, ale jesli malutka sie rusza regularnie to mysle, ze nie musisz sie martwic. Macica jest teraz juz bardzo duza i to ona moze powodowac dyskomfort.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ropuszko budzic dziecko trzeba tylko przez pierwsze 2tyg, bo wtedy jest ryzyko, ze spadnie poziom cukru. Po tych dwoch tyg juz budzic nie trzeba i ja bym tego nie robila. Skoro jadla prawie cala noc i spi to znaczy, ze jest najedzona [emoji4]

Tez tak sobie pomyślałam ze jak cała noc jadła to jak podpisać dłużej to tragedii nie będzie ale później już zwątpiłam . Dziś kończy 18 dni i ładnie przybiera wiec myśle ze dam jej pospać . Dziękuje Kochana [emoji8]

Mi czesto cos dretwieje zwlaszcza jak sie budze a pod piersiami zwlaszcza pod lewa czesto mam potworny klujacy bol albo czuje ucisk. Dziecko jest na tyle duze ze juz wpycha sie wszedzie.
Sprobuj sie polozyc z nogami na scianie i wez moze espumisan bo moze cos Ci tam zalega w zoladku i takie uczucie daje? A jak Ci nie przejdzie w kilka godzin to jedz sprawdzic
Dzięki. Wzięłam kąpiel i trochę lepiej jest :) rzeczywiście wczoraj jadłam leczo i może na żołądku ciężko

Dziewczyny a jak z ochraniaczami na szczebelki łóżeczka? Zakładacie czy nie? Gdzieś czytałam, że dopiero po 2mcu dziecka mamuśki zakładają bo wtedy dziecko zaczyna się przemieszczać w łóżeczku.

Dziewczyny a jak z ochraniaczami na szczebelki łóżeczka? Zakładacie czy nie? Gdzieś czytałam, że dopiero po 2mcu dziecka mamuśki zakładają bo wtedy dziecko zaczyna się przemieszczać w łóżeczku.
Ogólnie ochraniacze nie są zalecane. Poczytaj sobie o bezpieczeństwie stosowania ochraniaczy. Ja nie będę zakładała, ale wiem, że dużo osób korzysta z ochraniaczy. Niektóre są naprawdę śliczne. Wybór należy do Ciebie.

Ja zalozylam jak corcia miala 4 miesiace i zaczela bardzo kopac w szczebelki. Balam sie, ze zrobi sobie krzywde. Sa zalozone do teraz i alortyzuja upadki w trakcie jej szalenstw.
Ale na poczatku nie mialam, zeby nie ograniczac przeplywu powietrza.

Mamy poradzicie Mi proszę bo położna moja nie odbiera a Ja sama niewiem jak robić . Przeszłyśmy całkowicie tylko na cycka bez odciągania i mm i karmie Sarę na życzenie ale to życzenie potrafi być co 1h co jak dziś w nocy daje sytuacje ze od 23 do 5:30 moje dziecko wisiało na cycku z przerwami na krótkie drzemki . O 6 słodko spała i o 9 ja obudziłam ale ona miała ochotę jeszcze spać i tak mnie to sfrustrowało ze nie wiedziałam czy dobrze robię . Jak myślicie czy w sytuacji gdy karmie na zadanie powinnam ja budzić co trzy godziny czy już wtedy nie stosować tej zasady ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przyłoż Ja na spiocha. Co 3 h musisz budzić, bo cukier dziecku spada. W nocy 4 h....

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

reklama

Ja ochraniaczy i pościeli nie kupuje, moze na jesień jak juz bedzie większy ale to zobaczę [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry