reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja właśnie teraz rozglądam się za fotelem do karmienia. Tylko nie wiem czy się nam zmieści... Jak zakupię wszystkie mebelki i będzie miejsce, to napewno kupię. A co do poduszki, to te rzeczy z la millou coraz mniej mi się podobają. A na początku chciałam wszystko od nich :D Chyba kupię tam tylko poduszkę do wózka.
Dziewczyny a kupujecie coś takiego jak rożek i ile sztuk? 1-2?

Ja kupilam bujany z bujanym podnozkiem. Nie lubie siedziec z nogami w dole wiec zawsze musze miec na cos wylozone.

A rozki planuje dwa tylko wlasnie nie wiem czy kupic dwa miekkie czy jeden z nich usztywniany z wkladem kokosowym?
Też je zamówiłam i czekam na dostawę, ciekawa jestem jak sprawdzi się przy łóżku naszym[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
A kupiwalas do niego przescieradla juz?
Dziewczyny tak w ramach waszej czujności. Jeśli kupujecie Łóżeczku dostawne.
Czytałam że to nie jest zbyt bezpieczne bo jak jest inny kat łóżka i łóżeczku jest np ciut wyżej i dziecko się zsunie np sama główka to może się udusić, dojść do noedotlenienia itp. Nie tyczy się noworodków ale ciut Większych dzieci już tak
Tzn chodzi Ci ze bedzie roznica poziomow miedzy lozkiem a lozeczkiem i dziecko wsadzi buzke w ta szczeline? Bo wystarczy zeby bylo ciut nizej to juz sie nie przeturla. I planuje wsadzic pod materac monitor oddechu do niego.

A poeiedzcie mi jaki materac do lozeczka macie/kupujecie?

reklama
Ja kupilam bujany z bujanym podnozkiem. Nie lubie siedziec z nogami w dole wiec zawsze musze miec na cos wylozone.

A rozki planuje dwa tylko wlasnie nie wiem czy kupic dwa miekkie czy jeden z nich usztywniany z wkladem kokosowym?

Tzn chodzi Ci ze bedzie roznica poziomow miedzy lozkiem a lozeczkiem i dziecko wsadzi buzke w ta szczeline? Bo wystarczy zeby bylo ciut nizej to juz sie nie przeturla. I planuje wsadzic pod materac monitor oddechu do niego.

Nie kupowałam jeszcze bo czekam aż przyjdzie i zobaczę jakie kupić.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba tak.lepiej żeby było troszkę niżej. Tak o tym czytałam i mnie to przerazilo bo sama bym o tym nie pomyślała

Ropuszko, gdzie kupiłaś fotel? Zadowolona z niego jesteś? Wygodny jest? Nie jest zbyt głęboki do siedzenia?:)

U siebie w sklepie [emoji846] nie jest ani miękki ani twardy i siedzi się dość wysoko . Ja mam problemy z kręgosłupem i mam na sklepie dużo wygodniejsze ale ja wole twardsze .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny tak w ramach waszej czujności. Jeśli kupujecie Łóżeczku dostawne.
Czytałam że to nie jest zbyt bezpieczne bo jak jest inny kat łóżka i łóżeczku jest np ciut wyżej i dziecko się zsunie np sama główka to może się udusić, dojść do noedotlenienia itp. Nie tyczy się noworodków ale ciut Większych dzieci już tak
Kurcze nie czytałam o tym. Chcę zdecydować się na łóżeczko dostawne właśnie ze względu na bezpieczeństwo (klasyczne drewniane też kupimy). A teraz już sama nie wiem co najlepsze. Czytałam o bezpiecznym śnie i noworodek powinien spać na płasko, bez poduszki, materacyk im twardszy tym bezpiecznej, najlepiej w śpiworku a kocyk/kołderka, ochraniacze na szczebelki nie są wskazane. Teraz już sama nie wiem. To łóżeczko Chicco next 2 me ma regulowaną wysokość i niby bezpieczne (tak piszą) i rodzice też zachwalaja. Sama już nie wiem co najlepsze będzie...
Dziewczyny a decydujecie się na monitor oddechu? Jeśli tak to jakiś konkretny polecacie?

reklama
Zalatwilam glukometr i 10 paskow[emoji4] jutro wieczorem bede miala od kolezanki pielegniarki. Wiec w sobote moge sprawdzac tylko powiedzcie mi jesxcze jak?

Na początek zrób rano na czczo jak zaraz wstaniesz i np godzinę po śniadaniu . Kolejnego dnia zrób po obiedzie i kolejnego po kolacji . Masz ograniczona ilość wiec testuj po posiłkach o rożnej porze . Ważne ! igła musi być nowa nie po kimś , drugie jedz normalnie jak jadłaś i trzecie zapisuj co jadłaś żeby można było zobaczyć co ewentualnie podnosi ci cukier .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry