reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak z ochraniaczami na szczebelki łóżeczka? Zakładacie czy nie? Gdzieś czytałam, że dopiero po 2mcu dziecka mamuśki zakładają bo wtedy dziecko zaczyna się przemieszczać w łóżeczku.
Ja poscieli nie kupuje a dziecko bedzie spalo w rozku albo spiworku. Jak bedzie potrzeba ochraniaczy to jedyne na jakie sie zgodze to te zwykle biale przepuszczajace powieteze (z takiej siateczki napowietrzonej)

reklama
Dziewczyny ja też potrzebuję rady bo wizyta dopiero w środę a nie chce panikować i jechać do szpitala. PD rana czuje takie dretwienie brzucha zaraz pod piersiami.
Podejrzewam że miała jest ułożona do środka bo inaczej czuje ruchy.
Czy miała któraś takie dretwienie? Za chwilę 32 tydzień
Ja miałam takie dretwienia często już na koniec i właśnie tak jak piszesz ze jak dotykalam się pod piersiami to tak jakbym to miejsce miała. Znieczulone wogole go nie czułam...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam takie dretwienia często już na koniec i właśnie tak jak piszesz ze jak dotykalam się pod piersiami to tak jakbym to miejsce miała. Znieczulone wogole go nie czułam...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
O to mnie pocieszylas bo już myślałam że sobie sama szukam problemu a wizyta dopiero w środę. Czytałam o tym że dziecko może uciskac narządy i stąd takie dretwienie

A dziewczyny jakie macie materace do łóżeczka? Bo im więcej czytam tym mniej wiem [emoji12] gryka, kokos, pisanka ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A dziewczyny jakie macie materace do łóżeczka? Bo im więcej czytam tym mniej wiem [emoji12] gryka, kokos, pisanka ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Poczytaj sobie o tym gryka kokos... Ludzie piszą, że mieli robaki w tych materacach! Nie wiem jak to możliwe, ale w necie jest opisanych mnóstwo takich przypadków. Materac im twardszy tym lepszy tzn. bezpieczniejszy. Podobno dobrze sprawdza się lateks i pianka. Trzeba czytać czy jest to tworzywo hipoalergiczne.

@Pixie_Dixie a i podobno sprężynowe też są dobre, bo sama pianka może być za miękka. A w sprężynowym pomiędzy warstwami pianki masz sprężyny, co zapewnia optymalną twardość, sprężystość, dzidziuś się nie zapada, materac się nie odkształca i służy dłużej.

reklama
Poczytaj sobie o tym gryka kokos... Ludzie piszą, że mieli robaki w tych materacach! Nie wiem jak to możliwe, ale w necie jest opisanych mnóstwo takich przypadków. Materac im twardszy tym lepszy tzn. bezpieczniejszy. Podobno dobrze sprawdza się lateks i pianka. Trzeba czytać czy jest to tworzywo hipoalergiczne.
Właśnie dlatego piankowo lateksowy, sama pianka za cienka i zbyt miękka. Uważam, że materac fajny, sama bym chętnie na takim pospała :p

Do góry