reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja progesteron robiłam tylko raz w ciazy, potem juz mi to nic by nie dało.... Powinnaś juz odstawiać , wszystkie tak robimy choć każda sie obawia, stopniowo. Ja od 01.01 (18tc)na czysto ( i tak przedluzylam ze względu na wcześniejsze plamienia)tylko acard został a clexane to chyba do końca ciazy sie bierze, ale moze wypowiedzą sie dziewczyny które go biorą? I tez najpierw duphaston odstawiłam, potem odejmowała po jednej tabletce luteiny, potem połowa . Bedzie dobrze [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Acard i clexane tak samo działają. Ja clexane odstawiłam w 10 tc natomiast acard w 12 tc. Na luteinie 1x1 jestem jeszcze dzisiaj mam 16+1 tc. Już mi lekarz powiedział, ze do następnej wizyt będę przyjmować czyli 17+1 tc ostatni raz wezmę. Tak samo jak u Ciebie najpierw duphaston odstawiłam i wchodziłam stopniowo z luteiny, ktora początkowo miałam 3x2 :)

reklama
No to właśnie po co decydować się na takie usg u lekarza, który sam przyznał, że nie jest specjalistą w tej dziedzinie? :) Wg mnie takie badanie jest bez sensu.
@Pixie_Dixie i co wyjaśniłas sprawę z usg w tej przychodni?

Nie wyjaśniłam , bo nie odbierają, ale poczytałam i maja u siebie lekarza , który zajmuje sie głównie prowadzeniem ciazy i usg a nie ginekologia plastyczna [emoji12] na to jeszcze przyjdzie czas [emoji12] . Jutro spróbuje przepisać sie do niego [emoji6]

@Pixie_Dixie a przypomnij skąd jesteś ? W jakich okolicach szukasz tego lekarza?

Ja Wrocław, moze @ludek kogos poleci?

Acard i clexane tak samo działają. Ja clexane odstawiłam w 10 tc natomiast acard w 12 tc. Na luteinie 1x1 jestem jeszcze dzisiaj mam 16+1 tc. Już mi lekarz powiedział, ze do następnej wizyt będę przyjmować czyli 17+1 tc ostatni raz wezmę. Tak samo jak u Ciebie najpierw duphaston odstawiłam i wchodziłam stopniowo z luteiny, ktora początkowo miałam 3x2 :)

Wiesz gdyby działały tak samo to nie brałabys 2 na raz [emoji6]. A acard mam brać cały czas i tylko to mi zostało malutkie białe serduszko [emoji6]

dziewczyny pomocy !
Ostatni raz badałam TSH w listopadzie i było 1,186 ulU/ml
a wczoraj robiłam i jest 0,157 ulUs/ml Dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.Proszę o poradę co w takiej sytuacji ?

dziewczyny pomocy !
a wczoraj robiłam i jest 0,157 ulUs/ml Dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.Proszę o poradę co w takiej sytuacji ?
Zrób jeszcze ft3 i ft4 i rozmowa z lekarzem. Nie jest to jakis straszny wynik wydaje mi sie

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

dziewczyny pomocy !
Ja w pierwszym trymestrze też miałam niski wynik endokrynolog uspokoił że to normalne wachania w ciąży i ze powinno w drugim trymestrze się unormowac i tak się też stało. Ale robiłam dodatkowo badania i usg tarczycy żeby potwierdzić że jest ok

dziewczyny pomocy !
Ja mialam podobny wynik 0,126 i w necie znalazlam, ze w ciazy ten wynik miesci sie w normie. Lekarz powiedzial, ze nie ma powodow do niepokoju. Jutro bede na wizycie w swojej przychodni to jeszcze raz o to zapytam i powtorze wynik.

Nie wyjaśniłam , bo nie odbierają, ale poczytałam i maja u siebie lekarza , który zajmuje sie głównie prowadzeniem ciazy i usg a nie ginekologia plastyczna [emoji12] na to jeszcze przyjdzie czas [emoji12] . Jutro spróbuje przepisać sie do niego [emoji6]

Ja Wrocław, moze @ludek kogos poleci?

Wiesz gdyby działały tak samo to nie brałabys 2 na raz [emoji6]. A acard mam brać cały czas i tylko to mi zostało malutkie białe serduszko [emoji6]

Ja nie brałam dwóch na raz :) odstawiłam clexane i zaczęłam brać acard.

Wypakowane, jakieś sposoby na wywolanie porodu? Ja się dziś nachodziłam i herbatka
1514920810-c02e597165ec866f-aaaaaa.jpeg

Ja piłam herbatę z liści malin , umyłam okna , szybki spacer, schody i sex i dupa miałam wywoływany poród

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja piłam herbatę z liści malin , umyłam okna , szybki spacer, schody i sex i dupa miałam wywoływany poród

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe cos czuje to samo u mnie będzie. Na bzykanie nie mam weny

Do góry