reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny od którego tygodnia ciąży ruchy bobasa powinny być wyczuwalne codziennie?

Nie ma tu reguly, ale wydaje mi sie, ze gdzies od ok 26tyg. A potem od okolo 30tyg juz zaleca sie liczenie ruchow choc wg mojej gin wystarczylo, zeby miec kontrole nad tym, ze sie regularnie je odczuwa, zwlaszcza po posilkach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny od którego tygodnia ciąży ruchy bobasa powinny być wyczuwalne codziennie?
Jestem w 24 tyg rychy czuje codziennie, ale czy regularnie raczej nie. Kiedys do południa i wieczorem mała była bardzo aktywna, teraz nie ma reguły. I są dni że np kilka godzin nic a są takie, że nie daje mi spokoju;) ruchy poczułam ok 19 tyg i nie było czegoś takiego że przez 24h nie czułam Marcysi.

Oj to chyba indywidalna sprawa. Na początku te ruchy były tak delikatne, że nawet nie byłam pewna, że to jest to. Dopiero po ok. tygodnia czasu nabralam pewności, że to na 100 % ruchy maluszka. Na samym początku miałam czasami z dzień przerwy i nie czułam nic. A teraz im dzidziuś większy tym intensywniej odczuwam jak się rusza i te ruchy odczuwam już codziennie i nawet już o każdej porze dnia, bo na początku szczególnie wieczorem. Chociaż nadal twierdzę, że wieczorem moja malutka najbardziej aktywna, ale też wierci się w środku dnia :) najmniej za to z samego rana. U mnie 21+3.

@jasani proszę wpisz mnie 22.02 usg.
@Ropuszka666 co u Was dziewczyny?

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .
1516624309-c25f8ce06a29a675-aaaaaa.jpeg

U nas walka o mleko w cyckach i przypałętała się żółtaczka . Dziś juz troszkę lepiej ale weekend był ciężki . Już rozumiem jak wszyscy mówili wysypiaj się w ciąży bo później nie pośpisz. To są święte słowa więc spij Kochana ile możesz . A tak po za tym nasza córeczka przerosła nasze marzenia[emoji173]️ .

Piękna jest - zdrówka i siły dla Was [emoji7][emoji8][emoji173]️

Malutka śliczna i życzę dużo wytrwałości, a tą żółtaczke przechodzicie w domu czy wracacie do szpitala?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Malutka śliczna i życzę dużo wytrwałości, a tą żółtaczke przechodzicie w domu czy wracacie do szpitala?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Budzę ja co dwie godziny na karmienie a przed przez godzinę godzinę odciągał bo mam mało pokarmu bo tak kazała mi położna żeby jadła jak najczęściej żeby jak najszybciej wypłukać bilurbinę . W czwartek przyjdzie znowu i zadecyduje czy jest poprawa czy szpital ale ogólnie mówi ze nie jest najgorszej bo jest żywym dzieckiem i zażółcona ma buźkę i troszkę klatkę .

reklama
Śliczna jest! ♡ ♡ ♡

Do góry