reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja progesteron robiłam tylko raz w ciazy, potem juz mi to nic by nie dało.... Powinnaś juz odstawiać , wszystkie tak robimy choć każda sie obawia, stopniowo. Ja od 01.01 (18tc)na czysto ( i tak przedluzylam ze względu na wcześniejsze plamienia)tylko acard został a clexane to chyba do końca ciazy sie bierze, ale moze wypowiedzą sie dziewczyny które go biorą? I tez najpierw duphaston odstawiłam, potem odejmowała po jednej tabletce luteiny, potem połowa . Bedzie dobrze [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Acard i clexane tak samo działają. Ja clexane odstawiłam w 10 tc natomiast acard w 12 tc. Na luteinie 1x1 jestem jeszcze dzisiaj mam 16+1 tc. Już mi lekarz powiedział, ze do następnej wizyt będę przyjmować czyli 17+1 tc ostatni raz wezmę. Tak samo jak u Ciebie najpierw duphaston odstawiłam i wchodziłam stopniowo z luteiny, ktora początkowo miałam 3x2 :)

reklama
No to właśnie po co decydować się na takie usg u lekarza, który sam przyznał, że nie jest specjalistą w tej dziedzinie? :) Wg mnie takie badanie jest bez sensu.
@Pixie_Dixie i co wyjaśniłas sprawę z usg w tej przychodni?

Nie wyjaśniłam , bo nie odbierają, ale poczytałam i maja u siebie lekarza , który zajmuje sie głównie prowadzeniem ciazy i usg a nie ginekologia plastyczna [emoji12] na to jeszcze przyjdzie czas [emoji12] . Jutro spróbuje przepisać sie do niego [emoji6]

@Pixie_Dixie a przypomnij skąd jesteś ? W jakich okolicach szukasz tego lekarza?

Ja Wrocław, moze @ludek kogos poleci?

Acard i clexane tak samo działają. Ja clexane odstawiłam w 10 tc natomiast acard w 12 tc. Na luteinie 1x1 jestem jeszcze dzisiaj mam 16+1 tc. Już mi lekarz powiedział, ze do następnej wizyt będę przyjmować czyli 17+1 tc ostatni raz wezmę. Tak samo jak u Ciebie najpierw duphaston odstawiłam i wchodziłam stopniowo z luteiny, ktora początkowo miałam 3x2 :)

Wiesz gdyby działały tak samo to nie brałabys 2 na raz [emoji6]. A acard mam brać cały czas i tylko to mi zostało malutkie białe serduszko [emoji6]

dziewczyny pomocy !
Ostatni raz badałam TSH w listopadzie i było 1,186 ulU/ml
a wczoraj robiłam i jest 0,157 ulUs/ml Dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.Proszę o poradę co w takiej sytuacji ?

dziewczyny pomocy !
a wczoraj robiłam i jest 0,157 ulUs/ml Dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.Proszę o poradę co w takiej sytuacji ?
Zrób jeszcze ft3 i ft4 i rozmowa z lekarzem. Nie jest to jakis straszny wynik wydaje mi sie

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

dziewczyny pomocy !
Ja w pierwszym trymestrze też miałam niski wynik endokrynolog uspokoił że to normalne wachania w ciąży i ze powinno w drugim trymestrze się unormowac i tak się też stało. Ale robiłam dodatkowo badania i usg tarczycy żeby potwierdzić że jest ok

dziewczyny pomocy !
Ja mialam podobny wynik 0,126 i w necie znalazlam, ze w ciazy ten wynik miesci sie w normie. Lekarz powiedzial, ze nie ma powodow do niepokoju. Jutro bede na wizycie w swojej przychodni to jeszcze raz o to zapytam i powtorze wynik.

Nie wyjaśniłam , bo nie odbierają, ale poczytałam i maja u siebie lekarza , który zajmuje sie głównie prowadzeniem ciazy i usg a nie ginekologia plastyczna [emoji12] na to jeszcze przyjdzie czas [emoji12] . Jutro spróbuje przepisać sie do niego [emoji6]

Ja Wrocław, moze @ludek kogos poleci?

Wiesz gdyby działały tak samo to nie brałabys 2 na raz [emoji6]. A acard mam brać cały czas i tylko to mi zostało malutkie białe serduszko [emoji6]

Ja nie brałam dwóch na raz :) odstawiłam clexane i zaczęłam brać acard.

Wypakowane, jakieś sposoby na wywolanie porodu? Ja się dziś nachodziłam i herbatka
1514920810-c02e597165ec866f-aaaaaa.jpeg

Ja piłam herbatę z liści malin , umyłam okna , szybki spacer, schody i sex i dupa miałam wywoływany poród

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja piłam herbatę z liści malin , umyłam okna , szybki spacer, schody i sex i dupa miałam wywoływany poród

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe cos czuje to samo u mnie będzie. Na bzykanie nie mam weny

Do góry