reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
1515832814-4445c26f07d43c43-aaaaaa.jpeg
cioteczki dziś kończymy miesiąc [emoji173] [emoji7] piękny cudowny wspólny miesiąc [emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
No jak na bal . Pięknie.
Zdrówka bobasy

Ja miałam problemy immunologiczne i dostałam zalecenie na Acard i Clexan w sumie nie wyszło nic ze mam nie tak z krzepliwością krwi ale już chyba dostałam go profilaktycznie . Acard odstawiłam kilka tygodni temu a teraz mam cesarkę w środę i mam we wtorek rano wziasc clexan w środę już nie i po porodzie znowu do nie go wrócić żeby nie zrobiły mi się zakrzepy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Po cesarce 10 dni mi kazali brać jak to pi operacji. Ale jak ktoś ma wskazania do clexane to jeszcze 6 tygodni pi cc.
Te zastrzyki zaczynają boleć......
Jak się robi dla dziecka jak jest w brzuchu to nie boli a jak już jest poza brzuchem to mnie bolały jak cholera i robiłam w uda .

Dziewczyny czy pierwsze ruchy poczułyście w jakimś konkretnym miejscu?Bo obudziłam się dzisiaj w nocy i czułam takie bąbelki tak na wysokości pępka i zaraz pod skórą. Nie wiem czy to nie jelita, ale to trochę było za wysoko jak na nie.

Po cesarce 10 dni mi kazali brać jak to pi operacji. Ale jak ktoś ma wskazania do clexane to jeszcze 6 tygodni pi cc.
Te zastrzyki zaczynają boleć......
Jak się robi dla dziecka jak jest w brzuchu to nie boli a jak już jest poza brzuchem to mnie bolały jak cholera i robiłam w uda .

Dokładnie 6 tyg będę jeszcze brała i już w sumie mam wszystkie wykupione. Mnie one cały czas bolą ‍♀️ w udo daje teraz insulinę ale po CC już mam odstawić to może faktycznie przeniosę się tam z kłuciem . Buziaki dla Marcelinki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy pierwsze ruchy poczułyście w jakimś konkretnym miejscu?Bo obudziłam się dzisiaj w nocy i czułam takie bąbelki tak na wysokości pępka i zaraz pod skórą. Nie wiem czy to nie jelita, ale to trochę było za wysoko jak na nie.
Ja miałam po pewej stronie bardzo nisko potem triche bliżej pępka. Także to chyba to :) teraz juz powyzej pępka na środku

Ja na początku czułam z jednej strony, raczej nisko. Po kilku dniach to samo z drugiej (taki delikatny dotyk, jakby wypychanie). Teraz czuję wszędzie i zdecydowanie wyraźniej :D i faktycznie wyżej, bliżej pępka. U mnie 20 + 1.

reklama
Dziewczynki kochane mam pytanie w którym tygodniu ciąży odstawiłyście wszystkie leki ?
Bo ja już odstawiłam duphaston i teraz clexsane.Mam brać tylko 2x1 luteinę.Najbardziej chodzi mi o clexsane kiedy odstawiłyście.

No u mnie zamiennik clexane, jest ciągle w ruchu. Mam przyjmować całą ciążę + połóg, więc jeszcze długa droga do odstawienia. :)
Co do luteiny to po 20 tc już nie brałam.

1515832814-4445c26f07d43c43-aaaaaa.jpeg
cioteczki dziś kończymy miesiąc
emoji173.png
emoji7.png
piękny cudowny wspólny miesiąc
emoji173.png

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Niesamowite! Już miesiąc, a dzieciaczki takie urocze :) Pięknie je ubierasz.

Pierwsze ruchy nie odczuwałam aż tak wysoko. U mnie pierwsze ruchy było czuć znacznie niżej. :p ale ja bardzo szybko je czułam.

Do góry