reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja miałam dzisiaj spotkanie z położną i jestem mega zadowolona. Babeczka bardzo fajna i bardzo młoda. I najlepsze, że też w ciąży, więc niestety nie będzie mnie prowadzić do końca. Chcieliśmy posłuchać serduszka, ale maluch tak się wiercił, że nie dało się w spokoju tego zrobić, więc tylko chwilkę było słychać. A ja nadal nie czuję tych ruchów. Chyba moja warstwa tłuszczu na to nie pozwala.

Spokojnie poczujesz, a moze juz czujesz tylko nie wiesz ,ze to to [emoji12] Albo łożysko masz na przedniej ścianie ?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

IMG_9890.jpg
Dziewczyny macie lub miałyście detektory tętna? Polecacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam i polecam, uzywam od 12tc i super sie sprawdza :) Jestem duzo spokojnieksza. Polecam! Ja mam firmy Contec model sonoline B

Załączniki

• IMG_9890.jpg
    IMG_9890.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 486
Ja też go kupiłam, jesteś z niego zadowolona? Bo mi ta tkanina nie odpowiada dziecko chyba pocic będzie się na niej bo wydaje mi się sztuczna zwłaszcza poduszeczka ta doczepiana, ja zamówiłam z budką bo mam w planach mała brać do ogródka i to przydatne jest ale system montowania tragiczny kilka razy zamontuje budke i tkanina się przerwie więc chyba jej nie będę odpinac w domu tylko składać.
1516087408-680e551cbc53535a-aaaaaa.jpeg

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Mi sie wydaje ze jest super i jakosc uwazam za bardzo dobra. Mam bez budy ale zawsze moge pod parasolem w ogrodku postawic i siatka na owady nakryc to bedzie przeplyw powietrza bo jak dasz ciemna bude na slonce to cieplo tam bedzie miala

Ja nawilżacz z oczyszczaczem juz mam bo u mnie dramat powietrze, a leżaczek tez bym chciała, ale moze trochę pózniej? Zastanawiam sie bo ten tiny love dość fajny jest ale następny „grat” w domu a jak sie zdecyduje na next2me to to będę tam mieć bujaczek i do salonu wyjadę... jest jeszcze dobry bujaczek / leżaczek babybjorn ale juz dość drogi

Co do odsysania noska to zastanawiam sie nad tym
1516094112-0b299426cfdbd18d-aaaaaa.jpeg

Bo katarek fajny i opcja z odkurzaczem tez ale w nocy ? I ma cały czas stać koło łóżka? A ten elektryczny ma nawet melodyjki ....

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Myslisz ze bedziesz jezdzic next2me? A nie bedziesz go do lozka przypinac?
Co do baby bjorn to widzialam, ogladalam i wcale mnie nie przekonalo, poza tym dziecko nie lezy na plasko tylko siedzi jakby wiec nie nadaje sie od poczatku. A cena to przesada
Dziewczyny macie lub miałyście detektory tętna? Polecacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak angelsounds i uwazam to za jeden z najlepszych zakopow jaki moglam zrobic!

Ropuszko mysle o Tobie caly czas i czekam na jutrzejszy wielki dzien[emoji11][emoji11][emoji11]trzymajcie sie!

Mi sie wydaje ze jest super i jakosc uwazam za bardzo dobra. Mam bez budy ale zawsze moge pod parasolem w ogrodku postawic i siatka na owady nakryc to bedzie przeplyw powietrza bo jak dasz ciemna bude na slonce to cieplo tam bedzie miala

Co do baby bjorn to widzialam, ogladalam i wcale mnie nie przekonalo, poza tym dziecko nie lezy na plasko tylko siedzi jakby wiec nie nadaje sie od poczatku. A cena to przesada

Ropuszko mysle o Tobie caly czas i czekam na jutrzejszy wielki dzien[emoji11][emoji11][emoji11]trzymajcie sie!
Co do jakości tkaniny użytej to i tak myślę że zastosowali tania, a budka to bardziej do ochrony przed wiatrem, w ogrodzie mam sporo cienia i tak jak wózka czy tego bujaczka z dzieckiem nie zamierzam wystawiać na słońce bo by się budulka upocila[emoji6]

Co do jakości tkaniny użytej to i tak myślę że zastosowali tania, a budka to bardziej do ochrony przed wiatrem, w ogrodzie mam sporo cienia i tak jak wózka czy tego bujaczka z dzieckiem nie zamierzam wystawiać na słońce bo by się budulka upocila[emoji6]

Ja mam malo cienia i prawie caly dzien slonce na tarasie wiec parasol sie sprawdzi, o ile bedzie takie lato jak w zeszlym roku bo bylo super

U mnie cc = 5 dni w szpitalu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedziała bym co kraj to obyczaj hi
A tu ten sam kraj :)
Pani w zusie powiedziała że 2 tyg na karmienie to nie z zusu tylko pracodawca płaci jeśli chce .... Nie ma obowiązku.
ZUS płaci za 16 tyg zwolnienia ( dodała mi dni co Marcelina była w szpitalu na wczesniakach urodziła się 7 na oddział trafiła z zoltaczka 10 i liczy mi od 10 .....)
Ja wrócę chyba do 1 pracy na pół etatu i bedziemy sie z mezem wymieniac w opiece powinno się udać.

Ten leżaczek w hiszpani jest bardzo modny i wszyscy bogatsi nawet na inne nie patrzą. Ja czasem pracuje jako kangur na nocki i dzieci tam leżą/ siedzą od początku. Jak są trochę większe same się tam bujaja takie śmieszne ruchy robią.....

reklama
Ewunka a nie uwazasz ze to po prostu taka moda? Moze dla kilkumiesiecznego dziecka bujanie sie samemu to bedzie jakas rozrywka ale dla noworodka ten baby bjorn sie moim zdaniem nie nadaje

Do góry