reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny jeśli wózek, fotelik jest nowy, to trzeba prac tapicerkę przed pierwszym użyciem? A drewniane mebelki (łóżeczko, komoda, przewijak) też na początku trzeba jakoś zdezynfekować? Czy wystarczy tylko umyć np. czysta ściereczką z wodą i płynem do mycia naczyń?

Dziewczyny jeśli wózek, fotelik jest nowy, to trzeba prac tapicerkę przed pierwszym użyciem? A drewniane mebelki (łóżeczko, komoda, przewijak) też na początku trzeba jakoś zdezynfekować? Czy wystarczy tylko umyć np. czysta ściereczką z wodą i płynem do mycia naczyń?
Ja pralam wszystko. A mebelki i zabawki przecieralam albo chusteczkami dezynfekcyjnymi albo takim plynem specjalnum w speyskiwaczu z Loveli

Ja wózek myłam, bo miałam z ekoskory. Mebelki tylko przemylam woda

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mebelki oczywiscie umylam, ale wozka i fotelika nie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mamy poradzicie Mi proszę bo położna moja nie odbiera a Ja sama niewiem jak robić . Przeszłyśmy całkowicie tylko na cycka bez odciągania i mm i karmie Sarę na życzenie ale to życzenie potrafi być co 1h co jak dziś w nocy daje sytuacje ze od 23 do 5:30 moje dziecko wisiało na cycku z przerwami na krótkie drzemki . O 6 słodko spała i o 9 ja obudziłam ale ona miała ochotę jeszcze spać i tak mnie to sfrustrowało ze nie wiedziałam czy dobrze robię . Jak myślicie czy w sytuacji gdy karmie na zadanie powinnam ja budzić co trzy godziny czy już wtedy nie stosować tej zasady ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny ja też potrzebuję rady bo wizyta dopiero w środę a nie chce panikować i jechać do szpitala. PD rana czuje takie dretwienie brzucha zaraz pod piersiami.
Podejrzewam że miała jest ułożona do środka bo inaczej czuje ruchy.
Czy miała któraś takie dretwienie? Za chwilę 32 tydzień

Dziewczyny ja też potrzebuję rady bo wizyta dopiero w środę a nie chce panikować i jechać do szpitala. PD rana czuje takie dretwienie brzucha zaraz pod piersiami.
Podejrzewam że miała jest ułożona do środka bo inaczej czuje ruchy.
Czy miała któraś takie dretwienie? Za chwilę 32 tydzień
Mi czesto cos dretwieje zwlaszcza jak sie budze a pod piersiami zwlaszcza pod lewa czesto mam potworny klujacy bol albo czuje ucisk. Dziecko jest na tyle duze ze juz wpycha sie wszedzie.
Sprobuj sie polozyc z nogami na scianie i wez moze espumisan bo moze cos Ci tam zalega w zoladku i takie uczucie daje? A jak Ci nie przejdzie w kilka godzin to jedz sprawdzic

reklama
Mamy poradzicie Mi proszę bo położna moja nie odbiera a Ja sama niewiem jak robić . Przeszłyśmy całkowicie tylko na cycka bez odciągania i mm i karmie Sarę na życzenie ale to życzenie potrafi być co 1h co jak dziś w nocy daje sytuacje ze od 23 do 5:30 moje dziecko wisiało na cycku z przerwami na krótkie drzemki . O 6 słodko spała i o 9 ja obudziłam ale ona miała ochotę jeszcze spać i tak mnie to sfrustrowało ze nie wiedziałam czy dobrze robię . Jak myślicie czy w sytuacji gdy karmie na zadanie powinnam ja budzić co trzy godziny czy już wtedy nie stosować tej zasady ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ropuszko budzic dziecko trzeba tylko przez pierwsze 2tyg, bo wtedy jest ryzyko, ze spadnie poziom cukru. Po tych dwoch tyg juz budzic nie trzeba i ja bym tego nie robila. Skoro jadla prawie cala noc i spi to znaczy, ze jest najedzona [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry