reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

hehe ja z niskociśnieniowców, nawet w ciąży mam idealne ;) słyszałam, że zjedzenie czegoś bardzo ostrego jeszcze....może wypróbuję, bo unikam ostrych rzeczy (może by podziałało)

U mamy ginekolog chyba jest post o przyspieszeniu [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Dziewczyny ponawiam pytanie - któraś coś?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Trudno odnieść mi się do Twojego pytania, ponieważ w diagnostyce prenatalnej (w teście podwójnym) wykorzystuje się korelację między białkiem PAPP-A i betą HCG w połączeniu z oznaczeniem NT(przezierności karkowej). Nie ocenia się samego białka do oceny wystąpienia wad. Lekarz powinien dokładnie wytłumaczyć o co mu chodziło bo trudno mi wywnioskować co miał na myśli.

Ja progesteron robiłam tylko raz w ciazy, potem juz mi to nic by nie dało.... Powinnaś juz odstawiać , wszystkie tak robimy choć każda sie obawia, stopniowo. Ja od 01.01 (18tc)na czysto ( i tak przedluzylam ze względu na wcześniejsze plamienia)tylko acard został a clexane to chyba do końca ciazy sie bierze, ale moze wypowiedzą sie dziewczyny które go biorą? I tez najpierw duphaston odstawiłam, potem odejmowała po jednej tabletce luteiny, potem połowa . Bedzie dobrze [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ja wymysliłam jeszcze że odstawie tak jak mowiła i za tydzien zrobie powtorkę badań i zobaczymy czy bedzie dobrze.:-) tsh zle mi cos wyszlo wiec i tak za tydzien mam powtorzyc.

Inaczej trochę. Mi lekarz powiedział, ze ob tez może zrobić tylko istnieje większe prawdopodobieństwo, ze ob czegoś nie wyłapie, ponieważ właśnie nie ma zrobionych kursów i certyfikatów
No to właśnie po co decydować się na takie usg u lekarza, który sam przyznał, że nie jest specjalistą w tej dziedzinie? :) Wg mnie takie badanie jest bez sensu.
@Pixie_Dixie i co wyjaśniłas sprawę z usg w tej przychodni?

reklama
Do góry