reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A ja dzisiaj napiłam się troszkę kawy rozpuszczalnej....ale słabej...a młody szaleje po kofeinie jak nie wiem:):)...ale też czasem się martwię że nie rusza się...a potem zaczyna brykać na nowo...różne miewa dni:)Mam nadzieję że tak ma być:)

reklama
My łóżeczka kupimy pod koniec miesiąca, ubranek mam już część na pierwsze miesiące, ale większość to bodziaki, śpiochy, kompleciki, chcę jeszcze dokupić takie bardziej wyjściowe :) Kupiliśmy wózek easywalker duo. My mamy błękitny a ptencer ma też taki tylko czerwony, więc jak przyjedzie do Białegostoku to będziemy się lansować po mieście z naszymi dzidziolami :-)
:-)dokladnie bedziemy szpanowac naszymi dzidziolami i wozkami:-)
wera-> juz pewnie tulisz swoja coreczke przy sobie, ale suuper:-)
co do ruchow, to u mnie moje dziewczynki sa mega aktywne i czuje je praktycznie non stop, czasami tak mi po zebrach kopniaki dadza, ze az oddychac nie dam rady, moje male rozbojniczki:-)ale tez sa momenty, ze ich nie czuje i wowczas zaczynam swirowac.

:-)dokladnie bedziemy szpanowac naszymi dzidziolami i wozkami:-)
wera-> juz pewnie tulisz swoja coreczke przy sobie, ale suuper:-)
co do ruchow, to u mnie moje dziewczynki sa mega aktywne i czuje je praktycznie non stop, czasami tak mi po zebrach kopniaki dadza, ze az oddychac nie dam rady, moje male rozbojniczki:-)ale tez sa momenty, ze ich nie czuje i wowczas zaczynam swirowac.
Ja już takich kopniaków jak wcześniej nie czuję od kilku tygodni. Teraz mi brzuch faluje, cały czas wsadzają mi głowy, kolana i chyba rączki, fajny widok jak się brzuch podnosi czasami nawet w 3 miejscach :) No i często czuję czkawkę, wczoraj położyłam na brzuchu rękę mojej mamy to się wzruszyła, bo ona już nie pamięta tej czkaweczki :) Dałam wczoraj po zakupach: rożki, śpiworki, ciuszków trochę, nawet na lato, bo były fajne obniżki w smyku :) Jeszcze dzisiaj kupimy kurteczki na wiosnę, bo przecenione na 35 zł :D

kwiat_lotosu->u mnie sa i kopniaczki i falowanie brzucha, ktore po prostu uwielbiam:-) ciesze sie bardzo, ze zakupy udane

Pytanie mam do Szarlotki i Eweli bo wy już jesteście po 20 tc,czy już szykujecie powoli wyprawkę? Macie już coś?

no ja już mam 5 worków ciuchów od wszystkich dookoła, co prawda jeszcze tego nie przejrzałam, ale tyle tego jest że na pewno nie będę już pradktycznie nic dokupować. No a dzisiaj przysłali mi 2 łóżeczka, 2 materacyki, 2 komplety pościeli no i jestem w trakcie załatwiania wózka, ja chcę taki jeden za drugim i mój model to peg perego duo, już mam upatrzony :), a pozatym nic więcej nie mam, żadnych pieluch ani takich duperelków, ale jeszcze jest troszkę czasu, mam nadzieję że maluszkom nie będzie się za bardzo śpieszyć.

A mam pytanie do mamusiek bardziej zaawansowanych. Zauważyłam od 3 dni strasznie twardnieje mi brzuch. Taki silny skurcz macicy, brzuch twardy jak kamień i tak minutkę lub dwie, i znowu normalnie, i tak potrafi się mi robić kilka razy dziennie, nie ważne czy akurat chodze czy leżę. To nic nie boli, tylko jest takie dziwne uczucie, i ten brzuch tak twardy.. nie wiem, czy mam się tym martwić?

wy tu kurna a wozeczkach a ja nadal w powijakach ciazowych:)

dziewczyny - nie wiem dlaczego ale ja mam caly czas taki duzy brzuch. takie wydety jak przy stymulce czy lekkiej hiperce. czy ktoras z was tak miala? mi sie zaczelo jakies 6dpt, potem ustalo ok 15dpt na 3 dni a teraz znowu dzis wylazlo. co to za diabel? toc za wczesnie zeby ciazowy

wy tu kurna a wozeczkach a ja nadal w powijakach ciazowych:)

dziewczyny - nie wiem dlaczego ale ja mam caly czas taki duzy brzuch. takie wydety jak przy stymulce czy lekkiej hiperce. czy ktoras z was tak miala? mi sie zaczelo jakies 6dpt, potem ustalo ok 15dpt na 3 dni a teraz znowu dzis wylazlo. co to za diabel? toc za wczesnie zeby ciazowy

hehe ja tak miałam :) Jak czekałam na wynik bety to myślałam, że chyba coś sobie zrobię jak będzie negatywna, bo brzuch miałam jak w 4 m-cu niektóre laski :) Miałam od punkcji taki wzdęty i rósł w oczach każdego dnia :)

eweli to może skurcze braxtona hicksa, przepowiadające, ale niegroźne. Ja mam takie od kilku tygodni, jak mi staje brzuszek to kładę się a jak akurat leżę to zmieniam pozycję i zaraz przechodzi. Jeśli to takie to są normalne i często się zdarzają w 2 połowie ciąży. Wspomnij o tym lekarzowi na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry